Vir: MOMS
Končana je sanacija ulice Staneta Rozmana v Murski Soboti.

Urejena Ulica Staneta Rozmana z novim prometnim režimom za bolj varno vožnjo kolesarjev in več prostora za pešce, s posebno skrbjo za gibalno ovirane osebe.

Kot so ob končani prenovi sporočili iz Mestne občine Murske Sobota, število parkirnih mest ostaja praktično enako, le razporeditev po ulici je drugačna.

»Ulica je dobila dve novi avtobusni postajališči. Urejena je meteorna odvodnja s ponikovalnicami, pod cesto pa zgrajen dodatni kanalizacijski kolektor in vzpostavljen nov vodovod.  Ulico osvetljuje nova javna razsvetljava in krasi nov drevored na severni strani. Nova je tudi urbana oprema (klopi, koši, stojala za kolesa). Nevarno križišče z Gregorčičevo ulico pa je končno zamenjalo varno krožišče,« so še zapisali. 

Vir: MOMS
Vir: MOMS

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jim Beam

Se že zna kda do kaj gor trgali pa "popravlali"?

potač (nepreverjen)

Lejko že vutro, či se keromi vtrgne.

In reply to by Jim Beam

turk

Po današnjem dežju se vidi kvaliteta dela. Cesta neravna, začetki prehodov za pešce kar konkretne luže. Pa v krožnem voda stoji. Bi bil vesel odgovora izvajalca za tako stanje. Kdo bo nosil stroške popravila? Al tak ostane pa nikome ništa? Žalost Pomgrad...

FRAP (nepreverjen)

To je rezultat slabega nadzora nad izvajalcem del v času izvajanja del.

In reply to by turk

Gajsj (nepreverjen)

Po včerajšnjem nalivu je vse plavalo, voda je ostajala na cesti! Do prvega večjega naliva prevzema ne bi smelo biti, če ostane samo ena luža pa vse gor vtrgat, ne pa samo krpat!!!!

. (nepreverjen)

Lepo je lepo, samo bočno nevem parkejrati.

Lujzek1556 (nepreverjen)

Gregorcicevo pa zriktajo ta do konca lets 2023 kak v vijde! Sakse den eno cev deneno not pa spizdijo. Delajo ko Noe barko sramota!!!!

Tudi kolesar (nepreverjen)

Rešitev za kolesarje ravno ni idealna. Malo izven nivoja (pri Shoppingu), potem na nivoju ceste in v rondo izven nivoja, pa kar konkretno okoli, okoli. Tam je še precej tistih plastičnih za orientacijo slepih, kar je lahko v zmrzali ali nalivu nevarno, saj lahko kolo hitro spodnese.
Ne vem, čemu si niso ogledali rondoja med Puconci in Sebeborci, kjer je ta zadeva rešena idealno? Ni tako daleč!
"Pohvalili" so se tudi z novimi stojali za kolesa, pa bi kar rekel, da so neprimerna za kolesa z disko zavorami. Teh koles je čedalje več, stojal pa ni in moramo kolesarji parkirati kolesa naslonjena na zidove, ograje. Saj drugače... ne moreš.
Kar se tiče ostalega, kar so zapisali ostali pa ni v redu, če so navedbe točne. Voda ne bi smela zastajati zaradi teh novih jaškov, da ni kolikor toliko ravno je tudi hudo narobe in pomankljivo.
Glede na izkušnje ne samo pri nas, na koncu bo vse ostalo tako. In nič ne moremo, a?

ee (nepreverjen)

pozimi de zajebancija

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

gesantüjkolesar (nepreverjen)

ka pa majo diski veze s parkejranjon biciklina, če ga na lok nasloniš pa za okvir zakleneš na lok? tisto rivanje potača v stojalo je adijo za čason, če maš kaj vrejden biciklin, ka ti te nešče malo šrejk biklin gene pa je potač včasi v 19-ki, sicer pa tau enin na občini tüj ne kapne, ka so takše postavili na Štefana Kovača lani .. .pa stogijo prazni, samoi sebi v namen ... aja, glede diskov si se pa ščeu pohvaliti ka maš specialko z diski kak roglič ....

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Poslušaj pametnjakovič! Nihče se ne hvali s diski, to prihaja. In ne skrbi, moja specialka je že dokaj stara in nima diskov. Ima pa novejši terenski in za nekaj stotakov več niti drugačnega ne dobiš. Kot avto, kateri ima vsaj potovalni računalnik, pa še kakšno avtomatiko, klimo in to je pač glede na čas, v katerem živimo, osnovna oprema.
To, da ne veš, kaj imajo diski s parkiranjem koles in stojali zanje... pa samo kaže, da verjetno kolesa še videl nisi, kaj šele, da bi ga vozil. Še malo za pouk: če hočeš parkirati kolo z diski, kakor se spodobi, se potrudi in pojdi na ulico Arh. Novaka. Tam pred frizerskim salonom (nekdaj Srečka, danes...?) stoji vsaj petdeset let staro stojalo za kolesa. Kot bi že takrat vedeli, kako se stvari streže.

In reply to by gesantüjkolesar (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Nič posebnoga,kako dolgo se je to delalo,bi na krožišču mogla biti mega fontana😂

pozorni (nepreverjen)

Polanič nema pojma o cesto gradnje!

Cezar (nepreverjen)

parkirišč nega, te pa še pred sanolaboron drejvo piknejo tan ge parkplac mogo biti, cejla logoka vulice je mimo, krožišče bi tij lejko blou montažno, ka če bi v soboto kakšo dirko meli ka nedo gli prek pelalo, v glavnom brez veze....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice