Foto: Fotolens
Ljubljanski glasbeni kolektiv s prepoznavnim jazzovsko-popovskim zvokom je odprl novo sezono Skritega dvorišča, kjer se bodo vsako soboto v juliju in avgustu odvijali koncerti številnih žanrov.

V posebnem ambientu za Hranilnico prekmurskih dobrot v Murski Soboti se znova začenjajo koncertne sobote. Prvo soboto letošnjega Skritega dvorišča je zbrane navdušila zasedba Wckd Nation.

Foto: Fotolens
Foto: Fotolens

Priljubljeni ljubljanski glasbeni kolektiv se je s prepoznavnim jazzovsko-popovskim zvokom hitro uveljavil kot ena najbolj navdušujočih mladih zasedb v Sloveniji, ki osvaja odre in radijske valove.

Zasedba Wckd Nation raziskuje nove oblike in zvoke džeza-popa, okusno prepletene s hiphopovskimi beati, sodobnim soulom, eksperimentalnim R&B-jem ter kitarsko podlago, ki črpa iz funka sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Od prvih izdaj jeseni 2018 so med drugim nastopili na festivalih Lent in Ment, v okviru baltiške turneje, pa tudi na slovitem festivalu Tallinn Music Week.

Foto: Fotolens
Foto: Fotolens

Zasedbo sestavljajo Peter Smrdel (bas), Maša But (glas), Žiga Smrdel (bobni), Nejc Škofic (klaviature), Filip Vadnu (kitara), Grega Skaza (altovski saksofon), Matic Mikola (tenorski saksofon), Sandi Štor (trobenta).

Foto: Fotolens
Foto: Fotolens
Foto: Fotolens

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Eloj (nepreverjen)

mladine ka se tere...lekar se na mlade v ms pozabilo

tuncika

Skrito dvorišče pač ni za mlade obiskovalce , kajti glasbeni žanr je zelo poseben , kar je tudi prav. Ampak zanimivo je je nekaj : pri vseh zasedbah je lahko sto ali več moških glasbenikov, vse pohvale pa letijo dekletom ki prepevajo v angleščini. In naslovi : Neisha je navdušila, Severina je razturala, Neda je prižgala sonce, vse je le, bla. bla. bla.
Pogrešam pa etno glasbo, kar bi zelo ustrezalo Skritemu dvorišču. Brigita delaj...............................

Kiros (nepreverjen)

Zdaj mo direkt spremljo dogodek keri do za malde,či sploj do. Pa da vidim ka do na volitvaj lagali.

hahahahaha (nepreverjen)

Debli Fukjenec de zaj naprej v MS nadzero šče kulturne dogodke. Dobro napredüvle.

Kiros (nepreverjen)

Redno si zlufto, prepranec.

In reply to by hahahahaha (nepreverjen)

Ološ (nepreverjen)

Ka boš tij, sobočki ološ. Crkno be od lakote brez socialnoga.

Gees (nepreverjen)

Nej san bil tan, tak da nemrem soditi kak je bilo. Sem pa ze parkrat, bolj po nakljucju poslusal(hitro sem strafno od tan) te nase muzikante kak zavijajo po anglesko, beda! Je pa istina da sem bil trezen, pijanomi se se macje zavijanje zdi kak serenada!

Starejše novice