FOTO: Jure Banfi
Pri Muri so potrdili še en odhod, po Marku Zalokarju in Klemnu Šturmu se od Fazanerije poslavlja še Jan Gorenc, ki se pol leta pred iztekom pogodbe seli v belgijski Eupen.

Tudi Jan Gorenc v prihajajoči sezoni ne bo nosil črno-belega dresa. Poveljnik soboške obrambne vrste se prvič v karieri odpravlja na tuje, v prihodnje bo igral za belgijski Eupen.

Gorenc je po Marku Zalokarju in Klemnu Šturmu že tretji bivši nogometaš Krškega, ki se po letošnji sezoni poslavljajo od Fazanerije, osrednjemu branilcu pa bi pogodba s Prekmurci potekla ob koncu letošnjega leta.

V Murski Soboti so tako izkoristlii še zadnjo priložnost, da s prestopom visokoraslega nogometaša zaslužijo vsaj nekaj. Višina nadomestila sicer ni znana, je pa jasno, da se v zameno za odškodnino seli v belgijski Eupen.

Klub s skrajnega vzhoda države je letošnjo sezono sklenil na 15. mestu belgijskega prvenstva, v katerem nastopa osemnajsterica klubov. Gre za klub, ki ima iste lastnike kot Paris Saint-Germain.

V Fazaneriji zrasel v nogometaša, ki trka na vrata reprezentance

»Jan se je v Fazanerijo preselil v iskanju novih minut in igralskega napredka. V Muri smo mu to omogočili, pri nas je zrasel v nogometaša, ki že trka na vrata članske reprezentance. 

Jan si je v Muri ustvaril ime in prestop na tuje je bil zgolj vprašanje časa. V novi sredini mu želim, da bi kazal takšne predstave, kot jih je v čarno-bejlon,« je Gorencu sporočil predsednik kluba Robert Kuzmič.

Dvaindvajsetletnik se je v Mursko Soboto preselil pred dvema letoma in pol, potem ko pri ljubljanski Olimpiji ni dočakal prave priložnosti. Povsem drugače je bilo pri Muri, saj je hitro postal vodja zadnje vrste.

Posavski nogometaš se od Fazanerije poslavlja po skupno 84 nastopih, 15-krat je zaigral tudi v evropskih tekmovanjih, v črno-beli opravi pa se je razveselil osmih zadetkov.

S Sobočani je najprej osvojil pokalno krono, lani pa je prispeval še pomemben delež k osvojitvi zgodovinskega naslova državnih prvakov.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Jan srečno in dobre igre ti želim v nouvon klubi, pri Muri si sigdar dobrodošel.

Bg19 (nepreverjen)

ODHAJA ŠE EN PRODUKT ANTEJA ŠIMUNDŽE.IZ
GORENCA JE NAREDIL IZ POPOLNEGA ANONIMNEŽA V ZELO ISKANEGA IGRALCA. DOBRO, DA GRE PREDEN BI ZDAJ VSE POD TEM VIDSTVOM IZGUBIL OZ.NAZADOVAL V RAZVOJU. POŠLJITE ŠE ŠIMUNDŽI ZAHVALO ZA GORENCA.

vrana (nepreverjen)

razpad na obroke, Ouro, Daku, Horvat, Karamanko so pa naslednje, ostali do Cipoti, Balažic... itd, naslednje leto borba za 5,6,7 mesto

fghgh (nepreverjen)

Nej. Naslednje leto more vodstvo začati vlagati v klub pa voziti igralce kak se šika. Pejnez je bilau kak blata po evropski ligi a poznalo se neje nige. Vodstvo more začati malo boridite pa klub spraviti v top 3. Nej pa zaspati na lovoriki.

In reply to by vrana (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

to so zdaj napravili z igralci, kateri so izpadli iz prve lige, Aluminij, z temi se boš boril za evropo on prve tri mesta, smešno

In reply to by fghgh (nepreverjen)

Tomazzzkk (nepreverjen)

Vsak igralec se hoče preizkusiti v tujini, narediti korak višje! Vi pa o razpadu. Zdaj se vidi kelko se razmis v fuzbal. Vejpa nedo cejli život pri Mure. Daku posojeni a zadnje tekme spilo slabo, zelo slabo! Ouro se vidlo včeraj kelko žog zgubo in goli leteli po sredini. Zdaj de se vidlokaksen trener je contala ko greš iz 0!

In reply to by vrana (nepreverjen)

Muraaaqa (nepreverjen)

Vsaka odškodnina bi morala biti javno povedana..

njiva

Glejte, igralci do prihajali in odhajali, to je se en biznis menežerov in kubov in se se ide samo za pejnez. Če pa ti penez nemaš je pa to to, sakši ide ta ge več dobi, čudi me pa to, ka de zaj Zalokar sedo na klopi, kak 2 ali 3 vratar pri Maribori, mislin, ka je tu samo pejnez v pitanji. Vupan, ka nemo se tej igralce zgubili, ka jih še mamo, ker de te trbelo pa iti jovo na novo z novimi igralcami. Čontala, zaj de se vidlo vse tvoje znanje, če si si zaslužo tej stolec, kak trener Mure. Neka pejnez še po mojen gej, stadion se dela, novi igralci so tudi že na vidiki, kak san čul, taka srečno in idemo naprej po nove zmage.

Psssssss (nepreverjen)

Vidim, da pomlajujete kader z tujimi igralci neznane kvalitete..Resno ste vodstvo Mure smešni z temi menedžerskimi izgovori..

Z2 (nepreverjen)

Ruski penezi so kaput. Rusi zaporli pipice

Starejše novice