Zaradi stalnega povečanja obsega dela Zdravstveni dom Murska Sobota načrtuje nadzidavo dela objekta ob Grajski ulici.

V letošnjem proračunu Mestne občine Murska Sobota je za investicije predvidenih dobrih 15 milijonov evrov. Med najpomembnejšimi investicijami je tudi nadzidava Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Vedno večja prostorska stiska

Zdravstveni dom Murska Sobota se namreč že več let spoprijema s prostorsko stisko, saj so v zadnjih desetih letih svojo dejavnost zelo razširili. 

Pred desetimi leti je bilo v soboškem zdravstvenem domu okrog 250 zaposlenih, zdaj jih je že okrog 400. Dejavnosti je iz leta v leto več, prostora pa jim primanjkuje. 

»Z nadzidavo bo zdravstveni dom pridobil deset splošnih ambulant, prostor za zdravnika in sestro, pet referenčnih ambulant, skupne prostore, kot je čajna kuhinja z garderobo, sanitarije za obiskovalce in zaposlene, arhiv in čakalnice,« razlaga, Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota. 

Objekt bo povečan za dobrih 700 kvadratnih metrov površine. Dodatnega kadra kljub širitvi ne bodo zaposlovali, ampak bodo le preuredili razporeditev ostalih prostorov.

Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Vrednost investicije več kot milijon in pol

Aktivnosti za začetek gradnje se bodo začele že konec poletja oziroma v začetku jeseni, čakajo pa tudi na odgovor iz razpisa, na katerega so se prijavili.   

Celotna investicijska vrednost je trenutno ocenjena na več kot milijon in pol evrov.

V najstarejši zgradbi zdravstvenega doma, ki je letos stara 90 let, pa poteka obnova ostrešja in ostalih nujnih vzdrževalnih del. 

Direktorica soboškega zdravstvenega doma še pravi, da se kmalu obeta tudi prenova zdravstvene postaje v Gornjih Petrovcih, v načrtu imajo tudi dozidavo zdravstvene postaje v Beltincih. 

Po dveh letih se je situacija na področju covida tudi v soboškem zdravstvenem domu skorajda popolnoma umirila. Sicer poteka še odvzem hitrih testov, dnevno jih še vedno opravijo med 200 in 300.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kerefek (nepreverjen)

Sposobna direktorica..... Čestitke Edit Žižek Sapač.... Zaj do si palik nešterni jezike brüsili.... Znamo što bi rad namesto nje sedo na ton stolci,.... Nej tak g. Florjanič?

Riyu (nepreverjen)

Tak je sposobna ka lejko v enon dnevi oddela dela na treh delovnih mestih, na vsakem 8 ur in zato prejme 3 place. Nova kandidatka za Marvelov film o super junakih. Zenska ocitno nikoli ne spi.

In reply to by Kerefek (nepreverjen)

Kerefek (nepreverjen)

Ti bi tudi če bi lejko.... Aja nej ti bi kak direktor za minimalca delo.... Hahaaaa... Nevoščeni Sobočanci....

In reply to by Riyu (nepreverjen)

Riyu (nepreverjen)

Eno je delati kak direktor za visko placo, drugo je pa delati na treh delovnih mestih na kere si se san zaposlo za visko placo. In to na treh delovnih mestih za pun delovni cas v enon dnevi. To je opozarjanje na lopovscino nej pa nevoscenost. Kak pokvarjeni morete biti tisti ka to odobravate…. ali pa ste enostavno zabiti ali pa njeni sorodniki …

In reply to by Kerefek (nepreverjen)

386 (nepreverjen)

Tak je tau, da lejpe fasade delaš, znautraj pa vse gnili...tak je ta tvoja sposobna direktorca.

Kerefek (nepreverjen)

Ne boj se de notri tüdi poriktala... Me prav zanima ka de te palik narobe

In reply to by 386 (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Ta ženska bi si samo zavolo odnosa do lastni pacientof zaslujžila odvzem zdravniške licence.... Ka ne gučijmo o odnosih do drujgi zdravnijkof, šteri zavolo njej zapujščajo delovna mesta.... Edijni Radiqi, on de njej večno zvesti, zatou, ka sta v španoviji.... Vsi mariborski alkoholičari, šteri ščejo vozniško nazaj odijo v MS na pregled.... Zakoj li????

bagzűjtar (nepreverjen)

Te ZD lekar prenavlajo vsko leto zadnjih pet lejt in nikoli konca

who will pay? (nepreverjen)

Plačnik je što? Občina, zd, sakši malo...? (Novinari) bi lejko malo bole vsebinsko informejrali... de šlo?

gigib (nepreverjen)

plačnik ministrstvo za zdravje, janšova vlada dala, ona tudi Janšova??!

In reply to by who will pay? (nepreverjen)

523dsadgs (nepreverjen)

Se spomnite leta 2020. Ko so bolnice po celem svetu trdile da so
polne in preobremenjene s c19 pacijenti?
To ni bila pandemija to ja bila globalna prevara,
katero človeštvo še ni doživelo.
Vsi ste bili celi čas lagani in prišel je čas da se VSI prebudite!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

r343423sdf23re (nepreverjen)

Seveda oni bodo gradili s korna PREVARO dobičkom cigani eni zamazani gnijle pokvarjeni v dno duše! Zažgati vas vse v tej prevari žive na ognju!

gost2 (nepreverjen)

tou je prava direktorca, sicer ne vem ka do delale paciente za par lejt kda nede več niti enoga doktora v ton ZD. vsi njej bežijo, zakoj li?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice