Varaška noč s Tanjo Žagar v Turnišču, veselica pri Gradu z Dejanom Vunjakom.

Katoliška cerkev bo v ponedeljek, 15. avgusta, obeležila praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren, ki je največji cerkveni Marijin praznik. Slovesno ga praznujejo po vseh cerkvah, številni verniki pa se odločijo tudi za romanje v Marijina svetišča. Med najbolj znanimi v Sloveniji so Brezje.

V Turnišču in pri Gradu je te dni pestro. Ob praznovanju Velike maše bo v soboto v organizaciji Občine Turnišče in NK Turnišče zabavala Varaška noč s Tanjo Žagar in Blue Planet. Pri Gradu bo za veselico poskrbel Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami

Murskosoboški škof Peter Štumpf bo v nedeljo ob 20.00 vodil slovesno mašo v Gradu v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete, v ponedeljek ob 10.00 pa v Turnišču v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete, kjer bo tudi obnovil izročitev slovenskega naroda Materi Božji. Popoldne ob 18.00 bo daroval mašo v Monoštru.

Dogodki ob praznovanju Velike maše v Turnišču (Župnija Turnišče)

Kot pravi Toni Brinjovc, župnik v župniji Turnišče, se že cel teden pripravljajo na ta veliki praznik. Preverite program. 

  • petek, 12. avgust - Celodnevno češčenje svetega Rešnjega Telesa.
  • sobota, 13. avgust - Svete maše po delavniškem razporedu, ob 16. uri blagoslov otrok in staršev, ob 18.00 večerni molitveni program (rožni venec, litanije) ter sveta maša.
  • nedelja, 14. avgust - Svete maše: ob 6.00 sveta maša pri klarisah; v cerkvi ob 7.00, 9.00, 10.30; zvečer: ob 18.00 (oratorijska – namenjena otrokom in mladim) in 20.00 (za zakonce). Sledi procesija z Marijinim kipom; Celonočno bdenje ter prihod romarskih procesij in spovedovanje in sklep ob polnoči s sveto mašo.
  • ponedeljek, 15. avgust, praznik Marijinega Vnebovzetja - Sveta maša ob polnoči, nato ob 5.00 (župnija Beltinci), 6.00, 7.00, ob 8.00 sveta maša v madžarskem jeziku – župnija Dobrovnik; ob 10.00 glavna romarska slovesna sveta maša – vodi ob somaševanju Peter Štumpf; takoj po sveti maši sledijo litanije; ob 15.00 sveta maša pri sestrah klarisah; sveti maši še ob 17.00 in 19.00.
Toni Brinjovc.

Za zabavo na Varaški noči bodo poskrbeli Tanja Žagar in Blue Planet, z začetkom ob 20.00 na parkirišču Planika. Vstop je prost.

Dogodki ob praznovanju Velike maše pri Gradu (Župnija Grad)

  • petek, 12. avgust - Sveta maša ob 8.00 in 19.00
  • sobota, 13. avgust 2022, sveta maša ob 8.00 (srečanje rož ŽRV) in ob 19.00
  • nedelja, 14. avgust 2022, sveta maša ob 7.30 in 10.30 (sklep oratorija), sveta maša ob 20. uri (vodi Peter Štumpf), po sv. maši procesija z lučkami, ob 24.00 – romarska sveta maša
  • ponedeljek, 15. avgust 2022 VEL'KA MEŠA (Grad, župnijska cerkev in Pörga): ob 6.00 jutranja sveta maša, ob 7.30 rana sveta maša, ob 8.45 sveta maša – romarji iz Pečarovcev, ob 10.00 slovesna romarska sv. maša

V okviru Velike maše bodo jutri, v soboto, ob 20.00 uri, v šotoru ob igrišču Grad nastopili Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost34567 (nepreverjen)

Predvidevam da v soboto 13.8.

Gees (nepreverjen)

grem k maši
Bom molil za grešnike, ki so po vojni v izven sodnih pobojih pobijali nedolžne otrokece

In reply to by Gost34567 (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Moli še za tiste, ki so to delali pred in med vojno !?

In reply to by Gees (nepreverjen)

Ubn 7 (nepreverjen)

Pobijanje nedolžnih otrokecof je veliki greh

In reply to by Gees (nepreverjen)

tuncika

Jaki glasbeniki, ko ni drugega..................

vodka (nepreverjen)

Kdo bi pa moral biti?

In reply to by tuncika

Kmica 11 (nepreverjen)

To je ono kda več ne vej kaj napisati. Stojij pa v prvi vrsti

In reply to by vodka (nepreverjen)

Cerkveni (nepreverjen)

Prepovedati pasje procesije 😅

Gees (nepreverjen)

Na dedinje in v kumrovac
Srbi in Hrvati so to že zdavnaj naredili

In reply to by Cerkveni (nepreverjen)

V z vraga (nepreverjen)

Pes te gor naredo

In reply to by Cerkveni (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

pa tvojo mamo tudi

In reply to by V z vraga (nepreverjen)

Alzip (nepreverjen)

Nihče v zgodovini ni povzročil toliko trpljenja ljudem kot cerkveni totalitarizem. Nikoli jim več oblasti, naredit red, obdavčiti jih in amen. Naj tudi delajo ne samo molijo

lukčev mesec (nepreverjen)

Mi se toga zavedamo, pitanje pa či se avtomobilisti s svojimi divjanji pijančevanji, izsiljevanji, objestno vožnjo, zavedajo ka so oni v večini primerov nej poškodovani, oziroma so dosta močnejši udeleženec v prometi. Policaji, pa gledajo fkraj, namesto, ka bi začali delati red, tak pri avtomobilistih, kak pri fsej ostalij udeležencij v prometi

Pojb (nepreverjen)

Juj,tanja zagar de popevala.pa bom mogel psa v kuco zaprejti,ka de ovacik cejli den lajal,pa sral kak tigriš od toga kričečoga glasa!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice