Človeška brezobzirnost ne pozna meja. Neznani storilec je ponoči iz gasilskega doma v Černelavcih odnesel defibrilator, napravo, ki rešuje življenja.

Defibrilator rešuje življenja. Tega se zavedajo tudi vaščani Černevalec, ki so decembra z zbiranjem prostovoljnih prispevkov uspeli zbrati dovolj denarja za nakup dveh aparatur v skupni vrednosti 7000 evrov.

Prvi defibrilator je namenjen za uporabo na športnih in drugih prireditvah v Černelavcih in drugod, medtem ko je (bil) drugi nameščen na vaško-gasilskem domu in kot edini tovrstni aparat v celotni mestni občini ljudem na voljo 24 ur na dan.

Kdo je ukradel aparat, vreden 3000 evrov, v krajevni skupnosti ne vedo. Prav tako jim ni jasno, zakaj bi nekdo želel oškodovati ne le vaščane Černelavec, ampak vse ljudi v občini, ki bi v stiski, kjer odločajo minute, aparat morda potrebovali.

V želji, da se aparat vendarle najde in ponovno služi ljudem, je vaška skupnost razpisala nagrado 500 evrov za najditelja. Informacije v zvezi s krajo, prosijo, da naslovite na Krajevno skupnost Černelavci, Zadružna 5 - Miran Forjanič 041 513 157. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
žuna

Pa ka si tij nore! Narod, zdaj se pa že enkrat zamislite nad svojimi dejanje! Nej ka bi želel kome slabo, ale mogoče de ga gli on nuco, AEDja pa nede. Rezultat SMRT.

komentator

trbej razmiti ka narod nema službe, nema penez in pač se vsak po svoje znajde. Če bi v državi vse normalno funcioniralo ge bi imeli plačo s katero bi se lehko preživo.... V prekmurji je največja brezposelnost v sloveniji. Poleg toga so romom in ostalim ukinili preci socialne pomoči. P Vse to se pozna v kraji žlebov, jaškov,..... Ge če zgiibin slujžno druge verjetno nemo dobo ka je nega. Zato mo pač kak ostali kradno ka se vkradniti da. Pa naj vsak gleda na to kak ščej Naj tisti ka imajo nekaj tisoč evrov plače nazaj kupijo

mhm

defibrilator posamezniki ne more služiti. tak da niti ne vidin motiva za krajo, razen vandalizma.
žalostno, oseba kera ga je vzela si nemre predstavlati, kelko pomeni ta naprava, kda jo dejansko što nuca.

divjejabolko

Najbolj žalostno je, da dajate pluse komentatorju, ki v svojem komentarju javno podpira krajo, ker "češ, da ni služb, zmanjšali so socialo itn."

Veste kaj so nekoč delali tistim, ki so kradli?
Roko so jim odrezali. Pa ni blo ne sociale, niti penzije. Le kako je človeštvo preživelo?

komentator

[email protected] ti si sigurno eden tistik ki samo sedi v pisarni. Meni je pa žalostno ka težko delan 8 ur pa ne zaslužin zadosta za preživetje. San pa pravo ka če bi v državi bilo to malo bole urejeno tudi kraje nebi bilo. Včasih če omenjaš so mogoče resno sekali roke. Samo te si lejko za preživetje bar ribe ulovil. Zdaj pa če ščejš za preživetje iti ribe lovit te zaprejo. Enostavno nega drugega če si lačen ka kradneš. VČasih si lejko imel zemljo pa si delo na njej , gnes ti nišče nede dal zemljo ka bi obdelavo. ČAsi so drugačni. IN NAJBOLE ME MOTI TO ZAKOJ ŠE JANKOVIČ IN OSTALA SMETANA IMA ŠE IZDA ROKE PA KRADNE MALO VEČ KAK EN ŽLEB ALI JAŠEK ( če nejsi med njimi tudi tij.)

Vipko
Truplo

Čisto resno, če bi danes sekali roke zaradi kraj, bi bil vsaj red!!!

divjejabolko

@komentator
Kaj misliš, če bi bil med kradljivci (kot si omenil Jankovića, pa Janšo si pozabil), ali bi karkoli komentiral?

Ne, užival bi sadove, katere sem ukradel. Pa malo bi kakšno pikro tvitnil ... da bi se razburjal folk.

BB

Nema jankovič bar 10x vejkšo cifro kak janša ?

Truplo ma praf :)

dupont

sami težki filozofi ste. tu je očiten ideološki/politični motif odzaja. za dele ga je že nej fkradno, črni trg za AED pa je malo tak tak. že na prvi letni kontroli toga mašina bi se znalo ka je nekda bil v černelavcaj.

sicer pa nej daleč fkraj je tuj velka vandalska zalega kera bi bila komot sposobna fkradnoti takšo stvar brez kakršnogakoli predhodnoga znanja o ton z namenon preprodaje, afkors. samo san vseeno bole prepričani v prvo varianto

BB

@dupont:

Pelaj si jih domou ;)

lethal lexi

Ja naj sekajo roke samo naj začajo čist na vrhe pre naših politikih amoak mislen ka bi tan mogli še kaj drugo vsekate nej samo rokej kelko so tiste spokradnole

Vipko
tinka78

Spominjate me na film Ko to tamo peva, kjer je eden izmed potnikov izgubil denarnico, potem pa so za krajo obdolžili dva cigana na avtobusu.
Ne morete kar s prstom kazati na Rome, Romune, Madžare ali koga tretjega...

BB

Lejko tinka78, lejko - iz lastnih izkušenj ;)

sese12

Što koli je tou fkradno je navaden "debil-idiot" pa či je čaren ali bejli. Pameti sigurno nema !

McLaud

Mislim, ka te ka je tou fkradno samo premišlavle kelko de za tou doubo pejnez, pa se glij kaj drugo jako ne sekejra pa premišlavle, ka do pa zaj te li delali ka toga nemajo, fučka se njemi.
"Ne morete kar s prstom kazati na Rome, Romune, Madžare ali koga tretjega" Nema mi kaj iskati po dvorišči, posebno ponoči. V Teksasi te lejko lastnik strelij, če mu po dvorišči hodiš.
Te pa tij, ka vse znaš, povej ka napraviti kda ti spokradnejo vö z garaže motorke, kosilnice, bicikline, orodje,ograjo so odmonterali ob avtocesti, šče eno okno so odnesli ka je bilo vstavleno v novo hišo a nej bilo zametano, pač vse ka jim pod roke prijde pa se njim zdij kaj vredno. Nešče ka odi pošteno delat, pa služi svoje pejneze nede šou toga delat! Velka verjetnost je ka de šou zvečer spat da bo lejko zajtra vstano pa šou delat.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice