Portal MojeDelo.com razkriva, da so trenutno najbolj iskani prodajalci. Po povpraševanju delodajalcev sledijo proizvodni delavec, skladiščnik in komercialist, še naprej pa se množično išče delavce v gostinstvu in turizmu.

Kot so v sporočilu za javnost ta teden pojasnili pri MojeDelo.com, so med 1. januarjem in 15. junijem našteli 3018 novih oglasov za prodajalce.

Delodajalci so oddajali še številne oglase za proizvodne delavce (2263 oglasov) in skladiščnike (1318 oglasov), komercialiste (655 oglasov) in svetovalce v prodaji (633 oglasov).

V primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta se je povpraševanje po prodajalcih podvojilo, prav tako je bilo enkrat več oglasov za skladiščnike.

Delodajalci tako v lanskem kot v letošnjem prvem polletju iščejo tudi delavce na strojih (516 oglasov v prvi polovici 2022), nekaterih poklicev, kot je na primer mesar, diplomirani inženir strojništva in elektrotehnik, ki so bili v lanskem obdobju med top 10 iskanimi, pa letos ni med najpogostejšimi profili za zaposlitev.

Letos se je na deseto mesto po številu oglasov uvrstil profil administrator, hkrati pa je administracija eno izmed področij z največ prijavami kandidatov - v letošnjem letu se jih je kar 3931 prijavilo na oglase na Mojedelo.com, po številu takoj za prodajalci, pri katerih je bilo 12.844 prijav.

Na veliko se išče tudi delavce v turizmu in gostinstvu

V polnem zagonu so tudi sezonska dela. Veliko povpraševanja je predvsem po sezonskih delavcih v turizmu in gostinstvu. Po številu oglasov v prvi polovici leta sta se kuhar in natakar znašla na lestvici 10 najbolj iskanih kadrov.

Od 1. januarja do 15. junija je bilo na največjem karierno-zaposlitvenem portalu pri nas objavljenih 516 oglasov za kuharja in 467 za natakarja. Samo v zadnjem mesecu je bilo objavljenih 481 oglasov za oba profila skupaj in med njimi 16 oglasov za šefa kuhinje.

Med najpogosteje iskanimi kadri v gostinstvu in turizmu so še pomočnik v kuhinji, sobarica, turistični delavec in receptor.

Sicer pa delodajalci zaradi hitrih sprememb pri kandidatih iščejo predvsem prilagodljivost in pripravljenost na osvajanje novega znanja, kar jim zagotavlja konkurenčnost na trgu.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mama mia (nepreverjen)

Ja delavcev v teh panogah ni,ker so plače v teh panogah zelo slabe in prav je tako da ni delavcev,oziroma nočejo delati za drobiž.

heeeb (nepreverjen)

In kaksno placo ti cakas s 3 letno poklicno solo ale se niti to nej? Kak doktor? Ale se kaj vec?

In reply to by Mama mia (nepreverjen)

. (nepreverjen)

heeebe bluzi za delo v trgovini je minimalec 50% premala plača.

In reply to by heeeb (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Težava je vedno pri enih ljudi to da so jima dobro uspeli oprati možgane,ker taki ljudje cejlo življenje mislijo da je vse to zaradi neke šole.🖕Sistem šole se je izkazal za totalni nesmisel,tu so zaj posledice!
Doktorji pa razni fensi-nensi golazen želi imeti vse čisto,vse lepo,vse naj,naj,naj..,
Večinoma tisti šteri nemajo visokih izobrazb,so taki urejali okolico,čistili,odvažali smeti,tudi za tiste dohtarje pa razne p.m. in taki z visokimi šolami zaj popljuvajo tiste,šteri so praktično na minimalcu in ne cenjeno njihovo delo za vse nas občanov, ker prej de en dohtar prej nekaj v naravo svoje sranje odvrgel kot pa nek papirčke pobral. In zaj neumna golazen upa razglasit, ker ti nimaš visoko izobrazbo,tebi ne pripada višja plača,rad bi pa živel v čisti in lejko okolici in mu ni mar da tile delavci imajo bolj pošteno plačilo ...Ne mi vi dohtarji s kupljenimi diplomami,moralni pohabljenci.Sramota za cejlo društvo,banda skorumpirana,Štera dela za farmacijo in jih tudi plačuje.Mrš taki izdajalci!!!

In reply to by heeeb (nepreverjen)

ombbb (nepreverjen)

Tolazis se tak kak se tolazi otrok :)

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Enkrat otrok vedno otrok.
Vse se mora gledat iz perspektive otroka,te si še baren poštenjak ker vidiš in čutiš kot otrok!

In reply to by ombbb (nepreverjen)

Bogme si tele (nepreverjen)

Se pravi ka nesce lejko za 100 e dela če nema šole. Kvaliteta dela se ne meri v stopnji šole.

In reply to by heeeb (nepreverjen)

hehehe (nepreverjen)

Seveda ka se. Ce ze mozek nej delo kak more v osnovni soli pa nej srednji, nemre delati v sluzbi. Ampak ajde, tolazite se, ka ste pametni in sposobni. Vsi ka pa pridemo v trgovino pa vidimo do kama ta inteligenca in iznadljivost sega - ponavadi do nivoja 9 letnoga otroka.

In reply to by Bogme si tele (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Ka pa ti tou pomeni če takim retard kot si ti in tebi podobnim mozek dela,roke pa imate v mirovanju.
"Samo gobcanje vas je"Mrš!

In reply to by hehehe (nepreverjen)

Elo (nepreverjen)

Plače so male za tou delo

98877 (nepreverjen)

To sploh ni placa,

In reply to by Elo (nepreverjen)

nemoresverjet (nepreverjen)

Najbolj iskan poklic je delavec v proizvodnji. Mi smo pa res država prihodnosti...

pomurskiii (nepreverjen)

Dela za fakultetno izobražene v pomurju praktično ni, vse kar lahko dobiš je nek delavec v proizvodnji, skladiščnik ali drugo delo za 3 letno šolo.

opaa (nepreverjen)

izobrazeni so tak ale tak ostali tan kak so se solali. nisce pri zdravi pameti ne bizi nazaj domov k mamiki

In reply to by pomurskiii (nepreverjen)

Ghhj (nepreverjen)

Zenske kvote,....

Nič j se ti nej (nepreverjen)

FSE TE POSLOVODJE ŠTERI SO ZAPOSLENI V LIDLU IN HOFERJU,TAKOJ ŠUS V GLAVO ALI IZREDNA ODPOVED. KOT PRVO NE ZNAJO NITI POZDRAVIT STRANKE,(VERJETNO ZARADI ZVIŠANOGA-BOLANOGA EGA),KOT DRUGO NE ZNAJO CEJNIT SVOJIH PODREJENIH(SVOJIH DELAVK),KOT TRETJIČ DELA KATERA BI MORALI OPRAVIT SAMI NALAGAJO DELAVCON IN SE ŠE BI LEJKO NAŠTEVALO V TOTIH SRANJ OD TRGOVIN...
PARDON,NI TEŽAVA V HOFERI IN LIDLI,TEŽAVE SO ZARADI TOGA KER SO TALE PODJETJA POSTAVILI NAPAČNE,NEMORALNE,HINAVSKE PSIHOPATE NA FUNKCIJO VODENJA TEH DISKONTOV.

. (nepreverjen)

mas kilave celo bebaste lastnike firm

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice