Mura je pred kakšinimi 500 gledalci izgubila z 0:4 (0:1). Nekoliko upanja vliva le prve pol ure igre.

Zgodba se je ponovila. Mura je tudi na drugi tekme spomladanskega dela izgubila z 0:4. Nogometaši Mure so srečanje začeli dobro in si priigrali lepše priložnosti, vendar Vaš in Bohar nista uspela premagati Šelige. Olimpija, ki je imela terensko premoč, je v 43. minuti povedla praktično iz nič. Valenčič je potegnil po desni strani in ob Mörcu streljal proti golu, Draković je njegov poizkus odbil, a le do Nikezića, ki je zatresel prazno mrežo. V 2. polčasu pobudo prevzeli črno-beli, ki so v enem napadu kar štirikrat streljali proti golu, a so branilci Olimpije vse strele odbili. V 57. minuti so nogometaši Olimpije kombinirali na sredini igrišča, po predložku je Nikezić odložil žogo do Valenčiča, ki je zadel za 2:0. Domačini je drugi gol povsem presekal in nekaj minut kasneje so izgubljali že z 0:3. Olimpija je lepo prenesla žogo iz svoje polovice v kazenski prostor Mure, kjer je Omladič zadel v bližnji kot. Po tem golu je ritem povsem padel, drugi rumeni karton je prejel Maruško, ki bo manjkal vsaj na tekmi proti Aluminiju. Končni rezultat je v 90. minuti postavil Fink.

Tekma se je začela z manjšo slovesnostjo. Predsednica Mure Nataša Horvat je Bojanu Balažicu ob njegovem rojstnem dnevu podarila črno-beli dres.

Začetni postavi:
Mura 05: Draković, Travner, Mörec, Kurbus, Majer, Bohar, Maruško, Rep, Vaš, Sačer, Ploj.

Olimpija: Šeliga, Fink, Jović, Zarifović, Delamea Mlinar, Božič, Lovrečič, Omladič, Trifković, Nikezić, Valenčič.

1' - S sredine začenjajo nogometaši Olimpije.

8' - Na začetku tekme spremljamo enakovredno igro, zaenkrat brez priložnosti na eni ali drugi strani.

10' - Prva rumena kartona na tekmi. Po prerivanju sta porumenela Sačer in Trifković.

14' - Prva nevarna akcija Mure. Ploj je lepo zaposlil Vaša, ki je potegnil v kazenski prostor in se odločil za neposreden strel, vendar zadel Šeligo.

19' - Še ena nevarna akcija Mure, ki je lepo prenesla žogo iz obrambe v napad, a je na koncu bil Bohar nekoliko prekratek, da bi lahko zatresel mrežo Olimpije.

23' - Prva polpriložnost Olimpije. Po predložku Omladiča je na drugi vratnici z glavo streljal Delamea, ki je iztržil kot.

25' - Mura je krenila v nevaren protinapad, vendar je Ploj nekoliko prepozno podal Boharju.

26' - Rumeni karton za Ploja.

29' - Po kotu so do nevarnega strela prišli Ljubljančani, Draković na mestu.

31' - Lepa globinska podaja Maruška, a je bil Sačer nekoliko prehiter in se znašel v prepovedanem položaju.

33' - Danes dobro razpoloženi Omladič je v kazenskem prostoru preigral Mörca, a je na srečo Mure podal v prazno.

34' - Na drugi strani hiter napad Boharja, ki je zaključil s strelom, pred golom izbija Delamea.

36' - Strel Lovrečiča s kakšnih 20 metrov je zletel čez vrata.

37' - Po nevarnem startu je porumenel kapetan Mure Maruško.

40' - Po prekršku nad Sačerjem je rumeni karton prejel Delamea.

41' - Vaš je izvajal prosti strel z leve strani in našel Kurbusa, ki je z glavo streljal čez vrata.

43' - 0:1! Olimpija povedla praktično iz ničesar. Po hitrem protinapadu je streljal Valenčič, Draković je odbil, a le do Nikezića, ki je zatresel prazno mrežo.

45' - Rumeni karton za Zarifovića.

Končan je 1. polčas.

46' - Začel se je 2. polčas. Šimundža je namesto Sačerja na igrišče poslal Vinka.

48' - Prva nevarna akcija Mure, ki je v kazenskem prostoru sprožila nekaj strelov proti golu, a so Olimpijini branilci vse blokirali.

51' - Lepa akcija Mure, ki pa se ni končala z zadetkom. Kombinacijo Ploja, Vinka in Vaša je z roba kazenskega prostora zaključil Rep, ki je streljal točno v Šeligo.

52' - Prvi rumeni karton v 2. pokčasu, prejel ga je Lovrečič.

57' - 0:2 za Olimpijo, zadel je Valenčič. Nogometaši Olimpije so neovirano kombinirali na levi pred kazenskim prostorom, sledil je predložek do Nikezića, ki je odložil žogo do Valenčiča, slednji pa je z volejem neubranljivo zadel.

60' - Prva menjava na strani Olimpije. Namesto Božiča je vstopil Ivelja.

62' - Menjava tudi pri Muri. Debi Mlinarića, ki je zamenjal Vaša.

64' - 0:3, med strelce se je vpisal še Omladič. Olimpija je akcijo začela na svoji polovici in izigrala obrambo Mure, Omladič pa je zadel z udarcem v bližji vratarjev kot.

70' - Z 20. metrov je streljal Lovrečič, njegov strel je zletel mimo gola Drakovića. Olimpija po zadetku Omladiča nadzoruje potek srečanja, Mura si ni sposobna priigrati priložnosti za zadetek.

72' - Drugi rumeni karton in pot pod tuš si je prislužil Maruško, ki bo zanesljivo manjkal na naslednji tekmi proti Aluminiju.

75 - Še zadnja menjava pri Muri, Ploja je zamenjal Kozar. Pri Olimpiji je Gerić zamenjal Lovrečiča.

81' - Zadnja menjava pri Olimpiji. Strelca in asistenca Nikezića je zamenjal Bešić.

86' - Lepa akcija Olimpije, ki je prodrla skozi sredino, do strela je prišel Bešić, a zgrešil vrata Drakovića.

90' - Zgodba iz Celja se ponavlja. Olimpija je preko Finka, ki je po preigravanju na desni strani zadel daljši vratarjev kot, povedla z 0:4. Do konca tekme še minuta sodnikovega dodatka.

Konec tekme.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1411

če mi že ide na đaukanje ob gledanji igre od mure, se vsaj nasmijen pogovoron gledalcov keri sidijo bluzi kameri :D

rasin

Fala baoge ka san betežen pa v postele ka be ovaček žijfčne zlom daobo na tekme.Pa sreča ka link šteroga je Mico_145 prilepo ne dela ka bar ne vijden tej tragikomedije

delija

Eto san bil v Celji in san mislo ka de gnes kaj bokše ampak san razočarane:(:(

mis

Borili so se, to pa je tudi vse, jebiga, prvi gol je dosta rešil v korist zmajev.

zany

Ja ne vem, kaj ste vi pričakovali. Želim Muri vse najbojše, samo nemrete pričakovati čudežev. Ko so ostale ekipe bile sredi najintenzivnejših priprav, so v Muri komaj ekipo sestavljali. Ta dva poraza nista realna slika, ampak preden se bo Mura vigrala, bo na žalost zaostanek že prevelki.

repeta

so izgubili ker pri Olimpiji špila već teh z IĆ :)

manhunter05

vse so napravili ka mura ostane, prezivej. decki se trujdijo, ge ste pa gledalci??? mura ti si nasa kri my ass, ne vala.

hilic

Prejšnjo vodstvo je nakladalo in tau vodstvo tudi naklada in se laže! Rezultat tega je število navijačov in rezultati kluba. Trbej se malo pitati ka je smisel vsega toga!

jazsembog

Fajn so spušili.

fata

Vsebina komentarja

fata

Vsebina komentarja

fata

Hilic tak si čeden ge mo te vupravni odbor predlagala.Pravi navijač ide na tekmo.Vodstvo je super se trudi rejšiti klup

picek

Rajši pejnaze vlagajmo v bole obetavne športe, ge smo že bili evropski prvaki ali pa na samon vhe evrope alisveta (rokomet,košarka) nej pa v fuzbal ge se sako dvajsetletje uvrstimo na en kur***i SP! talajte minuse ali tak je. nespametno vloženi kapital!

MuciChico

picek nemo ti davali minuse, samo fuzbal je najbole globalen šport. kakšno je vlaganje pri nas v šport pa vidiš po rezulatatih. Rokomet je na podni v Pomurji kljub vlaganjom, košarka je v drugem razredi,samo odbojka in nogomet sta v prvem razredi.
glede uspeha pa je uvrstitev na SP v nogometi isto kak priti v polfinale SP. malo pogledni rezultate neeevropskih ekip, pa se malo nazaj spomni v 90 leta gda je špilala 2 tedna pred prvenstvom ameriška državna reprezentanca s POMURKO, PA ZMAGALA ZA EN ali dva GOLa.Glavo zgubili so z slovenskimi prvoligašami in te šli na svetovno prvenstvo v rokometi. Pri nogometi takšnih padalcov nega. tu je razlika v gledanji in uspehih globalnoga športa, in te tak bole regionalnega športa. Zdaj je Mura pač v strašnoj krizi, tak rezultatskoj, finančnoj, psihičnoj ka de težko ven prišla. Vutro de dan D, zato ne poslabšuvlite razmer. Če nede pač nede, v mojih očaj so že junaki ka sploj probajo klub zadržati.

picek

Ja ampak ne razmiš me :D Mura je sod brez dna. Zakoj bi nekan pejnaze davale če pa nnega kontra efekta ka bi jih(njeniname) delala :D Rokomet na dnu zaradi toga ka vprašanje če sploj kaj pejnaz dobijo, če pa že pa takši drobiž,... Moj predlog je, da se Muro pozabi, pošlje v 5 ligo, napravi vodstveni kader kere za velke izgube odgovarjo ssvojen premoženjon, trenutno denar keroga še mamo pa se vlože v druge športe.

picek

pogledne odbojkare, prišli v polfinale :D ajmo pa jin dajmo 100.000 evrov, ka si prpelajo 3,4 konkretne okrepitve pa pride državno prvenstvo v njihove roke, pa liga prvakov itd. amapak nej, vse pejnaze v Muro.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice