Z današnjim dnem so pričeli delovati parkirni avtomati v središču Murske Sobote. Poskusili smo kupiti parkirni listek s plačilom preko Monete.

 Danes zjutraj je v središču Murske Sobote pričel veljati nov režim ureditve mirujočega prometa oziroma parkiranja. Parkiranje je plačljivo od prve minute dalje, več o tem lahko preberete v prispevku Soboški parkomati delujoči od jutri naprej.

Odpravili smo se na Kocljevo ulico, kjer smo poskusili kupiti parkirni listek ter ga plačati s sistemom Moneta. Pred nakupom parkirnega listka je potrebno s pritiskom na gumb izbrati način plačila. Pri nakupu preko sistema Moneta tako izberemo možnost GSM, z mobilnim telefonom pa pokličemo na telefonsko številko 189, ki ji dodamo znesek v centih.

Za enourno parkiranje, ki stane 50 centov, pokličemo na številko 18950, za parkiranje do treh ur, ki stane 2 evra, pa pokličemo na številko 189200. Aparat prislonimo k mikrofonu na parkomatu ter počakamo na potrditev in izpis parkirnega listka.

Parkirni listek postavimo na notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je viden navzven. Zjutraj smo namreč opazili, da je nepazljivi voznik parkirni listek zataknil kar za brisalec, kar vam močno odsvetujemo, saj si tako lahko parkirni listek prilastijo nepridipravi.  

Z vzpostavitvijo novega režima parkiranja se je dosedanje brezplačno parkiranje z uporabo parkirne ure ukinilo. V prehodnem obdobju, ki bo trajalo od 1. do vključno 16. marca bo sicer možno parkirati tudi s parkirno uro po dosedanjem sistemu, vendar vas bo na vetrobranskem steklu čakal opomin. Po koncu prehodnega obdobja pa bo parkiranje možno samo s parkirnim listkom iz parkomata.

Do 16. marca je mogoče parkirati tudi s parkirno uro po dosedanjem sistemu, vas bo pa vseeno pričakalo spodnje obvestilo: 

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Swan

high tech shit

TROL

Mislen ste idiote, zaj majo vsi starejši pa ostali takšne fensi mobitele ka do zdaj te znale plačate. Namesto ka bi pokazale normalen način plačila ka do bar starejši pa menje tehnološki znali nej idete pa takšno bedarijo for denete.

marjetica

Trol, se strinjam. Z mamo me čaka projekt. Eh, verjetno bomo mi tudi enkrat tak.

Swan

moneta my ass. Bolje v to režo kovanec dregnoti in stvar končana. Še posebej v dežju. Sicer pa čakam ko bodo inovatorji naredili predlogo da si boš sam doma natisnil listek.

Daddy_Cool

Navodila rabite kak se kovanec v režo vrže?

Vipko
artur

"Čedni" občinari bi lejko šli malo korak s čason pa napravili, ka bi samo SMS poslo z napisano registersko in to je to. Tak bar majo indrik. Pa te nej trbej parkomata iskati pa nika. Samo to je že višja znanost za Loleke pa Boleke.

black panter

en primer;parkejran na kunci slovenske poleg sladoledara sport,te iden peški do parkomata šteri je nasproti blagovnice,zemen listek iden nazaj do avtoja,ka če v ton časi pride majmun redarski pa de vido ka nega listeka...

zima.bela

Prosim, da napravite navodila v obliki slikanice ali stripa - za nas, SDS-ovo volilno bazo. Bog plačaj!

BB

Če maš službeni telefon se nemaš kaj z monetof špilati ka davčna kontrola razfuka firmo...

Pa nej zaj biti pamatni ka se to lejko obračuna, pa boniteta...

BuLsHiT

lol cakajte enin van je problem vtipkati 6 stevilk ali kelko pa telefon cuj dati?? pa nema veze kaksen telefon mas lol :D

przelmuding

Eni ste rejsan zaostali, vej pa fajn pijše pritijsneš tipko s kerof zberejš način plačila, tou je cejla umetnost. Či pa eni mijslite ka je tou preveč komplicejrano za kakšne starejše, te so niti za volan več nej.

Vipko
Wizeman

BB, što te je tou napelo? Da se tak naštimati, ka ti idejo plačila za moneto na ekstra račun pa se ti odtegne od plače. Glij tak pa lejko plačašmoneto s slüjžbenin telefounon, tak kak s kreditnof karticov, štera se lejko glasij na firmo. Kapčaš?

TROL

Drekojedec pa ostali ne gre se za to da mi ne razumemo, gre se za starejše ljudi in manj tehnično spodobne nekatere sploh prvič vidijo aparaturo, mislim da niso vsi starši sposobni pa ostali z moneto plačevati.

Vipko
Truplo

Ne sekirajte se, se bomo že znašli... tudi na kovance. Sigurno nas preko polovice ne razmišlja, da bomo študirali, kako to narediti s telefonom, ali kartico (katero ti mimogrede lahko avtomat poje in potem tri dni nimaš ne parkirnega listka ne kartice...).

Jeb... ta moneta? A veste, da je to zadevo izumil, izpopolnil... en košarkarski sodnik? In da je iz Pomurja? Po izobrazbi je sicer doktor tehnoloških znanosti, da ne boste mislili, da je ekonomski tehnik, he, he...

bojbobi

Najbole do lejko radi pod narekovajon tej ,ka majo kafiče, pa trgovine po tej ulicaj ge so parkomati,zdaj de vsakoga šteri de se ščel staviti na kavi, ali kaj drugo kupiti v tej ulicaj, namesto 1,20 EUR de ga koštala kava 1,70 EUR,vse za 1/2 EUR drakše.Vej drugo leto, na lokalni volitvaj jin to lidgej nazaj zaračunajo.

BB

@Wizeman: Seveda ka se da, samo firma se more s ten strinjati ;)

Nemreš pa privat zadev na firminske stroške zganjati, ali?

Swan

aj BB ne motaj. Vsaj pri mobitelu se lahko to naredi brez problema. Zadeva se imenuje ločeni račun. In vse kar ni v paketu oz. presega stroške le tega gre na račun fizične osebe. Vsaj jaz imam tako urejeno in dobim lepo na moje ime račun domov.

Apfelstrudel

TROL tisti, ki ne ve te številke na mobitelu zavrteti in telefon zraven k avtomatu nasloniti tudi ta video ne ve pogledati.
Sicer pa je meni največja muka iskati kovance skup. Itak jih nikdar neman zadosti, telefon pa maš vedno seboj.

strelka

zdaj, če parkiram pred pošto, letim po paket ali priporočeno pismo, kar traja 2 minuti, porabim več, da grem do avtomata pa kupim listek... a teh 15 min pred pošto več ne velja?

BB

Lekar peneze tüj gemlejo tak ka nede trbelo zganjati norij po mobiteli...

@swan: Ločeni račun pa ne ustreza v mojen primeri ;)

lethal lexi

Ite peške pa de mer :) :) hecan se

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice