FOTO: Jure Banfi
Pristaši črno-belih so se razveselili novice, da Mirlind Daku ostajav Fazaneriji. Napadalec priznava, da je bila Mura edina opcija, Denis Rajbar pa je po potrditvi prestopa nekaj ostrih besed namenil Ninu Koutru.

Mirlind Daku bo tudi v sezoni 2022/23 nosil dres Mure, so danes pozno popoldne sporočili iz Fazanerije in razveselili pristaše prekmurskega prvoligaša.

Kosovski napadalec bo do prihodnjega poletja prvi adut soboškega napada, vodstvo Mure se je z Osijekom dogovorilo za podaljšanje spomladanske posoje še za eno leto.

Štiriindvajsetletnik je v drugi polovici zadnje sezone odigral 16 tekem in se petkrat vpisal med strelce, navijači pa so ga hitro vzljubili tudi zaradi raznovrstne igre v napadu, ki jo je podkrepil s petimi asistencami.

Čeprav je bil še danes prisoten na avtobusu osiješkega kluba na priprave v Sveti Martin na Muri, se v Medžimurju ni dolgo zadržal. Po povratku v Slovenijo je priznal, da je bil povratek v Muro prva želja:

»Vesel sem, da sem se vrnil v Fazanerijo. Mura je bila vedno zame edina opcija, pa čeprav je bilo še veliko drugih ponudb. Tukaj sem se počutil odlično, vzljubil sem klub in navijače, zato sem presrečen, da bom lahko še naprej igral v 'čarno-bejlon'.«

Kuzmič se je zahvalil Osijeku

Robert Kuzmič, prvi mož soboškega kluba, že na žrebu parov nove sezone Prve lige Telemach ni skrival veselja, da se je z Nenadom Bjelico, trenerjem in športnim direktorjem Slavoncev, uspel dogovoriti za podaljšanje Dakujevega bivanja v Prekmurju.

Predsednik črno-belih je prepričan, da bo kosovski napadalec v prihajajočih izzivih močan adut lanskoletnih državnih prvakov:

»Veseli smo, da se nam je z Osijekom uspelo dogovoriti za podaljšanje posoje in se jim na tem mestu zahvaljujem za profesionalno sodelovanje. 

Mirlind je že v lanski sezoni pokazal, da gre za vrhunskega nogometaša, ki je hitro demonstriral svoje znanje. Verjamemo v njegove kvalitete in smo prepričani, da nam bo pomagal na vseh treh frontah. 

Veseli me, da smo v konkurenci več klubov uspeli prepričati Dakuja, da se vrne v Mursko Soboto. K temu je tudi pripomogla njegova velika želja, da bi ponovno zaigral v 'čarno-bejlon'.«

Rajbar tudi o odločitvi Koutra

Ob sklenitvi dogovora je za klubsko spletno stran spregovoril tudi Denis Rajbar. Podpredsednik in športni direktor Mure se je v izjavi dotaknil tudi nogometašev, ki se niso odločili za črno-bele.

»V Mirlindovih mislih je bila vedno samo Mura. Za razliko od nekaterih, ki so še pred letom dni poljubljali grb, potem pa hitro pozabili na svoje obljube ter enostavno in brez težav podpisali za drugi klub, je Daku pokazal, kaj pomeni držati besedo. 

Čeprav ga je želelo pol Slovenije in še nekaj drugih klubov, ambicioznejšega projekta od Mure ni videl. Upam, da nam bodo navijači v prihodnje pomagali, da za takšne igralce, ki jim Murin dres ni sveta stvar, ne bo več udobja v Fazaneriji,« je bil oster Rajbar.

Povsem jasno je, na koga je meril športni direktor Mure. Iz zgornjih besed lahko sklepamo, da prestopa Nina Koutra v knežje mesto ni sprejel z ravnodušjem.

Mnenje pristašev Mure je sicer deljeno, precej je takšnih, ki se strinjajo s športnim direktorjem kluba, spet drugi pa priznavajo, da ob tako bogati ponudbi razumejo odločitev nekdanje soboške desetice.

V katero smer se nagibate bralci Sobotainfo? Svoje mnenje zapišite v komentar.

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Flip (nepreverjen)

Daj nehaj kmet gorički , a ko ste pa Koutra prodali v Turčijo pa se niste nič sekirali da je zamenjal klubske barve. Vi bi radi da nekdo igra za vas za drobiž ker more kot pokazati klubsko pripadnost, ampak ti fantje si morejo zgraditi domove, poskrbeti za prihodnost, česar pa mu vi očitno niste bili sposobni nuditi.

administrator (nepreverjen)

Ali pusis

In reply to by Flip (nepreverjen)

deny (nepreverjen)

Zaj pljuva po njem,ker njemi več razliko odškodnine noče na roke plačevati,kot so ga do sedaj cecali.

In reply to by Flip (nepreverjen)

Cr 7 (nepreverjen)

Nino se je odločil pravilno Rajbar pa naj dela tisto ka zna nej pa pogodbe čejsati pa dobre igralce odati vozi pa samo deco

12 (nepreverjen)

Plaćaj ga primerno.

stoLetZaOpicame (nepreverjen)

ajde mediji glupi ne napihujte situacije po nepotrebnem... SobotaInfo hujši ste kot kakšne trač novine in Nova24... povsem neberljivi ste postali...

Nevtralen (nepreverjen)

Pa ka je Rajbar s tebov vse vredi,zakaj si njemi pa nej isto cifro ponudo kak v Celji pa bi te vido za koga de se odloči?? Pa vsi vij ka isto razmišljate... on lejko ma dale Muro samo posel je pa posel,denar je sveta vladar. Ravbar ti si daleč od pravega športnega direktorja,če tak razmišljaš...tudi v velikih klubih igralci odidejo nej pa z enega vaškega.

vrana (nepreverjen)

verjetno so meli nek prijateljski dogovor sklenjen, in to verjetno Rajbara najbolj boli, vseeno Rajbara razmin malo tu.

Olosh (nepreverjen)

Ge pa niti %. Reagero je kak mala deklica, kda ji liziko zemeš. Večkrat videno.

In reply to by vrana (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Slovenci nase fuzbalercke baozamo, zato smo pa tu ge smo. Hrvati, pa tudi ce je Modric, pa eno slabo tekmo odspila, ga ratrgajo.

afta he (nepreverjen)

Res mi je čudno. Enkrat ste ga prodali, skasirali, zdaj pa radi, da bi igral zastonj ali drobiž. Če niste bili konkurenčni smo pač ostali brez njega, tudi do zdaj ga ni bilo pa smo preživeli. Raje mlade uveljavljajte, ne pa da vozite v klub vprašljivo kvaliteto, tako, ki jo doma že imamo.

Sovič-1 (nepreverjen)

8 tisoč€ je za tebe drobiž?

In reply to by afta he (nepreverjen)

muras2005 (nepreverjen)

16000 ma pri celji..razmiti ga moremo ker je to velka razlika pa vsaki sce zasluziti cimvec dokler je se ta moznost

In reply to by Sovič-1 (nepreverjen)

JJJJ1 (nepreverjen)

Nino se je odločo kak vsaki nogometaš, torej pravilno. Prihaja v leta ko si mora ustvariti blaginjo in noben ne bo profesionalno igral za kg krompirja pri Muri. Ima še mogoče 3-4 leta aktivnega igranja v prvi ligi.

Več profesionalnosti iz strani kluba bi bilo pričakovati, ko prihaja do takih izjav. V poslu je tako, da kdo da več tam si. Naj mi nekdo pove enega igralca ki bi zavrnil tako ponudbo, da bo lahko igral za grb in ne za denar.... Za grb in par piv po tekmi igrajo igralci v ograček medobčinskih ligaj.

Mojapot (nepreverjen)

Gerard, Totti, .... samo dva, ki sta dala prednost grbu pred boljšimi ponudbami. Pa lahko bi jih našli še res veliko.

In reply to by JJJJ1 (nepreverjen)

Ferencass (nepreverjen)

Razlika med 30-50 miljoni ne vpliva na kvaliteto življena. 4000 ali 30000 pa že, če želiš nekaj še ustvari v življenju.

In reply to by Mojapot (nepreverjen)

Dva dinara druže (nepreverjen)

Pa Lessi, pa Penaldo :D

In reply to by Mojapot (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

malo pa trbej včase iz tišine tudi iztopiti in tako dodatno motivacijo vlijate trenutnin igralcem, dan čisto prav Rajbare, zakoj bi bili samo tiho in jockali v kaute, Zaho se vedno za svoje igralce jasno postavo, pa jasno tudi dal vedeti, kdo neje več dobrodošel, edino pravilno je tak

In reply to by JJJJ1 (nepreverjen)

rasin

Pa ka kurac je takše halo okoli toga meter dvajste igralca ki je nej presežek igralca.Edina prednost je ka je prekmurec.Takše igralcov mamo v Sloveniji za izvoz.Püstete ga naj špila v Celje saj de po ton lete po kolenaj nazaj prismrdo da v celje nede izplačil plač.

Frača (nepreverjen)

A v Türčiji je Kouter tüj biu slabo plačane, ka nika nej pokazau???

tutašice (nepreverjen)

Kak ten goričancon sploj posel laufa, če se tan tudi tak primitivno obnašajo?

Kahag (nepreverjen)

Kouter izdajalec. Vej nauš dugo v celji, pa z 20 gledalcami hahhh

pussykitty (nepreverjen)

Koutra nosite kak da bi bil najjače fuzbaler v slo. lige. ka je pa li napravo za muro, razen toga ka je domači igralec? takšneh je na hrvaškon kak gob na goričkon.

Čači mači (nepreverjen)

Fejst je dober bil v turkey,zato so ga pa v rit brsnoli, samo naj brsa v Celji, puno je takšnih, topla bo klop, itd...

Bg19 (nepreverjen)

Rajbar, da to kar govoriš o Koutru in njegovem sprejemu na stadionu o tebi pove vse!! Zakaj si ustanovil NOGOMETNI MENEGEMENT D.O.O.?? Zato, da imaš rad Muro?? Karma je p....

Bakovčar (nepreverjen)

Rajbar in Kuzmuč sta pokazala kako imata rada domače igralce.Dober primer so razni Muliče, Mulahusejnoviče, Vinokurove, Koprivice, ..

dolinskii (nepreverjen)

Goričanci so isti kak marki.... vdarjeni na vse ka je južno... muzika, morje, fuzbal..... glavno ka je iz hrvatije, bosne ali srbije, te je to zakon.

In reply to by Bakovčar (nepreverjen)

Raketa (nepreverjen)

Koji idiot je te Rajbar! Zdaj še gor hujska navijače proti njemi. San mislo, ka ma več v glavej. Vej je pa jasno, ka če so njemi ovi telko več ponudili, ka de šau ta. Človik ma še mogoče dobrih 5 sezon pred sebo, te de pa ka? More poskrbeti za svojo prihodnost. Vidin pa, ka očitno Mura nema prihodnosti s takšnimi kljukci v vodstvi, jao. Pa ka se razmimo, san zavzeti navijač Mure od rojstva in še gnes, či gli živen v Lublani! Samo resno san si pa nej mislo, ka takšni primitivci vodijo klub. Me prav zanima, če se Kuzmič strinja s tejmi izpadi Rajbara, ker sigurno neje na ton nizkon nivoji ...

jona (nepreverjen)

Kouter ni dobil primerne ponudbe? Saj pa če, ni zmožen konstantno igrati v 2. turški ligi, PAZI, DRUGI! kakšno ponudbo si potem zasluži ta nogometaš? zakaj bi zaradi svojega priimka, ki nekaj pomeni samo v Sloveniji imel 10k? Naj jo ima ampak v Murski ne. Trg je ogromen, takšnih kot je Nino je kar nekaj. Lep primer je Zajc, ki je iz Olimpije prišel do Fenerbahčeja in tudi dokazal, da ima kvaliteto zato tudi dobiva priložnost. Nino žal svoje prilike v Turčiji ni izkoristil in to marsikaj pove in potem bi mu nekdo moral dati 15k na mesec? Pameten zagotovo ne. Lp

vrana (nepreverjen)

točno tako, zelo lepo povedano

In reply to by jona (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Brezveze pisati mnenja, če ne vemo, kaj je bilo v ozadji. Mislim, da ni toliko problematično, da Kouter ni prišel nazaj v Muro, ampak da je šel direkt k neposrednemu konkurentu. Verjetno so imeli nek ustni dogovor, da Kouter ne bo podpisal za kakšnega ligaškega konkurenta. Verjetno bi v tujini lahko dobil podoben ali celo višji znesek, kot mu ga obljublja Celje.

Joka (nepreverjen)

Saj pa v celji tega denara tak nede dobo se proso de se nazaj v muro pa ga nej vec vzeti naj poljublja celski grb

Azganwe (nepreverjen)

Po rajbarovo bi domaci clovik mogo spilati za sendvic pa pingo sok. Gamad! San pa nevej 2zakla cementa narociti. Seljak

konžar (nepreverjen)

Delavci tudi idejo iz firme k konkurenci ka se jih tak dobro plačuvle.

In reply to by Azganwe (nepreverjen)

Mojapot (nepreverjen)

Nihče v Muri več ne špila za drobiž, verjemi mi, preverjeno.

In reply to by Azganwe (nepreverjen)

seronja

Rajbar misli ka tau ide kak pri Gradi izpod stola,daleč njeme še falij za športnoga direktora na ton nivoje,što da več tan mo delo.

10 (nepreverjen)

Eh pa njajte že enkrat toga koutra na meri. Če bi bil tak dober ne bi po enem letu prišel iz tujine.

Pišta 1964 sobočanec (nepreverjen)

Bedaki če nebi bilo g. Rajbar in g. Kuzmiča nebi bilö niti Mure mogoče v 4 ligi. Ob tem nebi bilö niti Koutra ali v Veržeji ali v austrijski 4ali 5 ligi. Zato čestitke g. Rajbar in g. Kuzmič za vse ka sta napravila za Muro. Upam da ne čitata te bedake ka tü pišejo. Nemam Nika proti Koutri vendar Mura nede plačala 15.000 nobenemu igralcu pravilno pa neje Mesi. Še neka pa ka zaj če je Goričanec, Prekmurec je kak mi vsi. Samo tak dale vodstvo. Lp

Gost 333 (nepreverjen)

Od slave se ne živi ,od denarja pa jaa.(Nekoč mi je eden svetovno znani trener rekel,Vedno pojdi tja kjer je denar...)

Trener (nepreverjen)

Đaja je nej svetovno znani trener 🙂

In reply to by Gost 333 (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Moja pot...pa še za kakšen drobiž spilajo pri Muri naspram drugim klubom na iston nivoji. Rajbar pa se naj rajši ukvarja z svojimi vecinoma zelo nezadovoljnimi igralci,prav zaradi njega!

Realist 1983 (nepreverjen)

Bravo Pišta1964 za komentar.Vidin ka še obstajajo razumni lidje..Vsi ostali pa kak veter fuda.Da je Mura prva bila ste fsi hvalili vodstvo,zdaj pa so gorički kmetje.Ali ne pozabte, ka brez teh goričkih kmetov bi Mura zdaj dale po medobčinki ligi harala..

...mura... (nepreverjen)

Vsake ka ma malo pameti razme Koutra zakoj se je tak odloco, pa kak kole ste nesterne pametni mislen ka bi vsake sprejel raje placo 16tisoc na mesec kak pa 4 ali 5 tisoc... Rajbar je pa pac z touf izjavo pokazal ka nevej ka gucij... on misle ka pride vsake nazaj k muri za sendvic pa pivo spilat.. toga vec nega, gnes den je vse v pejnezaj, pa zaj kda je daubo kouter priliko ka se neka zasluzi se je cedno odloco, kda de ci ne zaj... naj samo vse dobij placano ka so njeme obecale pa je to to, lejko mi gucimo ka scemo...

Muraajax (nepreverjen)

Resno ste postali Ajax... nikdar več šampionsko, samo trgovina. Hebite se.

Nevtralen (nepreverjen)

Rajbar ni dorasel tej funkciji in pika...nima imena,da bi se sploh lahko pogajal z raznimi menedžerji ter s svojim arogantnim nastopom ni priljubljen niti pri svojih igralcih.

Gost 2022 (nepreverjen)

Po javno dostopnih podatkih je promet v letu 2021 Nogomentega Menagmenta d.o.o( Kuzmič+ Rajbar+Khozianov ) bil 4.172.820 ( štiri miljone ! sto semdest 2 tisoč ,pa drobiž).
Pa daj , Rajbar , plačaj še domače , nej samo -iče.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice