Foto: Mestna občina Murska Sobota
Kot smo lahko zasledili v preteklih tednih in mesecih se številne ulice v Murski Soboti prenavljajo, v sklopu prenove so zdaj obnovili tudi drevorede in zasadili nova drevesa.

Ulice v Murski Soboti bodo odslej še bolj urejene in zelene. Mestna občina Murska Sobota namreč prenavlja ulico Staneta Rozmana, ulico arhitekta Novaka ter Severno obrtno-industrijsko cono.  

Zavzemajo se za bolj zeleno mesto

Na občini se hkrati zavzemajo za to, da bo v sklopu prenove mestnih ulic postalo mesto tudi bolj zeleno.

Torej, da bo imelo več dreves, zelenih prostorov in sveže energije ter bo pripomoglo k bolj zdravemu in prijetnemu okolju za vse prebivalce. 

Kar trije novi drevoredi in 54 dreves

Kot so še sporočili iz občine, so bili ob prenovah mestnih ulic žal primorani posekati nekaj starih dreves. Se pa vedno znova trudijo, da drevesa nadomestijo s še več mladimi drevesi. 

To pomlad so tako na omenjene ulice zasadili tri mlade drevorede, ki vsebujejo kar 54 različnih dreves.

In sicer v Severni obrtno-industrijski coni je na novo zasajenih 29 dreves špetijeve jelše, na Ulici arhitekta Novaka so zasadili devet dreves poljskega javorja, na ulici Staneta Rozmana pa je na novo zasajenih 15 dreves stebrastega gabra in vrbovolistne bukve.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Drevožder (nepreverjen)

Korektno bi bilo navesti tudi podatek koliko dreves so posekali. Novo drevo rabi desetletje in več, da začne opravljat funkcijo odraslega drevesa v urbanem okolju.
Tega se premalo zavedamo pri brezbrižnem sekanju dreves v mestih.

Cezar (nepreverjen)

včera san biu na staneta rozmana, pa san drujgo nej vido kak asfaltne pločnike, po novon je toga več kak prle, parkplaca nindri, še tou ka je blou so spravli skoro na 0, te pa še čedni idejo pred sanolabor piknot drejvo ne na velki pločnik ka pa na mini parkplac, te se pa čednijo ka je center truplo, gli me zanima što si zmišlavle takše gluposti

huehue (nepreverjen)

malo napravte raziskavo kelko kisika proizvede 1 hektar konoplje pa kelko 1 hektar gozda. kelko papirja se da proizvesti iz 1 hektarja konoplje pa kelko iz 1 hektarja gozda. kak hitro zraste 1 hektar konoplje pa 1 hektar gozda. presenečeni boste.

Ilonka (nepreverjen)

Ka bi rad s ten komentaron povedo? Razen toga ka si hašišar.

In reply to by huehue (nepreverjen)

gost 123098 (nepreverjen)

Taka drevesa, kot jih sadijo sedaj jih je potrebno 6 kom, da so za 1 drevo, ki je bilo posekano prej .

Starejše novice