Nadzorne kamere na občinski cesti v Kuzmi pred slovensko-avstrijsko mejo so uspešno odganjale nemarneže, a so ti našli drugo pot.

Občina Kuzma je oktobra lani na občinski cesti pred slovensko-avstrijsko mejo po posredovanju domačina in Sobotainfo.com postavila pet kamer, ki še vedno lovijo onesnaževalce. Na tak način so želeli preprečiti odmetavanje odpadkov v jarke na slovenski strani meje, kar jim je tudi uspelo. A so nemarneži našli drugo pot. 

Odpadke so vozniki začeli odmetavati nekaj metrov za zadnjo kamero, kar je znova razburilo vaščane. Eden izmed domačinov je tako v stilu lanske opozorilne table »Kje vam je kultura?«, naslovljene na onesnaževalce, postavil novo tablo »Poglej se v ogledalo«. Slednja je obrnjena tako, da pozdravi voznike iz smeri Avstrije proti Kuzmi.

»Zagotovo gre za domače delavce v Avstriji, ki si tam nakupijo hrano in pijačo, embalažo pa po prihodu na slovensko stran zmečejo v jarke, namesto da bi jo odpeljali s sabo domov,« nam je dejala domačinka, ki se po omenjeni cesti vozi vsak dan in spremlja dogajanje. Te dni tako so domačini odpadke znova pobrali iz jarkov in upajo, da bo opozorilna tabla pomagala nepremišljenim onesnaževalcem k premisleku o svojih dejanjih.

Preberite še S tablo »Kje vam je kultura?« nad onesnaževalce, Kuzma: Onesnaževalce lovi kar pet kamer in Občina Kuzma z videonadzorom do čistejše okolice.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Na splošno so te smeti ogledalo naše kulture!

Ne ležijo smeti samo tu... tudi ob cesti, ko se malo po Sotini obrneš proti Kuzmi je nekje na pol hriba nekdo pustil dve vreči takih smeti. Vsaj v soboto in nedeljo so še bile tam.

Če k temu dodamo, da je v jarkih toliko pločevink vsepovsod se človek samo sprašuje, zakaj jih mečejo ven... skoraj 100% iz avtov. Dela to objestna mladina, ko se pod "gasom" malo premikajo sem in tja iskoč boljšo lokacijo za kakšno žurko? Delamo to vsi?

Zadnjič sem objavil v galeriji tri slike, katere kažejo na kupe praznih literskih flaš na cesti Černelavci - Polana. Vsaj tisto je nekdo dva, tri dni pozneje pobral.

Ker sigurno obstajajo zakoni, kateri bi morali tovrstno smetenje preprečevati ne bi bilo slabo, da policija dela tudi na tem, ne da samo meri, če se npr. skozi Polano ali Portašince pelješ 50, ali 60 na uro.

Glumstvo

tisti dve vreči smeti sta od sobotne čistilne akcije, vendar jih še občina takrat ni pobrala

Prozac

Eni smo že lani opozarjali, ka se problem s postavitvijo kamer nede rejšo. In smo točno tau napovedali, ka de se edijno tau rejšilo, ka de se problem prenesel inan - v ton primeri samo par metrof fkraj.

Pejnezi so se ta vrgli, za stvar kera je zdaj sama sebi namen. Namesto ka bi pejneze že v osnovi ponücali za učinkovito odpravo problema. Ampak za tau je potrebno malo mozek uporabljati, ka prijdeš do rešijtev kere do prinesle želeni učinek.

Nažalost je prinas tak, ka lidje sigdar rajši pograbijo najenostavnejšo in najbole populistično rešitev.

Starejše novice