Ambasada Štefana Kovača Marka je izpolnila obljubo, da bo državnemu zboru, vladi in predsedniku Republike Slovenije poslala »sveže plesniv ementalec«.

Na Ambasadi Štefana Kovača Marka so na petkovem Francovanju 2013 obljubili, da bodo predstavnikom oblasti poslali »tisto, kar je ostalo od obljub o »drugi Švici« - plesniv sir«. V pismu, naslovljenem na državni zbor, vlado in predsednika Republike Slovenije, so med drugim zapisali, da za generacijo rojeno v 80. letih država niti ni v slabem stanju, ker je sploh več ne občutijo.

Več preberite v celotnem pismu Ambasade Štefana Kovača Marka predstavnikom oblasti:

»Vračilo neizpolnjenih obljub

Spoštovani.

Vi in vaši predhodniki ste kot izvoljeni predstavniki državljanov Slovenije odgovorni za dobrobit države. Država je v dobrem stanju za denacionalizacijske upravičence, dokapitalizacijske tajkune, visoke državne uradnike in ugrabitelje državnih in paradržavnih podjetij. Za nas, generacijo rojeno v 80. letih, država ni niti slabem stanju, ker je sploh več ne občutimo. Obdajajo nas zgolj ruševine, propadla upanja in neizpolnjene obljube.

Politiki so nas dvajset let hranili z obljubami o Sloveniji kot novi Švici. Ta hrana se je pokvarila in švicarski sir je postal plesniv. Zato vam ga priloženega vračamo. Pojejte svoje obljube in prepustite svoje položaje tistim, ki ljudstvo namesto z obljubami hranijo s praktičnimi dejanji in željami po skupnem dobru prav vseh državljanov.

Aktivisti Ambasade Štefana Kovača Marka

Priloga 1: Sveže plesniv ementalec«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prozac
Marduk

Em, pa mijslem - vsaj zgledalo je, ka je bilo več teksta na tistom papiri.

Sicer pa, ja obljub in nakladanj o Švici se še kar nekaj spominjam. Pa ljudje so to malo preveč lahkoverno vzeli (ej, jaz sem bil te star nekje, 9-13 let) in mislili, da bo to samo tak šlo. Brez njihove participacije, brez boja, brez truda in dela slehernika! Vsi smo samo preko medijev,čez leta poslušali kaj bi se naj dogajalo. Frakcije/stranke - socialisti&komunisti vs. "takšni in drugačni demokrati", pa so se med tem bili za oblast in za svojo rit in spodkopavali trud naših prednikov in vas. Mene(!) je sram.
Švica pa... Po eni strani so se ljudje toliko disciplinirali in nekaj dosegli, nek renome s svojimi proizvodi. Po drugi strani pa so bili še bolj zaostala država/teritorija, kot področje sedanje Slovenije v nekdanji avstroogrski. Dokler niso razvili svojega prefinjenega bančništva in ustvarili meke za finančne prevarante. Ej, koliko izruvanega judovskega zlata (zatem nacističnega) še imajo, nasledstvo nekdanje SFRJ;Nemška vlada se recimo še zdaj trudi, da bi prišla do številk računov svojih državljanov, ki tam skrivajo denar pred domačimi dacarji!
Hvala, na takšni način, ne bi hotel biti Švica. Raje s kolektivnim delom in trudom in participacijo vseh ljudi pri krojenju svoje usode (pa ja, volilno pravico bi bilo treba predhodno zreducirati, na tiste, ki jim pojem "služiti" in "Država" pomenita razdajanje za skupno dobro - to bi se dalo praktično in dejansko urediti, z dejanji).
In te bi se pozabilo na ideološke razprtije in "krizo" in "kak slabo nam ide". Ustvarimo si svojo, novo stvarnost s sodelovanjem za nekaj več kot usran, lažnivi "ego".

Ideja libertarizma? Vem, Utopija.

tuncika

IDIOTIZEM NA KUBIK.
Ali v Sloveniji res obstaja samo en človek po katerem lahko "serjejo" vsi ? Bodite vsaj malo SAMOKRITIČNI !!!!!!!!!!!!!!!!
Zamislite se nad današnjim virom v časopisu Dnevnik :
Vlada je v novelo zakona o kazenskem postopku “vrinila” tudi določbo, po kateri naj bi po novem kar neposredno prenašali sojenja. Razlog? Državljani naj bi doslej kritizirali zgolj zakonodajno in izvršilno vejo oblasti, medtem ko naj bi bile sodni veji kritike prihranjene. Poleg tega naj bi ukinili klasične zapisnike in uvedli digitalne, medtem ko naj bi bilo vpletenim v sodne postopke na sodnih obravnavah dovoljeno tudi tvitanje in pisanje SMS-sporočil.

Marduk

..."Vi in vaši predhodniki ste kot izvoljeni predstavniki"...
[email protected]???

Starejše novice