FOTO: Niko Časar
Na Soboškem poletju nastopila Klapa Capris.

Klapa Capris je nastala leta 2016 v Kopru.

V njej se prelivajo korenine Istričanov in vse do Dalmacije. Kljub temu, da delujejo šele šest let, imajo za seboj že zavidljivo število koncertov in raznih dogodkov. Po Sloveniji, Hrvaški in v zamejstvu, gostovala je na raznoraznih večjih tv oddajah kot npr. Televiziji in Radiu Slovenija ter v eni najbolj gledanih oddaj Hrvaške televizije, Ljepom našom. Ponosni so na številna uspešna sodelovanja z priznanimi glasbeniki.

Prepevajo predvsem tradicionalne dalmatinske, istrske in tudi slovenske pesmi. Kjerkoli se pojavijo poskrbijo za odličen klapski koncert.

Klapo sestavljajo Vinko Badžim - 1.tenor- vodja  klape,2 tenor Edvin Panger, bariton- harmonika Marino Bembič, bariton- kitara Peter Benčič, bas Bojan Šturm, bas-mentor klape Marino Vižintin.

Utrinke si poglejte v fotogaleriji. 

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MZJ (nepreverjen)

Brezveze muzika

Kmica 11 (nepreverjen)

Organiziraj kaj.. Nej trbej samo lajati

In reply to by MZJ (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

super prireditev
super muzika
ne pa naš cigo migo

Ubn 7 (nepreverjen)

Cigo ti jebo mater klošar

In reply to by Gees (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

tebi pa sestro in mater

In reply to by Ubn 7 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

mi s smo 100 let tisto ka zadaj bezi ... sorry vogri
.....iiii ....uuuuu .....aaaa j...miavkanje

Ubn 7 (nepreverjen)

ti si pa res fuknjeni

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

butalc znas kaj je to rock pol stoletja si zadaj

In reply to by Ubn 7 (nepreverjen)

Klump (nepreverjen)

Butale si ti in tvoj šef

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

malo si pogledni ogledalo vecina je malo....

In reply to by Klump (nepreverjen)

kdobivasrazmo (nepreverjen)

Kda nastopa "klasičen" moški pevski zbor: "Ah, brezveze, ka je to za muzike, to nikoga ne zanima"

Kda nastopa moški pevski zbor, šteri popevle v hrvaščini: "Super, to idemo v punon števili gledat, to je tak lepa muzika!!!!"

Klump (nepreverjen)

Veselo veselo Zagorci
In Dalmatina sam
To je prava muzika

In reply to by kdobivasrazmo (nepreverjen)

komuinista (nepreverjen)

krsceni bojo sa binokule he

23132332434 (nepreverjen)

V kurce v glavnom drek od dreka od muzike. Itak so sami gnoji šli na to muziko.

Tudi kolesar (nepreverjen)

Ni mi jasno, čemu nekateri kar tekmujete, da pošimfate vse, kar se da? Če ti glasba ni všeč ali nimaš časa, ne pojdi. Saj te nihče ne sili, sam tudi nisem bil in zaradi tega ne pljuvam po vseh, kateri so se prireditve udeležili. Še posebej izstopa tvoja trditev, da so glasbo poslušali "samo gnoji"!
Ja, kultura ti je res na zeeeeeeeeeeeeeelo visokem nivoju?

In reply to by 23132332434 (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Se pridružujem komentarju!

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

jaz pa ne
Piši kao govoriš
je rekel VUK KARADŽIČ

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

repar. (nepreverjen)

Se več ali menje strinjan s tebov, samo je pa zelo zanimivo ka tisti ka se tak palijo na vse te zadeve ka prihajajo s hrvatije, njihovo obsedenost s to glasbo zagovarjajo z žaljenjem naše domače slovenske glasbe in glasbenih izvajalcov. Najbole pogosto čujen takšne stvari ... kak lejko to hrvaško brezvezno sranje poslušaš .... nej, te mo pa slovensko brezvezno sranje poslušo ali ka???

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Mi za svoj narod, kulturo na splošno naredimo malo. Ne ščitimo sami sebe. Lep primer vrtenja včerajšnje glasbe na kopališču.
Kolikor vem, so pred leti sprejeli zakon, da se lahko na radiu vrti toliko in toliko tuje glasbe, ob tej in tej uri. Zaradi tega se ni potrebno hudovati, ampak mislim, da je ta zakon predlagala SDS, kar nazorno pokaže, da desnici ni vseeno, kaj se godi z narodom, dočim je pri levih strankah ravno obratno. Pa so jih tako polna usta o brigi za kulturo! Ja, za neprodorne izvajalce, za pisatelje ali pesnike, kateri objavijo kakšno črtico ali pesmico na leto, za...
Da preidem na bistvo: tudi za razne koncerte bi morali uvesti kvoto, koliko je lahko naših in tujih skladb. Tako bi včeraj morali vrteti tudi našo glasbo, kakršno koli, pa to bilo nekaterim všeč ali ne. Seveda razumem, da eni Novi fosili ne bodo igrali naše glasbe. Za tuje izvajalce bi pač veljalo, da imajo glede tega prosto izbiro, ne pa, da en Luka Basi poje izključno v hrvaščini, dočim je naše gore list. Za ohranitev kulture to tako ne bi smelo iti!

