Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so proslavili naslov državnega prvaka, ki so ga potrdili z zmago v Fazaneriji. Koprčani niso premagali Brava, koprski predsednik Ante Guberac pa je Mariborčane po tekmi primerjal celo s prostitutkami.

Mariborčani so državi prvaki sezone 2021/22, 16. naslov državnega prvaka so zapečatili z zanesljivo zmago v Murski Soboti, po remiju Kopra pa so prvo mesto osvojili s tremi točkami prednosti.

Pred zadnjima dvema krogoma, po mariborskem porazu v Šiški, so bili v boljšem položaju Koprčani, a so si tudi pokalni prvaki pred zadnjo tekmo prvenstva privoščili poraz, ki je na vrh lestvice vrnil Štajerce.

Pred finalnim krogom sezone je Ekipa SN pisala o tem, da so Mariborčani finančno spodbudili ekipo Radomelj za zmago v Kopru, kar je pošteno razhudilo predvsem koprskega predsednika Anteja Guberca.

V Ljudskem vrtu so se na poročanje Ekipe SN odzvali z besedami, da gre za napad na klub, a niso niti potrdili niti zanikali vsebine zapisa. Gre sicer za potezo, ki se je pogosto poslužujejo tudi na zahodu.

Guberac z ostrim odzivom

»Mariboru ne bom nikoli čestital za ta naslov. Žal, da je tak klub, ki je bil ponos Slovenije, danes padel na raven dobesedno prostitutke. In je zadnjih 14 dni prodajal svoje ime in ugled. Škoda in žal za slovenski nogomet,« je po tekmi v Šiški pred kamero Planeta bentil Ante Guberac.

Predsednik koprskega prvoligaša je med sezono dolgo zatrjeval, da naslov državnega prvaka ni imperativ Primorcev, a po bolečem razpletu kot dolgoletni športni delavec ni mogel skriti razočaranja.

Mariborska poteza s finančno spodbudo nogometašev Radomelj je morda moralno sporna in v nasprotju s kodeksom Nogometne zveze Slovenije, ki pa na sodiščih verjetno nima pravne veljave.

Razočarani in razjarjeni koprski predsednik meni drugače. Guberac je zatrdil, da bo potezo Mariborčanov preučila tudi pravna služba kluba:

»Vsi smo priča, kar se je zadnjih 14 dni dogajalo v naši ligi. Tega si naša liga ne zasluži, saj je ena najbolj spoštovanih v tem delu Balkana. Škoda, da je prišlo do tega. 

Izkoristili bomo vsa pravna sredstva. Časnik Ekipa je vse detajlno predočil javnosti, Sloveniji, kar se je dogajalo pred tekmo med Koprom in Radomljami.«

Podpis pogodbe enači s podkupovanjem

Guberac se je razgovoril tudi o primeru Marko Zalokar, ki se bo poleti iz Mure preselil v Maribor. Vratarju pogodba s črno-belimi poteče s koncem sezone, že od zime pa je imel pravico, da se je v skladu z bosmanovim pravilom pogovarjal s potencialnimi snubci. Tako bi ga lahko v svoje vrste zvabili tudi Koprčani ...

Zalokar je, potem ko se je dogovoril z Mariborčani, pred tekmo Mure in Maribora zavrnil nastop na zadnji tekmi sezone, zaradi česar so v Fazaneriji sprejeli odločitev, da ga suspendirajo. 

Tako je na tekmi z Mariborom v golu stal 17-letni debitant Vid Šumenjak, ki se je v prvem polčasu izkazal z nekaj dobrimi posredovanji in Muro obdržal v stiku s Štajerci.

Predsednik Kopra je potezo Mariborčanov, ki so pred leti na podoben način, tedaj še v času športnega direktorja Zlatka Zahovića, iz Mure v Maribor pred medsebojno tekmo podpisali pogodbo s Špirom Peričićem, označil za podkupovanje:

»Da ne govorimo, da je Maribor podkupoval igralce Mure, to pomeni jim ponujal pogodbe. Zame je to sramota. To ne spada v našo ligo. 

Pravniki so mi že povedali, da obstajajo elementi, s katerimi bodo to izpodbijali. Naredili bomo vse, da dokažemo, da ni bilo vse, kot mora biti.«

Bodo res šli na sodišče?

Znani primorski podjetnik in gradbinec trdi, da se Koprčani niso posluževali podobnih igric, čeprav Ekipa SN v istem prispevku omenja tudi informacijo, da naj bi se za finančno spodbudo tekmec Maribora odločali tudi Primorci.

Razočarani Guberac po tem, ko je njegov klub izgubil bitko za vrh državnega prvenstva, ni bil pretirano zadovoljen niti s pokalno lovoriko. To je označil kot dodatno oviro pri lovu naslova državnega prvaka.

Guberac, ki smo ga lahko na tekmi v Ljudskem vrtu opazili v družbi znanega odvetnika Francija Matoza, po bridkem razpletu sezone grozi tudi s sodiščem:

»Novinarji Ekipe pravijo, da imajo dokaze. Če pride do sodišča, bodo to tudi dokazali. Jaz imam Ekipo za spoštovan časopis in sem prepričan, da ne pridejo naprej z lažmi oziroma v javnost s podatki brez trdnih dokazov. Ti podatki resno ogrožajo našo ligo.«

Jasno je, da gre za hude obtožbe na račun Maribora, kako se bodo na besede Anteja Guberca odzvali na Mladinski ulici 29?  

Kakšno pa je vaše mnenje o razpletu sezone, je Maribor zasluženo osvojil naslov državnega prvaka?

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fghgh (nepreverjen)

Ja vejpa seveda ka je to bijla vse mafija. Maribor ma telko duga ka če ne bi prišo v ligo evrope bi zravna pikero v 5. ligo. Radomlje podkujpile, golmana podkujpile pa to je to. Mafijski biznis kak vedno v sloveniji. Vrag zna ka so našome vodtsve tudi ponujdile.

Boltinčar (nepreverjen)

Fejst smrdi.

Hshsh (nepreverjen)

Za podkupovanje se ide, ce bi namerno zgubili proti Kopri. Nemres ti nekoga "prisiliti" ka zmaga. Lejko pa ga "prisilis" ka zgibi... Naj bi koper tisto tekmo zmago pa bi bilo. Edino ce so tudi uni od koga dobili pejnaze ka zgibijo?

Kimi9 (nepreverjen)

Sai Mura tuj dobla neka ziher

afta he (nepreverjen)

Ja tri komade v mreži. Kronaveter sam pri strelu nepokrit, Milec sam pri strelu nepokrit, Murdrinski pa prehiter za Cipota na odbitek. Nej je naš mladenič dugi 2,5 m da bi takšen strele branil.

In reply to by Kimi9 (nepreverjen)

90 (nepreverjen)

Se pravi sredina ge je pokrivala? Odbitek pa sreča ali lejko bi se v drugo stran odbila žal se je direkt mudrinskemu!

In reply to by afta he (nepreverjen)

Anonimnež12 (nepreverjen)

Gda se naslov odloča v zadnjon/zadnjih krogaj so sigdar nekše mučke. To neje nika novoga. Glede stimulacije drugih/tretjih ekip za ZMAGO, naj povej stroka, če je to praf za naprej ali pa nej. Pač pravila morejo biti jasna. Če je dovoljeno. Davanje pejnez oz česarkoli za poraz neje.
Bi se pa dotakno včerajšnje tekme med Muro pa Mariboron. Nemo pravo, ka je tekma bila prodana/kuplena.. Pa vupan ka se naš klub/igralci nejso šlo teh igric. Se je pa vsaj meni zdelo, ka v prvon polčasi oz do tečas, ka je tekma nej bila odločena, z naše strani nej špilalo glij zavzeto. Takšen bunker kak smo ga vdarili, se je načik nej mogo končati. Saj znan, ka je Maribor bil na puno motiverani. Pa se našin igralcon nej šlo za nika ( Evropa pa to ). Samo, to je napačno razmišljanje. Špilali smo doma, pred punin stadionom. In tudi če se ti nejde več za nika, se lejko/MOREŠ potrudiš za navijače. Ker navijači s(m)o tisti ka delamo klub posebnoga. Konec koncov pa je to prekmursko-štajersko rivalstvo. Pa nej zdaj, ka jih zjebeš ali, ka njin ne privoščiš. Samo trbej tekmo pošteno oddelati. Eni igralci so se trudili. Pa dali vse od sebej. Določenih pa kak, ka jih na igrišči sploj nebi bilo.
No za naslednjo sezono pa vupan, ka de klub šou v pravo smer. Pa ka de se vključavalo še več mladih domačih igralcov. Ker ponavadi tej igralci čutijo, ka dejansko Mura lokalnomi okolji pomeni. Na nas navijačaj pa je, ka jih nemo po 1 ali pa 2 slabših tekmaj spopluvali. Ka se njin, da podporo. Ker opažam, ka so včasih navijači precik bole kritični do mladih domačih dečkov, kak pa do tujcov. Mogoče san naiven in de se čulo čudno ( nejsan nacionalist pa nika ), samo neščen glij, ka grata klub poligon za tuje plačance.
3,4 Mura in uspešno naslednjo sezono !!!

čarni vrag (nepreverjen)

Lepo se je vidlo, kak so Kronavetri pa Mileci omogočili prosti šut na gol. Tekma je bila prijateljska.

Glavni moderator (nepreverjen)

Krokodilje solze!! 🤡🤡🙈
Koper je vzel samo 1 točko v zadnjih 2. krogih.
Kdo kurca vam pa je kriv, če ste nesposobni.
Če bi obe zmagali bi bili prvaki in bi bilo vse OK!

Barjič (nepreverjen)

MARIBOR ŠAMPION ! !! ! !! ! ! ! ! ! ! ! !
MAAAAAAARIIIIIIIBOOOOORRRRR ! ! ! ! !

Mojapot (nepreverjen)

Zalokarjeva zgodba, ki kroži po Krškem, dobil iz preverjenega vira. Zalokarju v naslednjih dnevih poteče pogodba, Mura mu je najprej ponudila podaljšanje, nato iz neznanega razloga umaknila ponudbo. Fant ostal brez pogodbe, doma žena in mali otrok, vsi odvisni od te plače, dejansko naj bi ga uprava Mure porinila v roke Mariboru, moral sprejeti ponudbo iz MB.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Tako je. Mura je baje celo izsiljevala Zalokarja, da podpiše pod slabšimi pogoji kot do sedaj. Zdaj pa so krivi vsi, damo GORIČKI KLANTOŠI NE. Sramota.

In reply to by Mojapot (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Če kdo dokaže, da je Maribor to res naredil se mu mora odvzeti naslov, če pa nekdo laže o tem pa ga obsoditi na finanšno in zaporno kazen.

Orban HU (nepreverjen)

Največji mafijaš v Sloveniji govori o poštenju. Smešno!

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Bedak. Sami ste si krivi. Vse ste imeli v svojih rokah, oziroma nogah. Zadnja dva kroga dve zmagi, pa ste prvaki. Vi pa zdaj krivite druge. HAHAHAHAHAHAHA, otroške igrice.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Guberac, po domače, NE SERI. Vse ste imeli v svojih nogah-roka, pa ste vse zakockali. Kdo vam je kriv za poraz z Radomljami? Če bi dosegli več golov od njih bi zmagali. SIMPL KO PASULJ. Zato najprej pometi pred svojim pragom. MARIBOR ŠAMPION.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice