Mura bo v četrtem krogu Prve lige Telemach gostila sežanski Tabor, nove ligaške točke pa bo napadala brez Nikole Petkovića. Srbski napadalec bo z igrišč odsoten tri mesece.

Nikola Petković bo naslednje tri mesece soigralce spremljal zgolj s strani. Napadalec Mure je po sobotni poškodbi meniskusa danes že prestal operativni poseg v soboški bolnišnici.

»Naš napadalec je na zadnji tekmi proti Radomljam staknil poškodbo meniskusa, zaradi katere je moral pod nož. Danes je uspešno presal operacijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki sta jo opravila dr. Robert Golob in klubski zdravnik Tadej Ratnik,« so zapisali pri Muri.

Petindvajsetletnika predvidoma čaka trimesečno okrevanje, Srb pa je imel tudi nekaj sreče v nesreči. Takoj po tekmi namreč ni bila izključena poškodba križne vezi, v tem primeru pa bi Petković počival vsaj pol leta.

Nekdanji kralj strelcev srbskega prvenstva se je pred časom že soočil s poškodbo strgane križne vezi v istem kolenu kot sedaj, zaradi tega pa v francoskem Chamblyju ni uspel ponoviti predstav iz domače lige.

Petković je doslej v črno-belem dresu zbral osem nastopov, po štiri v Prvi ligi Telemach in štiri v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige, dvakrat pa se je vpisal tudi med strelce.

Najprej je v polno meril na povratni tekmi z moldavskim Sfintul Gheorghejem, nato pa je v Fazaneriji z golom za 4:3 odločil še obračun preobratov z Domžalčani.

Srbski nogometaš, ki se je v Mursko Soboto preselil kot prosti nogometaš, je z Muro poleti sklenil triletno pogodbo.

Dodajmo še, da sta se na sobotni tekmi v Domžalah zgodili kar dve poškodbi kolena. Ivan Ćalušić, vezist Radomelj, jo je odnesel precej slabše kot Petković, saj bo zaradi strganih križnih vezi prisilno počival vsaj pol leta. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Če je poškodba meniskusa pa nika drujgo nede 3 mejsece rehabilitacija.

Rehabilitacija (nepreverjen)

Kda lejko za recimo 6 tednov komaj začaš redno trenirati te nekaj časa nucaš ka si nazaj zadosta fit ka špilaš tekme. Eto dobiš 3 mesce

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

ce steri kaj razmi v fudbal ga lahko zamenja zaj je prilika

čarni vrag (nepreverjen)

Mi neprestano angažiramo poškodovane nogometaše in jih zdravimo.

širkezi (nepreverjen)

zemi Karamarkoja s tribune

Bakovčar68 (nepreverjen)

Z NAVEDENIMI POŠKODBAMI V ZGORAJ OPISANEM ČLANKU IN MURA MU DA 3.LETNO POGODBO. KAPO DOL PRED RAJBAROM IN KUZMIČOM. NAKUP ŠTEJMO POD ENAKO ŠIFRO KOT NARDIM, MULALIČ, BRKIČ, ...

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

No, to pa je svetovna katastrofa. Kdo sploh je ta človek, ga ni videti bilo niti prej med kakšnimi strelci. Jaz ga lahko zamenjam, za pol denarja. Ne bo nič slabše. Garantiram. Tudi jaz sem lahko hitro poškodovan, pa bom lepo ležal doma, prejemal plačo, pa nič trpel.

Starejše novice