Foto: Bobo
Minister za vzgojo in šolstvo bo v Golobovi vladi, če bo sprejet predlog o reorganizaciji vlade, postal Darjo Felda.

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije naj bi v novi vladi vodil Igor Papič, kandidatka za ministrstvo za vzgojo in šolstvo pa je bila po informacijah, doslej dostopnih v medijih, Amalija Žakelj iz Gibanja Svoboda. 

S spremembami zakona o vladi pa stranke na novo nastajajoče koalicije, torej Gibanje Svoboda, SD in Levica, predlagajo reorganizacijo prihodnje vlade. Ta bo imela 19 ministrstev in en vladni urad, torej tri ministrstva več kot v mandatu dosedanje vlade.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je dejal, da želi nova vlada okrepiti štiri resorje – podnebno politiko, medgeneracijsko solidarnost, digitalizacijo in regionalni razvoj, zato bo ministrstev več kot do zdaj, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Slovenska demokratska stranka je sicer predlagala razpis posvetovalnega referenduma o spremembah zakona o vladi, Golob pa je napovedal, da bo nova vlada kljub temu oblikovana do 3. junija.

Minister za vzgojo in šolstvo bo Darjo Felda

Po neuradnih informacijah naj bi v vladi Roberta Goloba ob reorganizaciji minister za vzgojo in šolstvo postal Darjo Felda, profesor na Univerzi na Primorskem.

Za Sobotainfo je informacijo potrdil z besedami: »Za začetek bom verjetno samo sekretar, ker je vlada za enkrat drugače sestavljena. Kasneje pa bom verjetno res postal minister, ja.«

Darjo Felda je doktor znanosti in redni profesor Univerze na Primorskem, specializiran za didaktiko matematike, od novembra 2019 je tudi prorektor za študijske zadeve Univerze na Primorskem. Kot raziskovalec se ukvarja zlasti z razvojem sodobnih modelov poučevanja in učenja matematike ter s kompleksnim vprašanjem o smislu pouka matematike in o učinkovitosti poučevanja in učenja. 

»Treba je iti počasi in previdno«

Glede svojega prihodnjega dela Felda zagovarja počasne spremembe na bolje: »Po eni strani vidim kar nekaj izzivov, po drugi strani pa se zavedam, da je nemogoče, da bi naredili kakšno revolucijo.«

To se mu zdi normalno, četudi stvari ne potekajo tako, kot bi mogle: »Vsaka stvar, ki ni ravno najboljša v šolstvu, jo je potrebno počasi začeti obračati v pravo smer, da bo čez nekaj časa boljša. Tu je treba biti previden. Vsako delo z ljudmi, zlasti z mladimi, je tako, da se ne da s hitrimi rezi urediti. Treba je iti počasi in previdno.«

Med nova ministrstva, ki jih bo ob reorganizaciji uvedla nova vlada, sodijo ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za podnebje in energijo ter ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

S tem je bilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razdeljeno na dva dela: eno se bo ukvarjalo z visokim šolstvom, drugo pa z vzgojo in šolstvom. 

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bbbbbb (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bravo Golob ! gremo naprej. Diktotorji domobranski bežijo.

golobi (nepreverjen)

Sedita dva brezdomca v parku in kremljata…

Pa pravi prvi drugemu: Imaš tale star kruh za golobe…?

Nimam, jaz golobe jem kar brez kruha!
Potem se lahko lažje poserjem.

carni vrag . (nepreverjen)

Točno tako

In reply to by golobi (nepreverjen)

Ministrant (nepreverjen)

Ministrstvo za solidarno prihodnost... pa saj niso resni... Minister pa oni malinovec, ki se izjemno spozna praktično na vse... še najbolj na ekonomijo. "Izvozniki so največja rak rana te države". Pa saj ne moreš verjet...

Tibir (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Janšek, ne joči se😄☹️

In reply to by Ministrant (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ka se za par mejsecov ti neboš jokal. Golob že dela v tej smeri.....

In reply to by Tibir (nepreverjen)

Tibir (nepreverjen)

Brez skrbi, nebom🙂.

#janšizemout

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Govoril je o Ahilovi peti, ne o rak rani. To sta različni metafori. Če njegova izjava ne drži, zakaj potem naše gospodarstvo trepeta pred zmanjšanjem nemške gospodarske rasti in upadom proizvodnje? Potemtakem, bi tega morali biti veseli, ker to pomeni, da bomo mi več izvažali ali pa prodali več na domačem trgu. Ker pa v glavnem proizvajamo polizdelke za nemške proizvajalce, pa zadeva ni tako enostavna. Polizdelkov ne moreš prodajati potrošnikom. Pa saj ne moreš verjet, da imajo funkcionalno nepismeni mnenje o vsem.

In reply to by Ministrant (nepreverjen)

Ministrant (nepreverjen)

Aleluja, razsvetlilo me je Čudo. ... Super, drugače sploh ne bi poznal nekih elementarnih razlik. Ampak ni stvar v formi, Ahilovi peti, raku, Sodomi in Gomori ...ampak v vsebini. Ekonomija, gospodarstvo itd ni samo izvoz polizdelkov, ampak je dosti širša zadeva, ki na koncu pod črto, ko se iztrošijo vse teorije in variante, da nek konkreten, in seveda tudi primerljiv rezultat. In tam je bilo govora ravno o tem; o dosti širšem spektru, ki ga pač družbenopolitični delavci tolmačijo po svoje. Zato pa se lahko zgodi, da en Kordiš "šola" dr. Šušteršiča, pri čemer pa Kordiš pač ne razume, da je mnenje čisto nekaj drugega kot dejstvo. Za vas pa vem, da to razumete; konec koncev ste funkcionalno pismeni.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To izgleda kot neka okupacija Primorcev. Zasedli bodo vsa važnejša ministrstva in zapostavljali vzhod države, ki bo imel kakšnega ministra v nepomembnem resorju.

jakaracman (nepreverjen)

Vej pa mamo Joužeka!!!!!! ha-ha-ha, ka ste ga pa volili!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Nemesis II (nepreverjen)

Jih je Petrič kupil. Oni pa njemu prostost. Pravniška naveza.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

mentalno zaostali,od demokracije se lahko poslovis

BEŽITE IZ SLO (nepreverjen)

Vsi ki ste mlajši, spakirajte kufre in v tujino, v vukojebini kjer je minister lahko malinovec brez 1 dneva delovne dobe, ali pa z vajeniško šolo, kjer volitve NE VELJAJO - Bratovšek in Šarec ministra pa so ju volivci vrgli iz parlamenta, torej ne veljajo ne izobrazba, ne volitve ne delovne izkušnje, TO NI VEČ DRŽAVA AMPAK VUKOJEBINA.

fghgh (nepreverjen)

Ges pa san mislo ka je država ge so v DZ stari boksar, 23 lejt star čundraš, umetnica iz ljutomera pa še 3je ka telko glih ka majo osnovno šaulo drujga švica.

In reply to by BEŽITE IZ SLO (nepreverjen)

jakaracman (nepreverjen)

Ja, edijno obramboslovec je dober!!!! In to general glanzkopf dosmrtno!!!

In reply to by fghgh (nepreverjen)

. (nepreverjen)

tito Medo Bagic?

. (nepreverjen)
Uživač (nepreverjen)

Pa potem se čudimo ka serjejo drugim v gostinske obrate NI ČUDO ČE PA JE POLN MESEC.

!!!!1! (nepreverjen)

Poserem se Golobi na glavo in vsem tistim njegovim klečeplazečim ,ki so zraven njega .

jakaracman (nepreverjen)

Vidiš, mi smo se pa posrali ednomi čelavomi na glavo!!!

In reply to by !!!!1! (nepreverjen)

. (nepreverjen)

tak drugo ne ves

In reply to by jakaracman (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Tau de vlada za propad Slovenije ter slovenskoga naroda. Kdo podpira to vlado sestavljeno iz čudnih nesposobnih pajacov je preprosto bedak. Kateri od teh pajacev je kak gospodarstvenik,ali deloval v gospodarstvu? nobeden,so samo levičarsko ,komunistični priskledniki .Tak je tudi jevšek,vse titole je dobil na račun partije kateri pripada in zdaj tupi policaj kateri v življenju ni ustvaril 1 evra da bo on rešil pomurje pred zaostajanjem. Ne ga srat ,de je pa te šteri komunist narejdo za narid.MARŠ!

Tecumseh (nepreverjen)

Ja, saj je res, kar si napisal. Ampak, Golob, "njegovi" bodo delali točno vse to, kar jim je "narod" dovolil z rezultati volitev. Že Jelinčič je povedal, da je naš narod "glup"! Ni problem po svoje, voliš leve ali desne, pač po prepričanju. Ampak, da so ta narod dobesedno nategnili strici iz ozadja, mediji, da so volilci volili gibanje s petsto člani, gibanje brez nekih vidnih in dokazanih kadrov, gibanje, katero sedaj na vse kriplje krpa svojo "ekipo"? Pa halo?
Krpa vlado z dvema, katerima so volilci pokazali vrata (Bratušek, Šarec), čeprav to seveda ni protizakonito. Krpa vlado z nekimi čudnimi ministerstvi (ministerstvo za solidarno prihodnost), samo, da nekam porine nesposobnega, neukega nedelavnega (do sedaj, razen v parlamentu nima niti stotinko sekunde delovne dobe) Meseca, da bo verjetno zaupal ministerstvo za delo in socialne zadeve geju oz. pedru (do sedaj vse v redu, nič nimam proti), človeku, kateri ima čudne idejo o tem, da več nismo gospodje in gospe, ampak nekaj srednjega in še se najde (tu pa že ugovarjam). Da postavi to gibanje na ministerstvo za kohezijo in regionalni razvoj šolanega policista, pa kje je to v svetu še primer? Nič ne bi rekel, če bi dobil resor za notranjega ministra, za ta resor je usposobljen, ampak v neki gospodarski??? Glavnega gospodarskega je dobil človek, kateri ima baje samo trgovsko šolo? Vseeno, neko izobrazbo mi en minister moral imeti, nenazadnje bo hodil po svetu, no vsaj upam, da tekoče govori angleško?
Čaka nas verjetno streznitev na jesen, tudi, ker koalicijsko pogodbo grajajo gospodarstveniki, podjetniki, malodane vsi razen tistih, kateri smatrjo, da morajo dobiti plačilo tudi za nedelo, kajti delovno mesto jim je zagotovoljeno v vsakem primeru!
Pa janšist (itak levi to izrazje vedno uporabljate, ko ni argumentov) gor ali dol... napisal sem dejstva!

In reply to by Munt (nepreverjen)

Nekdanje Sobočanec (nepreverjen)

Drage Prekmurke in Prekmurci. Tude ge san ponosen Sobočanec. Sicer ne živem več v MS zaradi službe, ampak se pa rad vračam k vam. Nige po Slovenije nega bokšeh, lepšeh, prijaznejšeh lüjde kak privas. Ale žal he naša miselnost preveč konzervativna pa za časom…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice