Slika je simbolična (foto: Bobo).
Pozor! Na letošnjih lokalnih volitvah že lahko glasujete.

Volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo v kraju stalnega prebivališča, imajo v teh dneh možnost, da na lokalnih volitvah glasujejo predčasno.

Za razliko od predsedniških ali parlamentarnih volitev predčasno glasovanje na lokalnih volitvah ne poteka nujno tri dni, ampak lahko tudi manj, odvisno od posamezne občine.

Kdaj lahko volivci predčasno glasujejo, določijo občine samostojno, glede na krajevni običaj oziroma potrebe. Termine in lokacije volišč za predčasno glasovanje pa občinske volilne komisije objavijo na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način.

To morate imeti s seboj

Zlasti v manjših občinah so za predčasno glasovanje predvideli en dan.

V večjih, med njimi mestnih občinah Ljubljana in Maribor, pa lahko volivke in volivci, ki želijo glas za župana, mestni svet in svete mestnih četrti oddati predčasno, to storijo danes, v sredo in četrtek med 7. in 19. uro. V Ljubljani bo možno predčasno glasovati na Gospodarskem razstavišču, v Mariboru pa v razstavnem salonu Urban na Grajski ulici 7.

Vse, ki se nameravajo udeležiti predčasnega glasovanja, prosijo, da imajo s seboj osebni dokument ter obvestilo o volišču, na katerem bi imeli pravico glasovati v nedeljo.

Posebnost možnost oddaje t. i. preferenčnega glasu

Pri lokalnih volitvah volivec praviloma prejme več glasovnic (za župana, za občinski svet, lahko pa tudi za svet krajevne skupnosti, za predstavnika narodnosti in za izvolitev predstavnika romske skupnosti).

Pri volitvah v občinski svet, kjer se ta voli po proporcionalnem volilnem sistemu, pa je posebnost možnost oddaje t. i. preferenčnega glasu kandidatu z liste, za katero volivec glasuje.

Splošno glasovanje o kandidatih za župane in občinske svetnike bo v nedeljo. Za župansko funkcijo se v 212 občinah poteguje 618 kandidatov. Kjer v prvem krogu župana ne bodo izvolili, bo drugi krog 4. decembra.

Posebnost lokalnih volitev je sicer tudi, da na njih ni možno glasovati na t. i. volišču omnia, torej izven kraja bivališča, prav tako ni glasovanja iz tujine.

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
volilecc (ni preverjeno)

Ge iden že vutro, ker me za vikend nede. Mislin, ka je čas za spremembe tudi v Murski Soboti. Neščen več tistih, ka so dozdaj bili.

Magyar Bacsi - šef (ni preverjeno)

A ni tale Indijanec Mitja Horvat nekoč razbil in razdejal kafič od Kravata Gjergjek??? Ko se je razšel s hčerko od lastnikov - zaradi njegovega varanja je opustošil kafič!!!! SAMO TOLIKO V VEDNOST!!!!

HHaha (ni preverjeno)

Pssss to se ne guci 🤣🤣 On je ja angelcek hihi. pa tak kak se ne guci o Mesicovih pijanskih podvigih 🤣

In reply to by Magyar Bacsi - šef (ni preverjeno)

SDSS (ni preverjeno)

Članica SDS Alenka Gotar glasovala za Natašo Pirc Musar, njen mož pa nastavil ogledalo nestrpnežem v SDS: Vi ste razlog, da naša stranka nenehno izgublja!

In reply to by Magyar Bacsi - šef (ni preverjeno)

ugasniluci (ni preverjeno)

Resan so eni v velkoj paniki, ka njin slabo kaze. Dobro ka so volitva, da se zopst premessjo karte na novo.

folgaa (ni preverjeno)

Po teh volitvah eni več nedo mogli biti napajati iz proračuna občine Murska Sobota.

pain1 (ni preverjeno)

Tou pa do bolečine....

In reply to by folgaa (ni preverjeno)

Ehja (ni preverjeno)

Do pa se drugi nej? :p

In reply to by folgaa (ni preverjeno)

slepci (ni preverjeno)

po teh volitvah smo itak gotovi: ......če ste SPREGLEDALI: S 1.1.2023 bo GEN I , ki ga je vodil PV Robert Golob, "malce" podražil svojo eko zeleno elektriko (namenjeno lastnikom toplornih črpalk). Za skromnih 45%. Gre za majhen prispevek k zvišanju emisij toplogrednih plinov. Narod, plešimo, plešimo, ko bo minus, "naših" itak nesmemo šinfati!??

Sobotaaa (ni preverjeno)

Ti rajši povej što je v zadnjon mandati Sobočancon zdigavo položnice. Pa što je zdigavo roke v mestnon sveti ka je vse tak drao b naši občini.

In reply to by slepci (ni preverjeno)

obst (ni preverjeno)

ja što, SD in njihovi pomagaći

In reply to by Sobotaaa (ni preverjeno)

ka rejsan (ni preverjeno)

ka tou, 45 procentno povišanje elektrike....pa te iden peške v lublano pred parlament

In reply to by slepci (ni preverjeno)

SDSS (ni preverjeno)

Članica SDS Alenka Gotar glasovala za Natašo Pirc Musar, njen mož pa nastavil ogledalo nestrpnežem v SDS: Vi ste razlog, da naša stranka nenehno izgublja!

In reply to by slepci (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

tota riti lizem
Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience

badr (ni preverjeno)

Na Komunalo me sploj ne spominjaj!

badr (ni preverjeno)

tu je predsednik nadzornega sveta Matjaz Durič. Bilo kuda SD svuda.

In reply to by badr (ni preverjeno)

Telepat (ni preverjeno)

Dokler glaven smetar vozi sluzbeni avto novi VW Arteon keri kosta 60.000+ smo globoko zabredli! Ale se to financera iz nelegalnoga zaracunavanja 300€ z 24urno pripravljenost pri pogrebaj, ce gli se ta storitev ne koristi?! kak lejko kaserajo to cifro vsakome neglede na to ce se storitev koristi ale nej! bruhhh Komunala! Lejko vas je sran

In reply to by badr (ni preverjeno)

2022 (ni preverjeno)

Naj zmaga tisti/a, ki dobi največ!

Gadaffivs (ni preverjeno)

Dajte mladini možnost, ker fsi ovi stari starci so povezani in se jin ide samo za njihov pokvarjen ego,od njih spremembe ne pričakujte...

In reply to by 2022 (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Za mene je ( med temi kandidati ) Mesic najboksa opcija! Kak oseba je prizemljen, prihaja iz gradbenega sektorja , tak da se bo v soboti sigurno pa kaj gradilo, pa kak clan sds nema v obcini mocnih stricev iz ozadja steri bi mu suflirali .

Hahahh (ni preverjeno)

Prizemljen? Znani pijanec, idi po gostilnaj v kere zahaja pa ti povejo kak je prizemljeni! Pa sposoben podjetnik? ja tak fest, ka njemi niti lasten oca ne zavupa prejk firme, pa oca bi lejko bil ze leta v penziji. Malo si razcisti dejstva decko, nej samo plakate gledati ok

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Guess (ni preverjeno)

Ta je dobra ja! Ka njemi oca prejk firme ne da :) cegli bi lejko penzijo vleko ze en cas. Pac clovek iz prve roke zna kak nesposoben je njegov sin

In reply to by Hahahh (ni preverjeno)

trua (ni preverjeno)

On ma očo, nej stricov. Pa brata.

Gees (ni preverjeno)

Fajn, samo oba sta delavniva , sluzijo z svojimi zulji .

In reply to by trua (ni preverjeno)

sobota2023 (ni preverjeno)

V Muri kazenski ovadbi zaradi kaznivih dejanj

Kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura na tožilstvo poslali dve kazenski ovadbi za dvanajst kaznivih dejanj in ovadili pet osumljencev, državljanov Slovenije.
Murska Sobota - Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša, so kriminalisti pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju končali preiskavo.
Kazenska ovadba zoper štiri osebe se nanaša na kazniva dejanja zlorabe položaja ali pravic, ponareditev ali uničenje poslovnih listin in devet kaznivih dejanj poslovne goljufije na škodo pogodbenih izvajalcev del, poroča STA.

Kazenska ovadba zoper odgovorno osebo hčerinske družbe pa se nanaša na kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin, in to na predložitev poslovnega poročila - računovodskih izkazov družbe za potrebe konsolidacije letnih bilanc in pripravo načrtov za poslovno leto 2009.

Po naših informacijah sta ovadena nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber in njegov sin Niko, saj je Huber prek sinovega podjetja dobil denar za svetovanje, ki pa je predstavljal odpravnino. Zaradi te iste svetovalne pogodbe je ovaden tudi nekdanji prokurist Zdenko Podlesnik, ki je pogodbo podpisal. Četrti ovaden je Roman Ambrož, ki je v času odobritve svetovalne pogodbe predsedoval nadzornemu svetu.

Zaradi ponareditve in uničenja poslovnih listin naj bi bil ovaden Mitja Horvat, ki je vodil nemško podružnico Mura trend line, v kateri je, da bi prikril slabe rezulate poslovanja, ponaredil poročilo poslovanja. Horvat je bil sankcioniran že v podjetju, saj so ga po odkritju napak že leta 2009 razrešili.

SDSS (ni preverjeno)

Članica SDS Alenka Gotar glasovala za Natašo Pirc Musar, njen mož pa nastavil ogledalo nestrpnežem v SDS: Vi ste razlog, da naša stranka nenehno izgublja!

In reply to by sobota2023 (ni preverjeno)

grobar (ni preverjeno)

menej še eden kandidat nej prepričo.Mijslen,ka tak slabo izbiro še nejsmo meli.

Dillinka (ni preverjeno)

A ni tale Indijanec Mitja Horvat nekoč razbil in razdejal kafič od Kravata Gjergjek??? Ko se je razšel s hčerko od lastnikov - zaradi njegovega varanja je opustošil kafič!!!! SAMO TOLIKO V VEDNOST!!!!

Zalostnozalostno (ni preverjeno)

Meni se pa zdi zanimivo ka v Salovcaj kandidera Gubic keri je na kant spravo Agroservis pa vlece sebof bivsoga zupana keri je ZE ENKRAT na kant spravo celo obcino. Tak ka kombinacija dveh nesposobnezov je resan svetla prihodnost za Salovce. Kak sploj lejko zivimo v drzavi kera dovoli znanin kriminalcon kandiderati za kaksne kole funkcije.

majmuni (ni preverjeno)

Prav smejšni ste mi janšovci ka ste plitvi. Ka mislite ka do tej vaše informacije kere itak vsi znamo zdaj sprmenile odločitev koga de što volo? Zdaj pri sakšomi nekše greje naprej vlačite, Leljak vas pa ne mouti? Gda nešče Leljakove greje naprej vlači ga vedno opravičavlete in branite na pune bombe, iste stvari vas pa pri drugih nezarensko motijo. S takšnin načinon samo sebi delate škodo. To se je vidlo spomladi, to se je vidlo v nedelo in to de se vidlo zdaj v nedelo. Malo se zamislite nad sebov. SDS je itak začnola razpadati, niti njihovi poslanci več ne volijo lastnih kandidatov. Kšenki so van ta podtikanja in primitvna propaganda.

gru (ni preverjeno)

Resnico ste napisali. Omenjeno stranko poveličujejo le tisti, ki sami nenehno želijo vnašati nemir, razdor in slabonamernost med državljane. Tudi Logar je bil žrtev svoje lastne stranke. Kadar gre za izbor kandidata, je pomembna njegova sposobnost, ne pa strankarska pripadnost.

In reply to by majmuni (ni preverjeno)

kboš vido (ni preverjeno)

tej informacije nika nedo spremejnile odločitve o volitvaj, ker je naš narod butasti, kak kičan pravi, kda pa bou k pameti prišo, te do tvoji leteli skozi okna in vrata.......pa to se zna hitro zgoditi!

In reply to by majmuni (ni preverjeno)

Dillinka (ni preverjeno)

A ni tale Indijanec Mitja Horvat nekoč razbil in razdejal kafič od Kravata Gjergjek??? Ko se je razšel s hčerko od lastnikov - zaradi njegovega varanja je opustošil kafič!!!! SAMO TOLIKO V VEDNOST!!!!

gru (ni preverjeno)

Ali se bo našel kdo, ki bo o katerem kandidatu napisal tudi kaj dobrega?

Dillinka (ni preverjeno)

Tome bučje glavome bi trbelo tude ga malo nadevajte!!!!! Zdaj se ga tu dela, lejpe, laže prekleto prase!!!!! Marš pa takše župan!!!!!

Dillinka (ni preverjeno)

Ges pa Cigajn z Vanča vejse bi njeme gor naklala ka bi ga rogulo!!!! Pa te bi vidla ge bi ga on prteklejto govedo razbijo. Vagina mu čebula.

Sobočan21 (ni preverjeno)

No pa je svoboda rezkrila svoje adute kdo kaj bo kdo volitvah:
- Župan naj bi bil Horvat (jemlje kjer se le da od sponzorskih sredstev, do provizij..) iz bivše službe odpuščen zaradi uničenja poslovnih listin in kraje denarja
- direktor uprave naj bi bil Ratkai Roman, odpuščen iz bivše službe zaradi nesposobnosti in sumljivih poslov. 8 let poskuša dobiti službo pa ga nihšče ne zaposli. živi na račun poslov zaradi katerega so odpustili
- Lang bi naj bil poklicni podžupan - človek brez delovne dobe razen nekaj malega politike.
- druga obcija za podžupana Farič iz rakičana. Odpuščen iz bivše službe zaradi sumljivih poslov v tujini. Ženo hoče spraviti za direktorico zdravstvenega doma.
- Andi Sapač. Človek odpuščen iz vsake službe zaradi kraje goriva, gradbenega materiala. Obsojen da je kradel Shell-u. Namesto dve leti v zapor kot njegov kolega Živko se pogodi in oddela kazen od doma.
- Serec Boštjan. Prevzel naj bi delo od Perhavčeke. Kradel karte v Moravcih in zato 2 leti lepo na Dobu.
- Canjko Nives. hoče biti podžupanja. menjala 3 stranke. upa, da ji bo s svobodo uspelo. brezposelna živi na račun otroka, ki ga vozi v šolo. krajevna skupnost ji plačuje in kupuje mobitele.
-gostilničar Cor. Odpuščen iz bivše službe. Obsojen da je imel lepljive prste v bivši službi.
- Staša Horvat. brez očeta še sedaj nebi bila zaposlena. delodajalec si z njo ne ve kaj začeti.
-Iris Lanjšček. iz vsake službe odpuščena zaradi nesposobnosti. zaposlena le do konca leta. delovno mesto na občini se ji že išče.
-Kerec. bankir, ki ima pooblastila da si lahko le sebi odobri limit. pa še to občasno. rad bi bil direktor komunale.

Če kaj ne drži pa naj predstavniki svobode zanikajo in ne tako da druge obtožujejo ampak pri vsakem napišite kaj ni res.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice