Voznika ukradenega BMW X6 je ustavila šele blokada s tovornjakom, ki so jo pri Turnišču postavili na avtocesti.

V ponedeljek, okoli 11. ure dopoldne, sta policista, ki sta opravljala nadzor prometa na avtocesti v bližini Arje vasi, dohiteli dve vozili BMW serije X6. Oba avtomobila sta imela nameščene italijanske registrske tablice. Policista sta prehitela enega izmed vozil X6 in ga pričela ustavljati s svetlobnim napisom civilnega službenega vozila Provida. Voznik ni upošteval znakov policistov in z vidno povečano hitrostjo, krepko nad 200 km/h, nadaljeval vožnjo v smeri proti Mariboru. Policista sta mu zaradi izredno visoke hitrosti in slabih vremenskih razmer težko sledila. Na cestninski postaji Tepanje sta se v sledenje vozil vključila še policista Policijske postaje Slovenske Konjice, ki sta vozilu, zaradi nadvse predrzne vožnje in krepko prekoračene hitrosti prav tako izredno težko sledila.

Ustavili so ga šele z blokado s tovornjakom

Ker policistom voznikov ni uspelo zaustaviti, so se jim pri pregonu pridružili še policisti iz Maribora ter pozneje še policisti iz PU Murska Sobota. Enemu izmed voznikov je uspelo na razcepu odpeljati v smeri proti Murski Soboti. Voznik se je spretno izognil dvema postavljenima blokadama, zato so pri Turnišču postavili blokado s tovornim vozilom. Voznik ukradenega BMW X6 se tej blokadi ni mogel izogniti, zato je ustavil in pobegnil iz vozila. Policisti so voznika kmalu prijeli v bližini Renkovcev. Šlo je za 28-letnega državljana Moldavije z romunskim potnim listom. Pri preverjanju podatkov vozila BMW X6 so policisti ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji.

Drugi voznik povzročil več nesreč

Voznik drugega vozila BMW X6 je med vožnjo povzročil več prometnih nesreč. Po nekaj kilometrih vožnje po travnikih in njivah, se je pri Kungoti pri Ptuju zaletel v drevo ter peš pobegnil s kraja. Policisti so ga v večernih urah prijeli na avtocestnem počivališču na Dravskem Polju. V tem primeru je šlo za 30-letnega romunskega državljana. Vozilo je bilo prav tako ukradeno v Italiji.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
divjejabolko

Če bi imeli cestne postaje, se to ne bi dogajalo. Vsaj ne v takšni obliki.

Tako pa se lahko vozniki igrajo po mili volji. ŠE sreča, da ni bilo kakšne hujše nesreče.

Sportman

Čestitke policistom!

Vipko
buldog

divjejabolko, dopolnil te bom...
Če se evropskemu kapitalu ne bi tako mudilo širiti trge za svoje izdelke in kovanje profita, Romunija in Bolgarija še lep čas ne bi bili v EU. Problem Moldavcev (Romunov), romunskih in bolgarskih kriminalcev, polprepustne meje Romunije z Moldavijo.... to pa prelagajo na račun držav in njihovih proračunov in davkoplačevalcev. Ta EU je tudi čisti nateg.

Spy

Kda san prešto 'ukradeno vozilo' mi sloj več nej trbelo dale šteti. Itak ka so Romuni v igri. Klasika. Romuni pa šiptari majo prek že pol Evrope.

Se pa strinjan z predhodnin komentaron. Kak vragi so leko Romuni pa Bolgariji v EU???

McLaud

Ja zavolo interesov nekaterih zelo vplivnih posameznikov v igri so bili plinovod in tako naprej so jih vzeli v EU. Zdaj pa ta gamad ropa po evropi!

Plemeniti

Evropa je rabila poceni delovno silo, zdaj pa mamo.

simon27

Takšno mnenje kak imate vi o romunih, imajo zapadnjaki o slovencih.
Oh te generalizacije.

joshy

Kojiva nesposobneža... ja pa normalno ka so jivaj ščeli staviti, če sta se z takšima avtojoma pa italjanskimi tablicami pelala eden za drügin... bole sumliviva sta rejsan nej mogla biti... kak sta prišla v slovenijo bi naj fkradnila slovenske tablice, pa se pelala z vsaj nekaj kilometrami razlike med seboj...

Daddy_Cool
Wugy

Vsi, ki Romune v en slab koš mečete vedite, da smo po splošnem mnenju državljanov zahodne in severne Evrope, Slovenci, Bolgari, Romuni in še kdo isto sranje. Zato ne posplošujte cele nacije z odstotkom barab.

komentator

Ge ne ven kak je evropa lejko romunijo zela v članstvo.Sicer nejso vsi slabi. Samo tisti milijon ali dva keri kradnejo so odišli iz romunije ven ker tan nega nika za kradniti.

leon400

na ta dan so baje v italiji bili ukradeni 4je BMW x6...
pa pohvale Policiji!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice