Občani Kobilja so na nedeljskih lokalnih volitvah za župana izvolili Darka Horvata, ki je slavil z več kot 75 odstotki glasov.

Novoizvoljeni župan Kobilja Darko Horvat, ki je na nedeljskih volitvah prejel 76,54 odstotkov glasov, je spregovoril za TV Idea.

Volilna udeležba v občini Kobilje je bila 71,87 odstotna, kar je za dobrih 20 odstotkov več od slovenskega povprečja.

Uvodoma zahvala: »Vtisi so zelo prijetni in še enkrat bi se rad zahvalil vsem volivkam in volivcem občine Kobilje za izkazano zaupanje.« 

Rezultat pričakoval, spomnil se je tudi predhodnika

»Tak rezultat sem pričakoval, saj so mi že ob kandidaturi ljudje izkazovali podporo, me ustavljali na cesti in mi že takrat dali vtis, da mi zaupajo in verjamejo. Nadaljujemo začeto delo izpred enega leta,« je povedal Horvat.

»Pri nas je na žalost prišlo do menjave župana pred enim letom, ko je po tragičnem dogodku umrl moj predhodnik, in že takrat sem na pobudo občanov sprejel kandidaturo, bil izvoljen in mislim, da se je v tem letu moj način dela že pokazal,« je ta TV Idea dodal župan Kobilja.

Med planiranimi projekti tudi ureditev središča in enota doma starejših

»Ravno za to sem se lotil ponovne kandidature, ker imamo projekte, za katere je potreben čas in ravno sedaj izvajamo en projekt, to je rušitev našega zadružnega doma,« je glede projektov dejal Horvat. 

»Potem imamo en večji projekt: enota doma starejših na Kobilju, katero bomo izvedli skupaj z domom starejših Lendava, potem je ureditev samega središča Kobilja, prometna ureditev dveh križišč, avtobusna postaja, postajališče, ki ga Kobilje nujno potrebuje in še več takšnih projektov, ki bodo prinesli en novi razvoj v Kobilju, ker si Kobilje to zasluži,« je še pojasnil za TV Idea.

Komentarji (17)

Takjeto (ni preverjeno)

Kak so izvoljeni ze trbej cas, pa trbej premisliti, pa do vidli, pa do probali… Nega vec nej duha nej sluha o obljubaj kere so davali na volitvaj 🤣🤣😂 Te pa za 4 leta pa nove sveze superiorne obljube. Ves pa se dale propada

Balirka (ni preverjeno)

Obljubil je tudi, ka bo s kolesarsko stezo dvignil nataliteto. 😁

202303 (ni preverjeno)

ja, ker pari se dol dajejo na kolesarski stezi, to spet nek novi fetiš v tej občini :)

In reply to by Balirka (ni preverjeno)

občutek je dober (ni preverjeno)

Nekatere ženske si včasih znajo odmontirati sedeže na kolesih. Velja tudi za moške.

In reply to by 202303 (ni preverjeno)

Pipimel (ni preverjeno)

Darko ve, kako to gre.

In reply to by občutek je dober (ni preverjeno)

129301239 (ni preverjeno)

mi pa imamo projekte za katere so potrebni evri.
ko si župan je čas zelooo relatioven, vedno imajo nedokončane projkete, potreben je čas, cca 100 let

Prejk (ni preverjeno)

To kar se dogaja v tej vasi, če opazuješ in malo razsodno razmišljaš, vidiš da ne tečejo stvari tako kot bi mogle.... Vas si lastijo nekateri prebivalci tega kraja, drugi, ne vsi, pa jim pod ustrahovanjem sledijo kot kakšne ovčice... Stvari ne tečejo zakonito, niti nimajo določenega znanja, ki bi naj bil kot osnova... Da o županovem znanju ne bomo govorili, se očitno ne posluša kaj govori....zato pa posledično z vseh koncev posmehovanje njemu in sedaj posledično še veliki večini občanov, na njihovo žalost. Zamislijo se tudi naj nad kvaliteto izobraževanja in uspešnostjo podmladka tega kraja.... Očitno to nima nobene vrednote, vrednosti v življenju. Vsi ki razmišljajo malo drugače od skoraj celotne populacije, se raje odselijo.... In to z višjimi izobrazba mi skoraj čisto vsi.

Sobotainfo, za vas pa je razvidno da ste zelo podkupljivi s takšnimi članki.

clovek ne jezi se

Prejk... v Kobilji živi dosta ljudi, ki imajo visoko ali univerzitetno izobrazbo, tudi doktorco znanosti imamo. So razgledani in imajo dobre službe. Žal pa je del Kobilja starejših in ne mislijo kak mlajši, pač si, kot si napisal, lastijo vas in tudi hujskajo koga voliti. Večina tudi v cerkvi dobi napotke, ker župnik skoz od politike guči. Ampak dolgo nebo šlo, ker v vasi delajo samo za upokojence, za podmladek nič in to se žal že odraža z selitvijo v druge kraje.

In reply to by Prejk (ni preverjeno)

Prejk (ni preverjeno)

Z univerzitetno izobrazbo, so redki, ki živijo dejansko na Kobilju in se niso odselili... Pa ne zaradi tega, ker bi se vozili daleč v službo, pač pa zaradi same mentalitete kraja, ker enostavno ne vidijo prihodnosti tam zaradi načina dela... Recimo v zadnjih 8-ih letih, verjetno niti ni nobenega z univerzitetno 4-letno izobrazbo. Vseeno župan ne more biti po eni strani kdorkoli, saj predstavlja občino. Pa ne me narobe razumet, spoštujem vse ljudi, pa za delovanje celega sistema, je potrebno imeti ljudi z različnimi znanji, ali osnovnošolskim, nižjim, višjim, univerzitetnim ali dr.znanosti. Se mi pa smilijo ljudje, ki so se podredili zaradi takšnih in drugačnih dejavnikov. Se pa podpišem tudi pod tvoj komentar in se strinjam s tabo.

In reply to by clovek ne jezi se

clovek ne jezi se

Ok, muva sva s Kobilja (sva ali sva se odselila, nema veze) in se strinjava. Ja zdaj, če gledaš od letnika 1990 dale, rejsan posamezniki so z izobrazbo, večjo od srednje šole. Trbej se pijtate zakoj? Ge ide narobe? Verjetno nej samo v šoli, tudi doma itd. Ampak ok, glavno Kobilje, če de delalo samo za upokojence, daleč nede prišlo. Pa lep večer.

In reply to by Prejk (ni preverjeno)

Prejk (ni preverjeno)

Se strinjam. Enako tudi vam.

In reply to by clovek ne jezi se

Prejk tebe (ni preverjeno)

Važno je, da si ti izobraženi in (ne)podrejeni 🤣.

In reply to by Prejk (ni preverjeno)

Prejk (ni preverjeno)

To je tisto ozkogledno razmišljanje večine tamkajšnih ljudi...nisi dojel poante...na žalost...

In reply to by Prejk tebe (ni preverjeno)

clovek ne jezi se

Eni ne razmijo poante, pa nikoli je nedo. Ker če v Kobilji nejsi z "njimi" nemreš biti na Kobilji, ker te vedno izločijo, a gučijo kak so dobrodošle ideje od vsakega. Nikoli in nikdar nedo. Najbole žalostno pa je to, ka niti en župan do zdaj nej rojeni v Kobilji, nej tu obiskoval OŠ, in to je glij poanta vsega, domačega niti slučajno vse ka pride na Kobilje pa zaposliti na najboljše položaje.

In reply to by Prejk (ni preverjeno)

Kebele (ni preverjeno)

Bravo Darko! Balirka lejko pa tij tudi prideš na kolesarsko stezo zdigavat nataliteto. Či si nej dobro razmo je Darko pravo, ka je kolesarska steza tüdi ena izmed mnogih stvari, ki izbolšavajo kakovost življenja v Kobilju, posledično večajo možnosti za priseljevanje.

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Ma nekdo se heca! Tista kolesarska nima prav nobenega smisla, verjetno so bila evropska sredstva in vse z namenom, samo da se denar porabi. Kateri genij si je izmislil, da v smeri hriba oz. pod njim greš pravokotno na glavno cesto in potem gor? Obratno, pri večji hitrosti bi moral bremzati in spet pravokotno na kolesarsko. Da se pelješ tistih 400 do eno 600 m proti vasi? Kolesarska bi bila vendarle bolj smiselna po vasi!
Koliko bedakov imamo po državi, kateri projektirajo in plačujejo take nesmisle, kateri so po svoje lahko še nevarni?

In reply to by Kebele (ni preverjeno)

Bicikleraj (ni preverjeno)

O, jojoj....🙆🙆🙆 Zaradi kolesarjev pa res ne...

Starejše novice