Pridelek pšenice v Pomurju bo količinsko manjši od povprečja zadnjih let. Kmetje pa od vlade pričakujejo pojasnilo glede napovedanega odkupa slovenske pšenice.

Visoke temperature v zadnjem obdobju vplivajo tudi na žetev pšenice, ki se je v Pomurju že začela. Letos je zasejane nekoliko manj kot po navadi, nižja pa je tudi kvaliteta.

Cena odkupa še vedno ni znana

Vlada je sicer napovedala, da bo odkupila vso pšenico pridelano doma in zagotovila stabilno ceno, vendar kmetje še ne vedo, po kakšni ceni jo bodo prodali državi. 

Kmetje se sprašujejo o odkupni ceni pšenice

Na kvaliteto pšenice imajo velik vpliv tudi vremenske razmere; lanska mila zima, spomladanska suša, nevihte in visoke temperature v zadnjih dneh.

»Zdaj nam je padla malo kvaliteta, proti lanskemu letu. Zato ker je spomladi bila suša in se pšenica ni mogla razrasti, prvo gnojilo ni moglo črpat izaradi suše, šlo je v nebo in smo mogli večkrat dognojevati,« pravi Tončka Berden iz Turnišča, ki kot kooperantka sodeluje s Panvito. 

Zaradi visokih temperatur je v zadnjih dneh pšenica prisilno dozorela, zaradi česar bo marsikje pridelek nižji. Kmete pa skrbijo tudi močno povišani stroški pridelave, s katerimi se srečujejo letos.

Bo odkup slovenske pšenice sploh opravila vlada?

Z istimi težavami pa se srečujejo tudi v Skupini Panvita, enem največjih proizvajalcev hrane pri nas. Poželi so že tretjino pridelka, podrobnosti o odkupu pšenice, ki ga načrtuje vlada, pa še niso znane.

»Ne vemo, ali bo odkup res vršila država, ali bomo odkup vršili tržni odkupovalci, seveda po tržnih razmerah in bo potem nek dodatek ceni. To pričakujemo in bi si želeli, da se to čim prej s strani države da v javnost oziroma nas pridelovalce pšenice o tem obvesti,« pojasni Branko Virag, direktor družbe Panvita Kmetijstvo.

Po njegovi oceni bo pridelek pšenice količinsko nekaj manjši od povprečja zadnjih let, za kakovost pa upa, da ne bo veliko nižja.

Glede na pričakovanja v maju, ko je pšenici dobro kazalo, pa bo pridelek nižji za okoli 15 odstotkov, saj ga je zmanjšal toplotni udar v zadnjih dobrih treh tednih.

Časi poceni hrane so mimo

Kmetje bi v primeru državnega odkupa pšenice imeli zanesljivega kupca ter stabilno ceno. Pšenica pa bi tako ostala doma, kar je pomembno tudi kmetom.

»To bi si tudi mi želeli, da bi to bilo vsako leto, ne samo zdaj. Zdaj je pritisk, ko vidijo, da je kriza. Mi bi mogli vedeti že jesen, ko sejemo pšenico, da bo ostala v Sloveniji,« dodaja Berden.

Država naj ceni trud kmetov

Želijo pa si tudi, da bi bila država pri postavitvi odkupne cene konkurenčna in bi cenila njihov trud.

»Mi pričakujemo, da bo država ravnala v sklopu tega, da nam bo pokrila, da nam bo tržna cena pokrila vse te stroške in mogoče še nekaj, da ostane za neke vrste modernizacijo, s tem, da lahko računamo, da bo hitro jesen tu in bo treba novo setev zastavit za prihodnje leto,« pojasni Virag.

Poudarja še, da od države pričakujejo čimprejšnja pojasnila o odkupu pšenice. Pravi pa, da so časi poceni hrane mimo in se bo trend podražitev nadaljeval še vsaj nekaj časa.

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Kupci so.nic bat

lllllp (nepreverjen)

ce bi bili, nebi cvilili kak male deklice!

In reply to by 12 (nepreverjen)

efwefwef (nepreverjen)

De se pač audalo avstirjcan pa italijanan, te pa mo kipuvale njihovo melo pa pravle ka je mela šla gor pa de žemla pomale 1€.

ewfwzs (nepreverjen)

avstrijcem in italjanom bodo prodajali prekupčevalci in ne kmetje, ti bodo prisiljeno prodati po nizki ceni. tudi v avstriji je cena padla, danes, zato prekupčevalec proda oktobra- novembra.

In reply to by efwefwef (nepreverjen)

2021 (nepreverjen)

05,17 Ne strinjam se popolnoma s tabo. Kmeta ni potrebno učiti, saj vsak dobro ve komu bo prodal in po kakšni ceni.......Moja pšenica (42 ton) je iz njive transportirana v Salzburg po 420€ tono.

In reply to by ewfwzs (nepreverjen)

Tipp (nepreverjen)

Super za tebe.

In reply to by 2021 (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Kmetke ne dajte se natejgnote. Poglednete se Nizozemske kmete kak se tou dela. Nega tan trte mrte. Spoštujte kmeta ale te pa lačne.

bata... (nepreverjen)

da vidimo koliko nizozemskega kmeta je v vas?. So vas lepo na suho s strani vlade ali je ministrica s prekmurja ali ne nima veze, ker je iz politike. ne boste dobili 400, če bo 350 bo veliko, saj tudi vojni dobičkarji morajo zaslužiti na vaši pšenici.

. (nepreverjen)

bata... či nemaš blage veze ne bluzi, či dobijo 350 do na dobički, samo tij nemaš pojma pa filozofejraš.

In reply to by bata... (nepreverjen)

gggt (nepreverjen)

400€ na tono + subvebcija + 1x denarna pomoc + vracilo trosarin + vracilo razlike gnojila nej zadosti? Ka naj mi ministrica sakome ka me status kmeta se da enoga senki novoga john deera? De zadosti? Ale ka bi se?

In reply to by bata... (nepreverjen)

5905433 (nepreverjen)

0,20centa/eur na liter goriva za količine obdobje 2 mesecev. A veš da pri potrošenih 3000 litrih dizla na leto, kar za 2 meseca znese 250L dizla, to pomeni 50EUR. To naj oni samo lepo imajo.Banda.
Preden pišeš vse te +++ jih ovrednoti v številke in nato dodaj še izdatke za ta hektar pšenice. Do takrat se pa ne moremo pogovarjat.
In ja sem prvi ki podpiše da se ukinejo subvencije ki so samo za manjake, naj se pošteno plača proizvod in ni potrebe po nobenih subvencijah.
Nobenega vračila za gnojilo, to je miloščina, ki jo bedaki vzamejo, naj imajo gnojilo, ko noben več ne kupi, bo cena padal ali pa bodo tovarno zaprli, pa da vidimo potem.

In reply to by gggt (nepreverjen)

gtt (nepreverjen)

Trosarine se vracajo za celotno leto. Neje samo za 2 meseca. Kda pa cela familija tanka na kmeta in te to vlagate za povrnitev trosarin pa je vse fino in fajn nej… Hinavci

In reply to by 5905433 (nepreverjen)

Tipp (nepreverjen)

Ne kapiras, govorimo o subveciniranju goriva 0,20 eur z 2 meseca. Beri novice. To, da se trosarina steje za celo leto to vsi vemo, in steje se na najnizjo ceno v tistem letu. Primer. Ce je marca bilo 1,01eur, potem pa celo leto 1,6 ali 1,89 eur, ti povrnejo od najnizje cene to je 1,01. Ni cse zlato, kar se sveti.
Preden delis hinavce vprasaj avtoprevoznike ki dobijo nazaj ddv in trosarino. Pa ribice v primorju. Tam pa je ok.

In reply to by gtt (nepreverjen)

Jos (nepreverjen)

Sou be za kmeta majster

In reply to by gggt (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Saj je kmet, samo oni v glavi.

In reply to by Jos (nepreverjen)

orfetaj (nepreverjen)

Ko spoznate, da vlada, NOBENA vlada ne dela v korist naroda, niti kmeta, vam bo lažje. In ko se zaveste, da so oni v vaši službi in ne vi v njihovi, boste zmagali. Do takrat, pa ste zaslepljeni sistemski suženj.

loopp (nepreverjen)

Nej? Torej so subvencije za njive nej nic? subvencije za stroje nic? Subvencije zdaj za gnojila nic? Vrnjena razlika za gorivo nic? Vrnjene trosarine nic? Minimalne skoraj smesne najemnine za drzavne njive so tudi nic? Pa poleg vsega toga se enkratna denarna pomoc za kmete?!! Ale ka bi se? Ti zdaj meni povej ka bi se?! Mislis ka trgovec ale keri kole drugi poklic dobi telko od drzave? Ka koga drzava telko ujcka? malo morgen

In reply to by orfetaj (nepreverjen)

lpwowws (nepreverjen)

nej, subvencije so del problema in so del načrta za uničenja kmeta. Tisti, ki misli, da so subvencije zastonj se moti,a mpak to se ne vidi šele na dolgi rok. Itak, da je vsak kulak teh subvencije, ker nima nobenega rizika s pridelavo. samo to ga bo ubilo. Delati mora kot zahteva sistem, in ko sistem reče hop, dovolj dušika, dovolj špricanja (kar je v redu), potem se zgodi propad kulakov in nizozemska.
Vsak kulak ki si je kupil 3x prevelik stroj traktor, kombajn, priključek, se s tem posredno subvecionira nemška, italijanska, avstrijska proizvodnja teh strojev. Saj večino teh strjev je tujih znamk. Bruselj daje subvencije preko kmeta tem tovarnam.

In reply to by loopp (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Končno eden, ki razume sistem.

In reply to by lpwowws (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Kmeti že desetletja izkoriščajo to državo,ne vem zakaj jih še vedno država subvencionira , ko pa žito prodavlejo tujcon,državi pa nož v hrbet!Mrš pohlepni lopovi!
Nekda te Lopovščine nej bilou,pa seme žita dostikrat ceneje bilou pa kmet vseeno lepo živel.Zaj pa edni imajo že več sto hektarov pa nej so zadovoljni in to samo zaradi Pohlepa. Ja, žal smo prišli do te točke ko so generacije postali nemoralni pohlepni prasci.

več je. (nepreverjen)

ne meči vseh kmetov v isti koš. to kar govoriš so kulaki, velja za njih in teh je v vsaki vasi največ 1 ali 2. In v svoji pohlepnosti uničujejo male kmete,

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

več je. pa ka misliš o šterij San ti govoro
Pa zna se šteri so pobili maloga kmeta,to več sploh nej tema danasšnjice...Tou so tisti šteti so razsuli vs sistem ker so dobivali ogromne subvencije od države,država pa teh subvencij vkradnula drugim panogam,na konci pa so največji lopovi zmagali,kot ti jin praviš kulaki...!

In reply to by več je. (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Daj daj, ce sto prodavle dale zito tujcon, so to Panvite pa Mlinopeki, nej pa kmetje! 185 evrov (teelko je bila vsaj cena negi 2016) za tono najboukse psenice. In to najboukso klaso mores meti, ovacek je cena ze 20€ nizja. Pa se vlage nesmis meti, ker susenje palik kosta. Hektar njive te da par ton. Lejko senjas kelko sces, ampak tu nega kruha za pridelovalca. Edino ce bi ti bil pripravleni za kilo kruha dati preci vec penez. Ampak taksni kak si ti kupujejo tisti najbole poceni zmrznjeni pa samo speceni kruh (boga ga znaj od kejc) v Lidli, Hoferi ali pa Spari. Pa se sploj ne zavedajo, ka s ten telko bole povzrocas to, ka se poceni psenica iz tujine uvaza (ker seveda domace pekarne scejo bar neka odati in so za to prisiljene meti poceni kruh, seveda iz bole poceni psenice). Ampak to je ze prevec zahtevno za razmislati. Seveda, lejko vse mamo v zapreton gospodarstvi, ampak te se pripravi na veliko visje cene vseh zivil. Vrvli, ka evropa pa drzava nebi davali milijone pa milijarde penez za napovratne subvencije, ce bi vse skuper slo tak enostavno. Seveda, zivilska industrija pa predvsem veleprodaja zrejo puno penez, ampak to je vseeno nej jedro problema

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

aj.. (nepreverjen)

vsaj kulaki bi mogli biti glasni, saj se gre za njihov obstoj, od malega kmeta ne pričakujte podpore razen moralne, na cestah boste sami

JajoPajoo (nepreverjen)

Levaki van dajo miloščino za to pšenico. Konec je kapitalizma z trenutno vlado. Vračamo se nazaj po poteh stare juge.

ombbbb (nepreverjen)

Ka v PM bi se radi? Dobijo pejneze nazaj za
gnojilo pa za razliko v gorivo!!! Torej nemajo niksnih dodatnih VECJIH stroskov kak so meli skos do zdaj… Ale oni bi li VeC VEC VEC… Ka 5 John Deerov keri niti ne pasejo na cesto nej ka bi na njivo in to na racun drzave pa subvencij nej zadosti?! Ka naj njin zdaj se drzava placa novi Porsce pa novo stanovanje v Izoli samo zato ka psenico sejajo…. Pa tak samo mimogrede - kmetje itak ze od nekda dobijo nazaj trosarino za gorivo, te itak to skoriscajo in na njih tanka cela zlahta pa vsi sosidi, tak ka te na konce mali kmet dobi nazaj vec TISOC evrov samo za trosarine!!!!

pšenica (nepreverjen)

ombbbb............ Če je vse tak istina in vredi ,kak tij pijšeš ka te nisi kmet in bi imel traktore velke pa kombanje .Res si budalo ,drugače ti ,človek ne more povedati .Kepica sladolida košta več kot kg penice .In z čem je več dela z njivami ali sladoledom .Vsi ste tak prizadeti doma ?Te se vas bogme ljudje v vesi morejo bojati .

In reply to by ombbbb (nepreverjen)

razlozinan (nepreverjen)

In keri del je nej resan? Subvencije? Vrneje trosarine? Nizke najemnine? Brezobrestni krediti? Pac povej ka od toga je nej resan? Nej samo nekome gucati ka je bedak brez DEJSTEV!

In reply to by pšenica (nepreverjen)

izi

Tudi mi nekateri bi bili kmetje če bi lahko. Ne morejo vsi imeti velika posestva in kmetijsko mehanizacijo. Iz nič ne moreš imeti nič. Velike kmetije pa so nastale iz malih preko dokupov, vsako leto nekaj zraven dokupijo, tudi preko subvencij. Sladoled si našel, ne kupuj ga, saj ni življenjski artikel, če ti je predragi. Kupi 1 kg v trgovini, ki stane toliko kot 1 kepica pri sladoledarju, če ne veš.

In reply to by pšenica (nepreverjen)

krampec+motika (nepreverjen)

izi...........Tij bi bil kmet ,če ne bi trbelo ,delati .Ogromno vas je takšnih ,ki vse znate glede subvencij kupovanjo traktorjev in strojev .Ste prenemarni ,da bi delali na zemlji .Pisati je lepo .

In reply to by izi

Tišinčar (nepreverjen)

Ka motaš neka na pamet!?....vsaki ka obdelüvle zemlo pa seja pšenico pa kukorco pa ostale poljščine dobi povrnjeno trošarino? NEJ!!! Pa subvencije so tude različne. Ge san za 1,2 ha dobo nege 400€. Ajde zaj pa tij za teh 400 zorje, küjpe seme, umetno gnojilo, posejaj, poženjaj pa ka te viden kak boš te glasen. Gda pa poženjaš pa odaš te se komaj vide ka si nej na + nika nego je skoraj nula. Pa za trošarine san nej opravičeni tak za info kak marsišteri mali kmet ali kak tij tome praveš. Lp

In reply to by ombbbb (nepreverjen)

lagvaš (nepreverjen)

Vsako leto je žetva in še nišče ne vej cejne . Kje so ti ljudje pogajalci in vsi ostali ? Prodati v tujino ali pa nej sejati

z🤣 (nepreverjen)

subvencije pa bos vleko nej? 🤣🤣

In reply to by lagvaš (nepreverjen)

poieee (nepreverjen)

trenutno se cene na svetovnem trgu pšenice nižajo in se gibljejo okoli nekaj nad 300€ na tono pšenice, cena stroškov pridelave, ki jih je objavil kmetijski inštitut, znaša celo 245€ na tono pšenice. Na pariški borzi je po podatkih za letošnje leto cena pšenice vrhunec dosegla v sredini maja, ko se je gibala okoli 440 evrov za tono, temu pa je z bližanjem žetve sledilo pospešeno padanje. Do konca junija je cena tone pšenice dosegla nekaj nad 330 evrov.
Če jim bo država odkupila za 400eur, kar pa ne bo, bi to pomenilo povečanje inflacije.

smrkci (nepreverjen)

Kmeti imajo preveč vsega,in naj ne jamrajo,isto trgovci imajo dovolj,ampak bi še radi imeli več.Kdo vodi slovenijo proizvajalci in trgovci se pravi služiti z politiko vse zase za druge ljudi pa nič.

Juš (nepreverjen)

PO SUBVENCIJE NAJ GREDO TJA KAMA DO PŠENICO DALI. SVOJ SLOV. NAROD PA NAJ CRKNE TAKO BUTASTI KMETJE... MADŽARI ITALIJANI HRVATI IMAJO PREPOVED PRODAJE V TUJINO... SRAMOZA prekmurska.

Gees (nepreverjen)

Pa ka te motajo mediji ter novinarji o neki krizi? Cena kaple ce je ponudba veksa od povprasevanja! Pa za boga naj se ze enouk enja s to ukrajino, stera naj bi bila lacna pa uboga, ce stonjajo da nemrejo izvazati zitaric!!! Pa ce jim poleg telko moskih posiljajo tja placance in tujsko legijo, tak da to v vidi redno cudno! Istina je cilj uniciti evropo!

weekiko (nepreverjen)

Najbokse je POCECATI drzavo in s ten vse nas ka placuvlemo davke in te odati dale naprej v tujino. Pa dobro naj drzava ZEME cistak vse ka kmeti da, in te naj odavlejo svoje pridelke kome scejo in kama
scejo in za kelko scejo, magari za 1000€ za tono!! Mo futrali svijo za nekoga drugoga ja 🤣

Gees (nepreverjen)

Pa se to, fajn je viditi to sodobno mehanizacijo ki jo imajo novodobni kmetje, traktorje v visini 4 metrov, super kombanje, velike prikljucke, etc, samo vse to ni zastonj, ze samo vzdrzevanje ni poceni, da ne omenjam goriva ki ga potrosijo ti monstrumi! Zdaj bi pa bilo lepo napraviti kako raziskavo koliko je ta tehnika sploh izkoriscena, glede na to da ima v tujini vecina kmetov v svoji posesti zemljo povrsine prekmurja, z neprimerljivo manj mehanizacije, !

93933 (nepreverjen)

kje v tujini?? misliš v ukrajini ali rusiji?. V sosednjih državah ni površin v velikosti prekmurja v lasti enega kmeta. Površina Prekmurja je 948,48 km².
Vse te nakupe sofinancira na veliko Bruselj preko razpisov in eu subvencije, tudi če je nič pridelka na njivi. To je problem evrope. Posredno ta denar gre tisti, ki proizvajajo mehanizacijo, drugače bi jo že zaprli. Kdo pa rabi 250KM traktor na 120ha zemlje, če bi max 160 bil dovolj ali še manj??
Vse po principu: ima se, može se.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Mislo sen na velke drzave, proizvajalke, ameriki, avstralijo, rusijo, francijo, seveda tuj ukrajino, se pa totalno strinjam s tem kar si napiso

In reply to by 93933 (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Ka ne pozabim, rusija je postala najvecja pridelovalka psenice po letu 2014, ko jim je svet uvedel sankcije, zaradi crima, evropa pa prepovedala izvazat prehrambene izdelke v rusijo, scenarij se ponavlja, zopet si sami zaradi neke nacelnosti kopljemo jamo!

In reply to by Gees (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Ite vi pametnjakoviči k našim vzhodnim sosedom pa de te vidli da že oni imajo posesti kot Prekmurje!

In reply to by Gees (nepreverjen)

weeep (nepreverjen)

Taksne traktore kak majo nasi kmetje, majo veleposestniki v ZDA in Avstralijo. Je na YTJi puno posnetkov, neje to nobena skrivnost… To ka nasi delajo ka majo 20 heltarov za obdelavati je bedarija. Te pa nej cuso ka stunjajo kak picke… To isto kak ce bi nesce ma socialni mel Ferrarija, ka bi gli tista socialna bila za pot do LJ pa nazaj. Bedarija, norost! Si kupuvlejo masinerijo kero ne nucajo pa kero si nemrejo privosciti vzdrzavati… Te pa naj drzava placuvle. Kujpe si ka ladas nej neka ka si mogoce veksi frajer tisti minuto kda se pelas po cesti

In reply to by Gees (nepreverjen)

Cikket y FDV (nepreverjen)

Tile z velikimi traktorami nam uničujejo ceste,asfalt, to treba ustavit tote pohlepne lopove,kulakep.mile m.!

In reply to by weeep (nepreverjen)

., (nepreverjen)

Tak kot praviš.
Z velikim traktorjem mora nadoknaditi pomanjkanje v hlačah.

In reply to by weeep (nepreverjen)

Tišinčar (nepreverjen)

E viš to je pa naše sodobno premišlavanje. Če je sosed lani kupo novi traktor z 120 KS mo mij letos kupili enoga z 150 KS samo ka mo meli vekšoga kak sosed. Nakonce pa je izkoristek takšoga stroja pa priključkof maximalno 30%. Avstrijci so začali delati tak ka keš skuper vržejo pa kupijo škerino štero te vsi nucajo pa se bar amortizera. Nažalost prinas nede nikoli tak.

In reply to by Gees (nepreverjen)

LevICA79 (nepreverjen)

Brezveze zdaj uzbuna. Desnaki so van v rit porinili subvencije in pomoč, mi levi van kraj zememo še to ka mate. Lejko te srečni če van kaj ostane na konci. Delajmo za dobrobit države in ne za lastne žepke samo tako bomo lahko imeli socialno državo.

ieooew (nepreverjen)

ne seri, vsi ste vi isti, sužnji gospodarjev v Bruslju in wef-u, navadni brezhrbteničarji. Samo budale padajo na to foro, eni brez drugega pa ne morete obstajati.
p.s. ta pravih desnih sploh v sloveniji ni.

In reply to by LevICA79 (nepreverjen)

Žuža (nepreverjen)

Poznam kmeta ,kak lejpo živi (3x letno na morje v zimskom časi pa 3x v toplice)

., (nepreverjen)

Kmeta ????? to si ziher napisal ker si pač nekaj napisal

In reply to by Žuža (nepreverjen)

infoss.0 (nepreverjen)

Nizozemski kmetje že več dni protestirajo proti novim okoljskim predpisom, zaradi katerih bi mnogi ostali brez dela. Ker so zabarikadirali ceste, so številne police živilskih trgovin prazne.
Po dolgem času mini novica na rtvslo.
In zakaj niso probelm letala in letalski prevozi, ki 100x bolj onesnažujejo okolje, kot pridelovalci hrane??? ker drugače se pokvarjena elita ne more prevažat okrog.

znana odkupna cena (nepreverjen)

390 €/t premium (nad 15 % beljakovin, 80 kg hektolitrska teža, 280 število padanja prvi odkupovalec objavila KZ Ptuj.

to ni naša vojna (nepreverjen)

Vojna zaradi severnega toka. Ker Američani nočejo, da se Evropa in predvsem Nemčija poveže v miru in sodelovanju z Rusijo.
In Evropejci naj umiramo in plačujemo za ameriške interese?
Smo res taki bedaki?
Smo. Na Nizozemskem celo na lastne kmete že streljajo.

pqaaa (nepreverjen)

Noro: Shots fired at peaceful Dutch farmer - Policija strelja na mirne nizozemske kmete. Opa kam smo to prišli v domokraciji.

., (nepreverjen)

Ok, lahko kmetje prosto prodajo izven Slovenije.
Ampak tudi jim takoj ukinit vse Slovenske subvencije.

....p (nepreverjen)

Niso slovenske subvencije, ampak so evropske. Ukinit vsem v evropi subvencije. Ali se boljse samo bio in eko naj ohrani subvencijo, ostalo po celi evropi ukinit

In reply to by ., (nepreverjen)

., (nepreverjen)

Zakaj pa bijo in eko naj ostane če samo pogledamo po časopisih koliko odpoklica živil z oznako bijo, eko.
Tukaj še so mutavi posli

In reply to by ....p (nepreverjen)

Tišinčar (nepreverjen)

Ge bi se tij šao bio pa eko? Prinas??? Jok brate odpade. Ge mo ti sosed na njivaj pa mo veselo škropil pa gnojil pa isto tak druge sosed tij boš se pa na sredini šao bio pa eko. Smejšno razmišlaš majster!!

In reply to by ....p (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice