Slika je simbolična.
Si plačujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je, po besedah poslanske skupine SD, postalo že kar osnovno zavarovanje?

Predrag Baković, Meira Hot, Soniboj Knežak, Bojana Muršič, Jani Prednik, Damijan Zrim in Jonas Žnidaršič iz poslanske skupine Socialnih demokratov so podali pisno poslansko pobudo vezano na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

V dopisu ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu so spomnili, da interesi po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja segajo že v preteklost, natančneje v vlado Marjana Šarca.

Takrat so koalicijske stranke aktivno delale na zakonskem predlogu, ki bi bil podlaga za celovito prenovo financiranja zdravstvenega sistema. 

Že tedaj so v dopisu dopolnilno zdravstveno zavarovanje označili kot nepravično in neučinkovito. 

Dopolnilno v resnici osnovno 

Tudi zdaj omenjeni poslanci opozarjajo, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje v resnici nikoli ni bilo dopolnilno, ampak je potihoma postalo obvezno. 

»Pripeljali smo tako daleč, da posamezniki v naši družbi, ki si ne morejo finančno privoščiti plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ne morejo koristiti zdravstvenih storitev in teh v naši družbi žal ni malo. Vsekakor je to nedopustno, da iz dneva v dan raste delež prebivalstva, ki zaradi nezmožnost plačevanja dopolnilnega zavarovanja ne more koristiti zdravstvenih storitev,« opozarjajo v poslanski pobudi. 

Skupina poslancev želi obuditi staro problematiko. Pot do oblikovanja zakona je dolga, skupina pa želi, da se o problematiki začne ponovno razpravljati v državnem zboru. 

Tako v pobudi prosijo, da resorno ministrstvo aktivno začne pristopati k oblikovanju zakona, ki bo ukinil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

Komentarji (21)

čkalja (ni preverjeno)

Ah kaj ne poveste. Ko so pa to predlagali v Levici pa ste bili proti. Beda.

cc (ni preverjeno)

Kaj pa ti sanjajo.Bilo bi res prelepo da se motim.

Rwqqw (ni preverjeno)

Lobiji farmacije in zavarovalnice so v ozadju premocni, to so samo floskule.

asdasd (ni preverjeno)

Nikoli ni bilo dopolnilno, ampak je potihoma postalo obvezno, pri nas je tako, potihoma pri zadnjih vratih in ko se zavedaš je že prepozno za kar koli !

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

Tanjinipizdici (ni preverjeno)

Bomo mi vraga vse to storili kar nam ti kuzla jalovva zaukazes

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Jaz bi pa ukinil SD, pa levico, pa inštitut 8 marec, pa polovico javne uprave..., najrajši kar celo vlado z koalicijo in opozocijo vred. Kje lahko vložim pobudo?

Dopolnilno, ukiniti, ja ali ne, a mislite, da bomo plačevali kaj manj, kvečjemu bomo plačevali več in dobili manj. Zdravstvo se privatizira pa ali hočemo ali nočemo. Čez 10 let boš prišel do zdravnika samo če boš plačal, če boš čakal na javno zdravstvo te bo prej pobralo ali pa dobiš nekega amaterja, ker dober kader bo odšel delat v privatne klinike.

realnooo (ni preverjeno)

in kaj je narobe s tem

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

cc (ni preverjeno)

Sem ponosen slovenski nevolilec ker to kaj je sedaj v poziciji in opoziciji je poden od podna.

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

V javnem zdravstvu bodo delali le še veterinarji..

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ko rejdno zbetežaš te lahko te samo štrik rejši.

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

hitro so gor prisle . :) placuvles dopolnilno in se je vedno 40% storitev za placate

. (ni preverjeno)

Zavarovalnica pa gradi bolnice s temi pejnazi. Doktori pa vlečejo pri obeh. Še malo pa bojo spet na smučanju s sestrami.

In reply to by . (ni preverjeno)

Kiki Riki (ni preverjeno)

Ker “ni bilo drugega”, sem si uredil predpis antidepresiva in delal dalje. Po pol leta sem imel prvi panični napad na delovnem mestu. Do takrat se mi to še nikoli ni zgodilo, po tem sem jih imel še nekaj.
Šel sem v bolniški stalež, uredili so mi terapijo. Po treh tednih sem se vrnil v službo, “ker je pomanjkanje”. Oddelati 4 ure je bila muka. Po pol leta sem bil zmožen oddelati redno ambulanto samostojno. Na tak nenormalni delavnik, kot pred izgorelostjo, se nikoli nisem vrnil … vse do covida.
Med covidom sem bil vpoklican v matično zdravstveno ustanovo. Za čim boljšo oskrbo pacientov sem bil 3 mesece dosegljiv 24 ur na dan za posvete in koordinacijo. Z osebjem smo za zajezitev okužbe na določeni točki ostali tudi do enih ponoči, 10 ur po tem, ko je naš delovnik uradno že prenehal. Kmalu po tem sem bil ponovno v bolniški, tokrat za 3 mesece.
Navajeni smo, da se našega dela ne vidi in ne ceni. Od študija dalje smo poslušali, da smo zaslužkarji. Morda je čas, da si politiki in družba nalijete čistega vina. Morda pa nismo problem zdravstva zdravniki, “dvoživke”, zaslužkarji. Smo grešni kozel za vse, kar je narobe z zdravstvom. Ne vem, kje je problem slovenskega zdravstva. Nisem za to hodil v šolo. Odgovorni ste politiki, razni vodje ter direktorji. S svojimi ukrepi, po mojem mnenju, samo krepite zasebno zdravstvo, ki se vedno bolj vzpostavlja.
Vem, da sem zgolj eden izmed mnogih, če ne večine, ki je tedensko, če ne dnevno šel preko svoje zmogljivosti, da so pacienti imeli oskrbo. Zanima me, koliko vas politikov lahko govori o takem nivoju angažiranosti za svoje volilce?
Ne pričakujem takšne angažiranosti od nobenega delavca. Tudi od vas ne. Ni zdrava za nobenega. Tudi za paciente, ki sem jih obravnaval, je bila vse kaj drugega kot optimalna.
Za konec naj povem, da so moje storitve za državne ustanove izgubljene. Politiki ste izgubili moje zaupanje za ureditev razmer v zdravstvu. Našel sem boljšega delodajalca. Upam pa, da boste nehali poniževati vse ostale zdravnike, ki še vztrajajo.
S spoštovanjem,
nekdanji družinski zdravnik iz ZD

.. (ni preverjeno)

Lep spis ni kaj in kje sedaj delas za minimalca v fabriki.
MA NE ME FARBAT

In reply to by Kiki Riki (ni preverjeno)

RIKI KIKI (ni preverjeno)

privat bi šel in politiki bi čakali v vrstah
ker oni ne koristijo drugorazrednih socalnih dohtarjev

In reply to by Kiki Riki (ni preverjeno)

Pasja princeza (ni preverjeno)

če bi imel pa še psa bi pa tudi jaz hodila tebi

In reply to by RIKI KIKI (ni preverjeno)

Proti javnemu … (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=RSqPgnligCM

Za svobodo bolnih (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=AivDKq71Gu0

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ODLIČNO SD ‼️ 👍👍👍

Ukinit dopolnilno zavarovanje, ki je navadna kraja denarja.

Za ceno 3 mesečnih obrokov lahko greš k specialistu zasebniku in si takoj na vrsti !!!

,.., (ni preverjeno)

Ha~ha pravilno razmislaš in to je namen.
Vendar ne pozabi to doplnilno zavarovanje boš pa še dalje plačeval kot obvezno.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Zavarovalnice svoje bolnice delajo s tem denarjem, tega jim nete mogli vzeti. Prej golob pade. đđ ovi pa so močni ker se v zdravstvu nič ne da napraviti in do jin očitavali kaso nikanej napravili

Starejše novice