Vir: MNA
Na jugu Bolgarije se je včeraj zvečer avtobus s potniki iz Srbije prevrnil v obcestni jarek, pri čemer je bilo poškodovanih 12 potnikov, osem otrok in štirje odrasli.

V bližini mesta Stara Zagora, približno 217 kilometrov vzhodno od bolgarske prestolnice Sofija, je prišlo včeraj okrog 20. ure do hude prometne nesreče.

Avtobus zapeljal s ceste in se prevrnil v jarek

Avtobus, na katerem se je nahajalo 38 otrok in 10 odraslih iz Srbije, je bil z bolgarske črnomorske obale na poti proti Sofiji in naprej proti Beogradu, ko je zapeljal s ceste in se prevrnil v jarek

Preiskava vzroka nesreče še poteka, glede na prve ocene pristojnih pa ji je najverjetneje botrovala napaka voznika, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je za bolgarske medije opisala ena od potnic, bi lahko bila nesreča tudi plod nespametnega ravnanja enega od staršev in voznika. »Eden od staršev v avtobusu je želel sesti na sprednji sedež ob vozniku. Ko se je obrnil, da bi spustil sedalo, se je obrnil volan,« pojasni potnica.

Po nekaterih pričevanjih naj bi voznik osebi poskušal pomagati s sedalom, čemur je sledila nesreča. Še vedno obstaja tudi možnost tehnične okvare. Testi so medtem pokazali, da voznik med vožnjo ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

12 oseb utrpelo hude telesne poškodbe, otrok v kritičnem stanju

Po navedbah generalnega sekretarja bolgarskega ministrstva za notranje zadeve Stanimirja Staneva se je v prometni nesreči poškodovalo 12 oseb, od tega osem otrok in štirje odrasli.

Hujše poškodbe naj bi utrpela en otrok in ena odrasla oseba, pri čemer naj bi bil otrok še vedno v kritičnem stanju. Poškodovan naj bi bil tudi voznik avtobusa.

Kot je po poročanju srbskih medijev opisal eden od očividcev, so bile vse osebe, ki so jih oskrbovale reševalne službe, pri zavesti, a so bili en otrok in dve odrasli osebi v slabem stanju

»Nikomur ne privoščim, da je priča takim prizorom. Objokane otroke, oblite s krvjo,« še opiše očividec.

Poškodovanim so že pred prihodom reševalnih služb na pomoč priskočili ljudje iz drugih avtomobilov, ki so ustavili na kraju nesreče. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marija se je p… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Šli so na romanje

Xoxo (nepreverjen)

Ti si zmeraj tako budalo ali samo ko dobis pet minut slave da kaksno glupost lahko izjavis??

In reply to by Marija se je p… (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Bolgarija info

Likolnik (nepreverjen)

Si se en,ki je omejen samo na dogajanje v domaci regiji. Nerazglejdano dejte.

In reply to by Gost55 (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

V vsakem avtobusu mora biti jasno viden napis: NE MOTI VOZNIKA MED VOŽNJO, upošteva pa ga - NIHČE. Prav tako nekateri potniki ne upoštevajo drugih pravil, nekateri jih celo ne poznajo. Če od potnika zahtevaš upoštevanje pravil, si siten, če mu ustrežeš pa si v prekršku. Kaj storiti?

Starejše novice