In reply to by repar. (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kda je bila oluja so se hrvati celi den drli po pokalih - popejvali. Kak dugo bi slo venci znali popejvati?

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

repar. (nepreverjen)

Še pri muziki te politiko naprej vlačili? Samo ka te spoumnin na dobesedno vojno proti RTV in plačevanji prispevka, kero je začnola glih SDS kero tak zdaj zagovarjaš. Zakoj RTV rabi telko keša in zakoj ma telko zaposlenih? Zato ker RTV skrbi za lokalno kulturo. Prenaša koncerte slovenskih glasbenikov in orkestrov, omogoča nastope v živo v RTV studio domačin izvajalcon, podpejra domačo video produkcijo, snemajo domače nadalevanke (sicer so več sli menje grozne ali vseeno), snemajo filme, dokumentarce... skratka skrbijo za domačo kulturo. Za tisto kera je nej zanimiva za komercialne televizije. Gda gledan tisti glasbeni video program ponoči na POP ali na keron drugon komercialnon programi je tan več ali menje hrvatija ali pa druga tuja produkcija, dočim je pa RTV kak po pravili slovenska glasba in slovenska video produkcija, kera nema priložnosti ka bi se predstavila na drugih kanalih. Večina lidij ne razmi ka pomeni RTV za slovensko kulturo in za domačo produkcijo, zato pa se repenčijo sigdar proti RTV in plačevanji prispevka.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

O politiki samo toliko, kolikor je bilo potrebno. Tvoje naštevanje je čisto brez veze, z glasbo nima nič. Pa vseeno primerjava: Slovakov je cca. 5,5 milijona, njihova nacionalna televizija pa bi naj imela zaposlenih okrog 900 ljudi... proti 2.200 pri RTV Slovenija. A misliš, da slovaška televizija ne prenaša domačih koncertov, prireditev...? Ne bodi tako "levo" naiven in ne verjemi vsemu, kar ti notranje politično redaktorstvo naše televizije prikazuje. Ne, naša televizija ima zaposlenih neverjetno število takih, kateri delajo nič ali malo ipd... In to je strošek!
Ni problem naše televizije SDS, ampak samo in samo notranje-politična redakcija, kjer imajo zaposlenih mislim da deklarirano štiri desne novinarje, vse ostalo pa je levo. In glej ga čuda, sedaj ti štirje, kateri tu in tam pripravijo kakšeno oddajo tipa Odmevi, pa Zrcalo tedna, Areno..., predstavljajo neuravnoteženost naše televizije!
Kaj bi prineslo zmanjšanje zaposlenih? Manj kulturnega programa? Manj otroškega? Manj zanimivo športnega, katerega je že itak premalo? Pri zmanjšanju zaposlenih in enakem prispevku bi ostalo več denarja za produkcijo, nakup oddaj, ne pa, da so v kratkem času ponavljali vsaj enkrat tisto res poučno in lepo potovanje Sama Niela po Tihem oceanu.
Po svoje imaš prav, ena POP TV je komercialna, ampak mi je ne financiramo in lahko verjetno vrtijo, kar se jim zljubi? Za nacionalko pa to ne sme veljati, niti, da bi imeli, kakor smo imeli celih petdeset, šestdeset, sedemdeset... let samo eno resnico? Naročnino, katero si pač omenil, pa moramo plačevati čisto vsi, tudi mi, kateri se z marsičem, kar nam hoče dopovedati notranje-politično uredništvo televizije, ne strinjamo. Kaj je v tem slabega?

In reply to by repar. (nepreverjen)

jontann (nepreverjen)

Vidin pišeš to ka ti servejrajo SDS mediji, oziroma njihovi interni info kanali, keri vas filajo s takšnimi informacijami. In te nasedleži takšne informacije dale širite, ker mislite ka so resnica. To se lepo zdaj vidi po ton tvojon posti. Dejanskoga stanja pa itak ne poznaš, niti ne vejš ka se vse dogaja in dela na rtv slovenija in kak v bistvi to njihovo delo poteka in kakšen sistem, oziroma tehnični aparat je rtv. Dejansko san eno leto cca 15 let nazaj delo kak praktikant na rtv v tehnični službi in ti nebi rad zdaj razlago kak pa kaj, ker vidin ka si pač prepričani v svoj prav, oziroma v SDS prav. Škoda, ker rtv je resno fascinantna organizacija, ge se resno delajo kvalitetne in tehnično zelo napredne zadeve. Vsi pa vidite samo tistih 20 minut na dnevniki, ge se van malo srcej ne stavi, če što kaj pove prek vašoga malikovanoga politika. Vala za leve in desne, ka nede što slučajno užaljeni.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

repar. (nepreverjen)

Pa še glede kvot slovenske glasbe na radijskih postajah.... toga več nega.
.
Ustavno sodišče je razveljavilo dva člena zakona o medijih, ki določata kvote obvezne slovenske glasbe na zasebnih radijskih in televizijskih postajah.

Presodilo je, da sta v nasprotju z drugim členom ustave, ki določa, da je Slovenija pravna in socialna država. Odločitev je utemeljilo z nejasnostjo in nedoločnostjo zakonske določbe, ki po oceni ustavnega sodišča "v konkretnih primerih dejansko neuresničljiva".
Neustavni so tako naslednja določila zakona o medijih:
86. člen, ki določa, da mora biti najmanj 20 odstotkov vse dnevno predvajane glasbe vsakega radijskega in televizijskega programa slovenska glasba oziroma glasbena produkcija slovenskih ustvarjalcev in poustvarjalcev.
86. a člen, ki natančneje predpisuje količino in termine predvajanja slovenske glasbe.
.
In če praviš ka je v originali prejšnji "neustavni" zakon predlagala SDS in če se še malo pohecan, je to palik še en udarec za SDS in za njeno protiustavno delovanje. :)

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Ustavno sodišče je po svoje cvetka, kar se vidi tudi v drugih njihovih razsodbah. Za razlago enakih zakonov, odredb, odlokov vsaj zadnjih nekaj let VEDNO glasujejo s 6 : 3, če nihče ne manjka. Ja, sodniki pa res...?
Generalno gledano, ne ščitimo vsaj svoje glasbene kulture, kar je velika škoda. Sicer pa, kdaj so to razveljavili? In kakšna je bila obrazložitev oz. kdo je podal ločeno mnenje?
SDS in druge domoljubne stranke lahko res po svoje še tako skrbi za usodo naroda, ampak dokler bomo imeli taka sodišča...?

In reply to by repar. (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

gda nesce oznaci sds za domoljubno stranko ne ves ce bi se smejo ali redno zjouko

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Kolesar,
S tem samo kažejo svojo kulturo in mislijo, da če so skriti za računalnikom jim je dovoljeno vse...
To so ljudje bogi na umu!

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

komuinista (nepreverjen)

bog te mazno koje sranje

komuinista (nepreverjen)

nece valjda ofca , vol voli vola

Pontiac (nepreverjen)

Wow ka mladine

komuinista (nepreverjen)

vidi tristo ofca sa kornata

kocljeva (nepreverjen)

Kako dolgo bomo še morali tam živeči v blokih poslušati to blejanje pozno v noč ?Eni delamo cel dan in nimamo dopusta ker si ga ne moremo privoščiti in ponoči želimo da se naspimo ne pa da poslušamo drejnje .Ite ta v drvarnico Exspano ki jo tako opevate ,

Kmica 11 (nepreverjen)

Prodam hišo.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

grah (nepreverjen)

Kmica 11........... Od očeta in matere ti ne moreš nič prodati .

In reply to by Kmica 11 (nepreverjen)

jontann (nepreverjen)

Boj srečen ka živejš v malo večjon seli imenovanon Sobota. V kakšnon vejčon mesti ge so takšne stvari dnevna stlanica in nej samo vikend dogodki, bi se ti verjetno že zdavnaj odpelalo.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

lukčev mesec (nepreverjen)

Mi se toga zavedamo, pitanje pa či se avtomobilisti s svojimi divjanji pijančevanji, izsiljevanji, objestno vožnjo, zavedajo ka so oni v večini primerov nej poškodovani, oziroma so dosta močnejši udeleženec v prometi. Policaji, pa gledajo fkraj, namesto, ka bi začali delati red, tak pri avtomobilistih, kak pri fsej ostalij udeležencij v prometi

komuinista (nepreverjen)

etooo i drislavo ulico zapreti
policijo zvati po 8 uri
teraj govno nek se zna gde jin je mesto

Bisgec (nepreverjen)

Ste puno plakali, se usrali od tuge ?

lukčev mesec (nepreverjen)

Ko se usrali so došli levaki i pojeli sranje

Gees (nepreverjen)

dober tek

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice