Slika je simbolična (foto: Bobo).
Reformni aneks h koalicijski pogodbi v podpis tudi vsem ministrom in koalicijskim poslancem.

Koalicija bo v sredo na Brdu pri Kranju začrtala izhodišča za več reform, v ospredju bo predvsem zdravstvena reforma. Premier Robert Golob si ob tem želi enotnosti koalicije, po njegovih besedah bodo tako po opravljeni razpravi oblikovali aneks h koalicijski pogodbi, za katerega si želijo, da ga podpišejo tudi vsi ministri in koalicijski poslanci.

»Če želimo, da zdravstvena reforma uspe, mora biti ta takšna, ki jo bo podpirala celotna vladna koalicija,« je ob robu obiska Splošne bolnišnice Celje danes dejal predsednik vlade Golob.

Ni več možnosti za politična preigravanja

Kot je poudaril, smo namreč prišli do točke, kjer politična preigravanja, kdo je za in kdo proti, niso več mogoča. »Mi bomo dali rešitve na mizo in iskali konsenz, kdor bo želel, se bo pridružil, kdor se ne bo želel, je to njegova stvar,« je dejal premier.

Možnost aneksa h koalicijski pogodbi, v kateri bi koalicijski partnerji zapisali konkretne rešitve se je sicer omenjala že v zadnjih dneh, kot kaže, pa ta možnost postaja vse bolj realna. »Ker si želimo, da za reformo stojimo vsi koalicijski partnerji, ne samo predsednik in minister, bomo na podlagi razprave oblikovali tudi aneks h koalicijski pogodbi,« je danes napovedal Golob. Pričakuje, da bodo tega podpisali tudi vsi koalicijski poslanci, zato da »vemo, da smo v tem čolnu vsi skupaj«, je poudaril.

S tem namenom je po njegovih besedah sklican tudi sredin vrh koalicije na Brdu pri Kranju, na katerem bodo sicer koalicijski partnerji pozornost namenili tudi izhodiščem za davčno, pokojninsko in šolsko reformo ter reformo plačnega sistema v javnem sektorju, na dnevnem redu bo tudi stanovanjska politika.

Osrednja tema koalicijskega vrha bo po pričakovanjih zdravstvo. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je napovedal predstavitev dokumenta o trenutnem stanju v zdravstvenem sistemu, ki bo podlaga za zdravstveno reformo. Ta bo po zagotovilih ministra zaživela s prihodnjim letom.

Strateški svet za zdravstvo pod okriljem premierja

Bo pa pripravo reforme koordiniral Golob in ne Bešič Loredan. Golob bo namreč koordiniral delo medresorske delovne skupine za zdravstvo, ki bo bdela nad pripravo zdravstvene reforme in je z delom začela v petek. V njej bodo med drugim ministri za zdravje, finance ter javno upravo.

Kot je danes pojasnil Golob, bo pod njegovim okriljem deloval tudi strateški svet za zdravstvo. Sestavljen bo iz neodvisnih strokovnjakov, dobrih poznavalcev zdravstva, je napovedal.

Dosedanji strateški svet, ki je deloval pri ministrstvu za zdravje, bo po besedah Bešiča Loredana po ustanovitvi novega ukinjen, večina članov sveta pa bo imenovanih v nov svet, ki ga bo vodil kirurg Erik Brecelj. Slednji bo, tako minister, tisti, ki bo tako njemu kot premierju nastavil ogledalo, saj »pove točno tako, kot misli, in ga ni mogoče kupiti«.

»Meni se zdi ravno to, da v pripravo reforme vključujemo res čim širši nabor neodvisnih strokovnjakov, najboljši garant za to, da bo ta reforma zajela vse tisto, kar potrebuje in da so naše možnosti za uspeh največje,« je ob tem dejal Golob.

Komentarji (24)

.. (ni preverjeno)

Tanja flasskon golob niti nešče biti s teuf, luzeri so izločeni.

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...zakoj se pa te oglašaš...či si izločeni...što te kaj pijta?...

In reply to by .. (ni preverjeno)

Golobek5798 (ni preverjeno)

Vsak dan nas bolj prepricujes, da si totalno nesposoben!!!
Skoda ka smo ti nasedli

..... (ni preverjeno)

Golob se boji jastrebov.

kuntakinte (ni preverjeno)

...un se bojij letečij podgan...

In reply to by ..... (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Gologlavih?

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Študij (ni preverjeno)

Spet Laze na veliko!!!
Golob dela razkol med nami Slovenci, ene želi razdeliti na super bogataše ostale pa narediti reveže i potem si še upa ponovno Lagati, ko pravi da smo vsi na eni ladji, Mrš pokvarjeni nakladač!

GOLOBIZEM - AUT (ni preverjeno)

ŠE MALO PA BO KONEC Z GOLOBIZMOM.

Poštar (ni preverjeno)

Še najmenje 7 let de vladal Golob in po koncu drugega mandata de se ON odločo, če de še en mandat ali pa "penzija".
Golobova vlada je komaj začnola delati, do zdaj so se ubadali z nekimi referendumi in samo odstranjevali hlodovino na delovni poti, zdaj pa se začne ... brsanje polen v jarke in oranje ledine.

In reply to by GOLOBIZEM - AUT (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Točno tako, česar pa zablojene "ovce" ne bodo nikoli sposobne razumeti. Jim pač ni dano. Niso si sami krivi, da se je narava poigrala z njimi. Bodo pač celo življenje nevedni nagajivčki, kakršne desnica še kako potrebuje.

In reply to by Poštar (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

... kak ste zaj lejko takši?...aprijla ste bilij tak glasni...kakši mesija prihaja...pa Stiv Đobs ...naše letrike...zaj pa naidnouk un laže...ajmo vsi na ples...plešimo dokeč na rit ne spadnemo...

.... ..... (ni preverjeno)

Prejšnji mesija je padel na rit, predno je sploh začel plesati. Zagotovo bo ples še dolgo trajal. Plešite in veselite se, še posebno tisti, ki vam nič ne manjka in nergate s polno ritjo.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Uyytrm (ni preverjeno)

Kaj sedaj berem...da je tudi ta golob narobe usmerjen. Svasta.....p... rodi. Vir. Mikstone.si

Študij (ni preverjeno)

Znano je, da tega goloba vodi nihče drug kot janković. Golob sploh ne igra nobene vloge, on je samo nastavljen nakladač jankovića. To ko vi vidite goloba je v resnici janković, a še vedno spite?!

Poštar (ni preverjeno)

Študij, prepijši se na študij klerikalnoga zarotništva, ka ti golobizem nekak nejde.

In reply to by Študij (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Kako pa kaj zdravje? Imeti privide je bolezen, ki napreduje! Ni kaj čakati.

In reply to by Študij (ni preverjeno)

Ngupa (ni preverjeno)

Yea man! Goloba da ye man! He give us maniy! Many maniy! Us from motha Afrika! Yea, we blacks! Big cuks, yea! Luvz dem blak from da Afrika!

Ngupa (ni preverjeno)

Yea wajt bičaz, je lajk da blak kukz! Wi giv dem ya blak kokz, yea! Yea, wayt pipul givz az maniy, en dem wayt bičaz giavz az pusij!

- (ni preverjeno)

ALI BI SE TI PISAL GOLOB

čarni vrag (ni preverjeno)

ALI BI SE TI PISAL
jELINČIČ

Študij (ni preverjeno)

Vse je to Janković !

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

MS-Center (ni preverjeno)

Tvoji nasprotniki se še kako zavedamo, da smo vsi z vsakim dnem v če dalje bolj globokem golobjem d***u.

Poštar (ni preverjeno)

Ti si v dr*** pa če je Golob ali kdorkoli. Če pa je lockdown pa si pač v lastnem dr***. Tak, da je pač vseeno čigav nasprotnik si, ko si v zavetju in hkrati zavetnik svojemu lastnemu dr***.

In reply to by MS-Center (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Nekateri se zaradi neumnosti pogrezate v svoj lastni drek. To pa je tragedija človeka.

In reply to by MS-Center (ni preverjeno)

Starejše novice