Športni direktor Mure Denis Rajbar je zadovoljen z opravljenim delom v poletnem prestopnem roku, verjame pa, da je spremenjena ekipa morda še boljša od tiste, ki je lani igrala evropsko jesen.

V minulih dneh smo ga skušali priklicati, vendar se na naše klice ni odzval, je pa zato Denis Rajbar spregovoril za klubsko spletno stran.

Športni direktor črno-belih se je ob zaključku priprav na sezono 2022/23 dotaknil predvsem kadrovanja, ki je bilo v Fazaneriji razgibano kot že dolgo ne.

Od ekipe, ki je pred meseci slavila naslov pokalnega in državnega prvaka, se je po zadnji tekmi prvenstva poslovilo še nekaj vidnih članov uspešne igralske zasedbe.

V smislu finančnega nadomestila izstopata predvsem prestopa Tomija Horvata in Jana Gorenca, ki sta postala člana graškega Sturma in belgijskega Eupena. 

Črno-bele vrste sta po izteku pogodbe zapustila Marko Zalokar in Klemen Šturm, medtem ko je posoja potekla Mitji Lotriču in Marinu Ljubiću. Nardin Mulahusejnović, ki ni upravičil pričakovanj, se je pridružil Sarajevu.

Prestopi zagotavljajo finančno stabilnost

Gorenc se je v Belgijo preselil pol leta pred iztekom pogodbe, temu primerna je bila tudi odškodnina, precej več pa so Sobočani zaslužili s Tomijem Horvatom. Sturm je zanj odštel najvišji znesek v zgodovini Mure.

»To je dokaz, da se v Muri dobro dela, da imajo igralci tukaj možnost razvoja, napredka in prestopa v klube, ki igrajo na višjem nivoju. 

Prestopi nam zagotavljajo finančno stabilnost za prihajajočo sezono. Je pa res, da niti ni izključena še kakšna prodaja do konca prestopnega roka,« za spletno stran črno-belih priznava Rajbar.

Damir Čontala, trener članske ekipe Mure, je po eni od pripravljalnih tekem priznal, da bi lahko Fazanerijo zapustil predvsem kdo od nogometašev, ki niso zadovoljni s svojo minutažo.

Dobili spopad za Dakuja, Kouter se je preselil v Celje

V minulih tednih ni manjkalo navijaških pozivov vodstvu kluba, naj v Muro vrne Nina Koutra. Vezist se je odločil sprejeti finančno precej boljšo ponudbo Celja, čeprav so tudi Sobočani šli preko klubskih omejitev.

Rajbar ni skrival razočaranja nad odločitvijo (nekdanjega) ljubljenca Fazanerije, je pa zato strasti med pristaši prekmurskega prvoligaša nekoliko umiril povratek Mirlinda Dakuja, ki je navduševal že spomladi.

Posojeni napadalec Osijeka je zagotovo prvi ulov Mure v tem poletju, seznam novincev v slačilnici pa je še precej daljši. Nekateri so vsaj za zdaj še precejšnja neznanka.

To velja tudi za zadnjega novinca, srbskega napadalca Nikolo Petkovića, ki je bil kot član Javorja iz Ivanjice najboljši strelec srbske lige, nato pa ga je v Franciji zaustavila poškodba. 

Novi aduti Sobočanov so še Martin Šroler, Josip Majić, Klemen Mihelak, Srđan Kuzmić, Dardan Shabanhaxhaj, Darick Kobie Morris in Vito Štrakl, ob njih pa tudi Tarik Bagola in Jan Đapo, ki sta se po zimski selitvi v Fazanerijo v drugem delu zadnje sezone kalila v 2. SNL.

Držali so se svojih zmožnosti

Da vodstvo Mure ni želelo podreti plačilne politike kluba, je potrdil tudi Rajbar in se ob tem še enkrat dotaknil poletne sage o prestopu Nina Koutra.

»Prestopni rok je bil doslej zelo aktiven in je, kar se tiče prihodov, zaključen. Pripeljali smo večino igralcev, ki smo si jih želeli in s tem pomladili ekipo ter ji dodali ogromno potenciala. 

Z nekaterimi ponudbami žal nismo mogli tekmovati, saj ne želimo iti preko svojih zmožnosti, naše vodilo je delo na dolgi rok. Menim, da je ekipa vsaj enakovredna lanski, če ne celo boljša,« je optimističen športni direktor Mure.

Rajbar poudarja, da si Sobočani pred dvobojem z moldavskim klubom Sfintul Gheorghe ne smejo privoščiti podcenjevanja, si pa mora Mura že v Kišinjevu pripraviti ugodno izhodišče za povratno tekmo.

Športni direktor črno-belih verjame, da se bodo navijači Mure 14. julija, ob otvoritvi novega igrišča, veselili novega evropskega napredovanja.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Srecno.
Vzgoja domaćih je osnova

Nogometaš (nepreverjen)

Tak je to gda se zidar guči o fuzbali...

Soferka (nepreverjen)

Boljsa Mura? Haha...no no... pomali

Hshhss (nepreverjen)

Ah ka boš tij bajse rajbarov moto

Center12 (nepreverjen)

Nej hvalite dneva pred nočjo

Eyz-e (nepreverjen)

Bumbar eden to leto je sreča ka spialmo konferenčno!
To sezono naši tekmeci bar prvi 3 ali 4 so se redno okrepili in do vstrjali oz meli kader! Mi nemamo rezervni kader nej pa prvo dobro ekipo
To leto de se pa forseralo neka ka nema sploj nema smisla
Vupan ka se motin

ChikoBanda (nepreverjen)

Good luck, Chuck!

Pepi1951 (nepreverjen)

Rajbar, včeraj si nej gledo tekmo, Mura nema glave in rejpa,zelo slabo.

alojzios (nepreverjen)

čontala po 3 tekmaj v prvenstvi bivši mura pa brez pike stouf igrov..

In reply to by Pepi1951 (nepreverjen)

navijač (nepreverjen)

teško de Muri že v prvem kolu konferenčne lige s takšno igro kot kažejo se bodo borili za obstanek v ligi ,pa ni kriv Rajbar ker ni sposoben pripeljati dobre igralce saj bi s temi če bi imeli sposobnega trenerja lahko naredili dosti več .UPAM DA SE MOTIM bomo videli.

Blokovskisobicanec (nepreverjen)

Rajbar pa Kuzmic sta za vse vas pametne komentatore velkiva gospoda. Ediniva ka sta mela muda klub zejti v najvecjon sranji pa pomali napravti takse uspehe o kerih lejko drugi samo senjajo. Tak ka poklon obema!

Frnik0l4 (nepreverjen)

Povratne tekme v ms nede. Trava de to pa je tudi vse..

Sobocanec. (nepreverjen)

Verjetno de trbelo niksno akcijo ovak resno nede. Ovi travo polozijo pa idejo.. zdaj se vidi kelko je staro igrisce vise na enon kraji bilo...

In reply to by Frnik0l4 (nepreverjen)

potač (nepreverjen)

Rajbar na portalu(komentatorji) izberi novega direktora, trenera, športnega direktora........imaš polno kandidatov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice