Vir: Facebook profil Pomurje Region
Obiskovalce preusmerjajo na Tinekov brod na Gornjo Bistrico.

Na reki Muri, ki jo je nekoč krasilo preko 50 mlinov, so pred kratkim delovali še štirje brodi: v Melincih, Ižakovcih, na Gornji Bistrici in v Krogu.

Pred nekaj meseci pa je prenehal delovati brod na Muri v Krogu, saj nimajo brodarja, ki bi prevažal turiste.

Pomanjkanje brodarjev

Kot so za Sobotainfo povedali iz Turistično informacijskega centra Murska Sobota je razlog v brodarju, ki ga ni. Brod v Krogu, ki so ga pred kratkim obnovili ter zraven odprli tudi gostilno, je tako zaprt že več mesecev in nič ne kaže, da se bo v kratkem odprl.

Delo brodarja ni redno, saj ga ljudje pogostokrat opravljajo ob redni zaposlitvi, ob koncih tedna ali pa v pokoju. »Da bo brodar tam čakal cel dan in prepeljal pet turistov pa je logistično nesprejemljivo,« še pojasnjujejo na TIC-u.

Turiste preusmerijo na Gornjo Bistrico

Iz TIC-a še sporočajo, da povpraševanje s strani obiskovalcev in turistov ostaja, jih pa zato povečini preusmerijo na bližnji Tinekov brod na Gornji Bistrici.

Slednjega, ki po reki Muri vozi že dvanajst let, so obnovili lansko leto in ga slavnostno odprli med letošnjimi prvomajskimi prazniki.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bakovčar (nepreverjen)

Stare ste natirali mladi pa za špricar pa 3€ delale nedo. Propadnolo de vse. Če se vodstvo ne bi šlo nekšnih mafijašov bi že zdavnaj nešče v najem vzel pa bi obratuvalo kak trbej. Prijden doj pa vse zamazano, med kednon pijače nej za dobite eh. No vejpa si pijvo sebof pripelan neje problem ampak ja. Od kda so mlade paulek več nika ne laufa.

staraCantina (nepreverjen)

Žiteka so tudi za norca meli. Tak je pohlep. Meti pa meti.

In reply to by bakovčar (nepreverjen)

Salerno (nepreverjen)

Tű je cisti propad! Meli so spodaj cloveka, ki je mel gostinsko ponudbo, si sam zriktal svojo lepo leseno barako in je stvar laufala. Nej ka bi zagovarjo doticnoga, ka je tak ze seposedi bil, vendar kda je drustvo zasnofalo ka cloveki stvar laufa, so njemi sceli najemnino zdignoti 3 kratno, pa he lipao vse doj podro! Zdaj pa nega nika, se eno vecjih priredeitev v Prekmurji, vlecenje vrvi so zavozili!

car0ni vrag , (nepreverjen)

Brod bi leiko vozila tajnica občinske uprave

asdasd (nepreverjen)

Direktorica bi ji pa pomagala !

In reply to by car0ni vrag , (nepreverjen)

KLUMP (nepreverjen)

Župan bi pa gural in potiskal od pozadi

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Brod na Muri (nepreverjen)

Vej pa naj socialaši dežurajo, ka de nekši hasek z njih.

Ytrr5 (nepreverjen)

Brodar je, samo posteno ga naj placajo. Kaj pa mislijo da bo kdo tam za en sendvic celi dan.??
Pa pridem tja in trak potegnjen cez, niti otroku ne mires pokazati in ga peljati z brodom.
Ne, oni bi sectukaj uvozili poceni balkansko delovno silo, ali celo indijce da delajo za burek. Takojsnha prepoved uvoza delovne sile, ki nima vsaj fakultetne izobrazbe.

OBČINARI NA BROD (nepreverjen)

EVO TAKOJŠNJE REŠITVE: Na občini MS jih imate ogromno zaposlenih, ki nimajo kaj delati, napraviti razpored in VSAK PRIDE 1 KRAT NA MESEC NA VRSTO KA BO VOZIL BROD. To je odlična zdrava sprostitev v naravi. EVO JUTRI LAHKO ZAČNEMO SAMO KOMANDO JE POTREBNO DATI, če pa župan to nisi sposoben pa lahko ti voziš brod in delaš pač z broda po telefonu.

Bvccc (nepreverjen)

Tako je, se strinjam, naj so prvi vzgled, zacnejo naj z SD kandidatom za zupana. Pa se promocijo bo naredil in kampanjo obenem. Da ga ljudje osebno spoznajo.

In reply to by OBČINARI NA BROD (nepreverjen)

asdewe (nepreverjen)

Komanda prej :D OK, Boomer.

In reply to by OBČINARI NA BROD (nepreverjen)

12233 (nepreverjen)

iz Turistično informacijskega centra vsakemu zaposlenemu trgajte minus 10% od place, ki se nameni za placilo brodarja in bodo takoj imeli brodarja, ne enega, ampak dva, tri. Turizem smo ljudje, ne administracija.

SOCIALAŠI AJDE (nepreverjen)

Jebenti pa tako državo, koliko jih dobiva zdravih socialno pomoč ? Cigani tako vsi, broda pa nima kdo voziti ?

Replika (nepreverjen)

Če bi se malo pozanimale bi znale,ka brod še nej do konca narejene,pa premalo vode ge za težje tovor.

KLUMP (nepreverjen)

če je premalo vode ga leiko zgazjo
še bolje

In reply to by Replika (nepreverjen)

TEX rex (nepreverjen)

Puno lapašov je bilo v začejtki, eni so te prvič pri broudi bilij,....pa ka do oni vse delali pa meli, zaj pa nikoga nega! Vsi samo fejst čedni po peti pijvaj v rijti, pa en drugoga doj ser.jo pa šinfajo. Či nega pravoga verta, šteri bi za tou žijvo, je tak, kak je! Ka pa občina enoga brodara ne postavi, je pa tüdi velka žalost, pa te bi se mij turizem šli,...Vsi bi vse bilij pa vse meli, samo či ne bi trbelo genoti ...

Mpeansu (nepreverjen)

Nega legende Feboja, nega broda v Kroge. Tak je tou. Žalost

Munt (nepreverjen)

Se je bilau, a se je za volo enoga ćloveka vse stavilo. Vsi so pobirali titole, tisti ka je največ delo pa so njemi nej plačali. Človik je bil deklica za vse in gostje so ga imeli radi, ker je znal vsakoga sprejeti in kakšno spodbudno rejč povedati.

IndaJEfajnBilau (nepreverjen)

Ge si zaj gospod predsednik drujštva VOHAR?

Ge ste zdaj razne krefti, pajnharte benoje pa vsi ka ste kak purane odle gor pa doj pri braudi? Ka ste motali kak de tu vse oživelo ka je lejta pa lejta kao propadalo. Mislen ka se je lejta pa lejta dosta več delalo kak se zdaj zadnje 4. Ka je občina igrala postavila kera so obečavale že 10 lejt je vse ka se narejdilo. Nega spustov po mure, nega vlečenja vrvi, nega gestija nej pijače. Niti pinika več nemreš tan meti ka je vse zamazano do boga.

Doj se prosite. Nemate za burek. Pametni ste bilij, kelko san vas mogo preposlujšati pri braude ka te vse delale taka san si na kunce že san v pločevinki seuf noso ka več nejsan mogo za mizami sideti. Ge ste zdaj vsi pametnjakoviči krajevne skupnosti? Ge je vaša občinska podpora? Ge ste? Pfuj. Nikome nika nejste napravele. Kda je febo pa ciril bil je vsaj laufalo. Bole me rit če sta samo sake drujge rčaun doj vdarila bar san se dol sel pa pijvo za 1,6€ spil.

Žiteka ste nan tudi natirali. Najemnino njemi pobejrali kak če je na portoroški promenadi. Pohlepna deca razvajena. Probali ste se ite nekšen biznis zdaj pa drek. Tan van pa v naus šlo če si je ciril 200€ v žep dau kda je sake den do 10 večer pijance stražo pri braude pa v zijme kujro. Pfuj vas boj.

lukčev mesec (nepreverjen)

Dobro in prav si povedal.
Hvala za odličen komentar, da sedaj vemo za kaj gre.
Saj po navadi je tak, da takrat, ko bi kaj naj laufalo se pojavijo razni apetiti v nekih kvazi društvih in potem gre vse dol.
Težko je potem spet stvari postaviti na mesto in zagnati.

In reply to by IndaJEfajnBilau (nepreverjen)

Biciklist (nepreverjen)

Za utajo davka se v nekih državah gre v zapor.
Zato je to nej nikak stvar "boli me", ampak rak rana družbe.
Vsi pa znamo kak so tej gostinci delali celo življenje.
Tebi je itak glavno ka piješ pivo za 1,6€.

In reply to by IndaJEfajnBilau (nepreverjen)

muramura (nepreverjen)

Sramota za občino MS, zavod za kulturo, turizem, šport .
Jevšek in Perhavcova nemata pojma o turizmi in kulturini dediščini v občini.
Če bi mela, bi tou v Krouge že zdavnaj laufalo. Pa Nej tak ka samo enim, ka vse v rodbini ostane (tak kak je zdaj) ampak tak, ka bi tou za občino in občane, predvsem pa krajane Krouga bilo najboljše. Sramota rejsan. Že prlej kda je Varga mel, zdaj pa je isto. Groza.
Vodilni na občini, trajnostni turizem vam je desejto selo.

Kmet q1 (nepreverjen)

Glavno ka oni majo sočno vilico pa skrito dvorisce, za mlade pa nika! Žalost in resnica.
Tou so socialaši ka vličej par gezero evrov za nikšo delo, napredka nega...mesto je mrtve! Sran jihje lejko od prvoga do zadnjoga, nej ka se smigejo ja svojih dogodkaj! Fuuuuj!

In reply to by muramura (nepreverjen)

23121321312 (nepreverjen)

PODRITE TA BROD SAJ PA TO JE ČISTA BEDARIJA!

Japeke (nepreverjen)

Tak je kda trbej delati od 9 do 9 pa poleti do 11 vecer ci scejs kaj zaslujžite. Študenti van to delali nedo pa to je vec pejnez kak not spravijo. Senjali ste pejneze ka ste mislili ka se miliarde obracajo pa ste gor prisli ka trbej delati kak črnec 15 vr na den za par stotakov.
Jebes kroske braud raje v ižakovce bar kaj dobijs za spite pa pogesti.

cnn (nepreverjen)

kelko pa bi naj dobo brodar ka neščejo delati ,ka rejsan so vsi puni pejnez te pa stunjajo kak je mala penzija te pa tan nonstop majo na guti pivo ov pa ka ne pige pa vse vred pobera

Komisar (nepreverjen)

Soboški TIC plačűvle občina MS, uni pa turiste pošijlajo vő z občine, na Tinekov brod. Ešče dobro, lejko bi je pošijlali na Mađarsko ali pa v Avstrijo.

PRIJATELJ (nepreverjen)

Z pravim pristopom ter odgovornostjo je vse mogoče in upam si trditi, da ta turistični biser mora in lahko spet zaživi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice