"Nizozemci so se odločili, da ne bodo vstopili v klub," nam je povedal Dejan Stefanović, predsednik SPINS-a, kar so potrdili tudi v vodstvu kluba.

V kratkem e-mailu so Nizozemci Stefanoviću napisali, da bi ob izboljšanju finančnega stanja bili pripravljeni z Muro sodelovati v prihodnje. "S tem so si verjetno dokončno zaprli vrata v Muro, kateri so z zavlačevanjem naredili veliko škode. Če bi že oktobra dejali, da ne bodo vstopili v projekt, bi klub lahko prej iskal druge rešitve." Po besedah Stefanovića mora Mura za potrebe licenciranja zbrati okoli 200 tisoč evrov za plače igralcem in se dogovoriti za odpis nekaterih terjatev. Obenem je obsodil NZS in prvoligaško združenje, ki nista v primeru Mure storila ničesar.

Klubska izjava za javnost potrjuje nizozemski odstop od projekta. Kot glavni razlog so navedene neurejene finance in poslovanje kluba, več kot očitna pa je tudi razklanost med člani upravnega odbora ND Mura 05, so zapisali.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vragtevzeme

ge ste zaj Topičove piceke ? zaj ppovejte kelko je napravo za klub !!

josko

Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo!

švabo

Končno konec teh utopičnih investitorov. Zdaj se lejko zača normalno delovanje v klube in tude vstop nekaterih domačeh gospodarstvenikov. Od teh si lejko obetamo dosti več kak od tujih investitorov.

Ãt0s

Bravo Robert Celec. "Strateško nadvse pametna" poteza da iz upravnega odbora vržete nizozemca. Oni naj samo dajo denar, večino (in odločanje) pa bodo imeli drugi?!?!?!?!

Kateri bedak bo dal denar pod takimi pogoji???? Ob tem da smo nizozemcem ves čas lagali o višini dolga. Na zahodu se s takimi balkanskimi metodami in tovrstnimi "partnerji" ne sklepa pogodb.

No, zdaj bodo Cipot in botri iz ozadja vsaj imeli priložnost pripeljati domače investitorje, o katerih govorijo, da komaj čakajo, da se umakne Topič, pa da oni pridejo... Topiča več ni, da vidim to gužvo investitorjev :)

Topič je Muro zajebal, ampak soodgovorni so vsi, ki mešajo drek iz ozadja. Niso Nizzemci tako glupi da ne bi opazili številnih struj v Muri, ki se jebejo med sabo.

RX7

Abramoviču je 200 jurjof en malo močnejši party - kontaktirajte ga Muraši :)

Spy

Daj če je što resno vrvo ka majo tej Nizozemci resničen namen vložiti peneze v Muro je naiven kak Topič. San že včeraj napiso: če bi ščeli bi vložili. Tej Nizozemci so bili predstava za javnost.

Ãt0s: ''Kateri bedak bo dal denar pod takimi pogoji???? Ob tem da smo nizozemcem ves čas lagali o višini dolga. Na zahodu se s takimi balkanskimi metodami in tovrstnimi "partnerji" ne sklepa pogodb.''

Nej smo jin mi lagali (vsaj ge nej). Tvoj topič njin je!

Ãt0s

@Spy

nizozemci so dali nek denar (po spominu 50.000 €), ter plačevali tudi vse nizozemske igralce (2 ali trije ali kolikor jih je že bilo), ki so prišli brezplačno. Tako Muri ni bilo treba plačevati nič za njih. To si zdaj gladko pozabil. To je že bil njihov (delni) vložek. Več pa ne dajo, kot že zgoraj napisal zakaj ne.

Topič je pa "moj" povsem enako kot tvoj. Domov si ga nesi :) Sem lepo povedal da je zjebal Muro, ni pa to naredil sam (kot očitno misliš ti). Pomagali so mu "prijatelji" iz ozadja.

kavboj66

To ka ne bodo investirali, je enin zdrav razum že dugo pravo. Tak ka Topič in topički ne bojte glasni zdaj v stili ka smo z odstavitvijo gospoda "drugi teden" stirali nizozemce vkraj. Bedarija

Spy

Neščen biti neskromen ale 50 000 € je nika! S ten bi leko poplačali dolgove za točno dva malo baukše plačaniva Muraša.

Tvoj san pa napiso zato ka ga zagovarjaš tak vehementno. Glej Topič je bil alfa in omega v klubi - predsednik uprave. Glaven je bil. In ja, koga mo pa krivil če nej njega? Kriv je že to ka je nej odstopo kda je zgujbo vso kredibilnosti pri navijačaj, navijaški skupini, laični javnosti in predvsem med igralci!

Eh kakšni prijatelji iz ozadja :)
To je tipična politična fora zadnje čase. Nišče nika nej kriv, nikoli nišče ne sprejme odgovornosti, ker so za vse krivi strici (prijatelji) iz ozadja :)

tjas7greg

Sramota :( Gotovo je, naslednjo sezono se špila v druge lige :( upam pa ka ne propadnemo :) Pa ka se zadeva postave na realna tla, nažalost pač nega penez za visoke cilje:(

komentator

Škoda ka so nej fajiča prodali gda je mel ceno. Pa še kakšnega igralca pa bi zdaj bili v dosti bokši situaciji. En pregovor pravi bokše vrabel v roki kak golob na strehi. Pri muri so rajši šli po goloba pa so ostali brez vsega.

Ãt0s

@Spy

ti si debil ali imaš samo težave z bralnim razumevanjem. Citiraj tisti del mojega teksta kjer zagovarjam Topiča ali pa se opraviči za podtikanje.

Vidim, da si nogometni "ekspert", če je zate vredno 0€ če:
- nekdo pripelje 3 igralce v klub, med njimi take, ki so igrali za Ajax (tako dobrega igralca kot je bil Aborah mi v MS več ne bomo videli...)
- nekdo plača nekaj mesecec bivanje tem igralcem v klubu
- nekdo daje tem igralcem nekaj mesecev plače in premije

S tem si vse povedal... Daj ti 50.000€ in ostalih 0€ (ki jih ne upoštevaš) pa potem razlagaj o drobižu. Kaj so pa dobili v zameno za ta "drobiž" nizozemci??????????????????

Laži in zavajanja Topiča o višini dolga in spletkarjenja stricov iz ozadja.

Le kaj ti povedo priimki: oba Frajmana, Puhan, Celec, Hlastec? Da lokalne "novinarčke" in njihove rabote zaenkrat pustimo ob strani... Večina se vas zaletava samo v Topiča. Zdaj ga več ni. Vse rešeno. Super :) Juhuhu...

Če še vedno ne razumeš kaj hočem povedati? Krivi so Topič IN VSI "prijatelji" iz ozadja. VSI SKUPAJ. Dokler so taki ljudi okrog nogometa, mu ni rešitve. Kdorkoli je predsednik. Bogatih budal z denarjem doma ni, tujce pa sami naženemo s spletkami, lažmi, balkanskim nategovanjem in na koncu z nelegalnimi prevzemi kluba mimo pravilnikov, kjer tujcu damo vedeti, da ni zaželjen in mu predstavnika mirno, brez obrazložitve kaj je naredil narobe, vržemo iz UO. Sporočilo nizozemcem ni moglo biti bolj jasno!

Še enkrat pravim: bravo Robert Celec in krizna menedžerka. "Poteza leta". "Vrhunska" strategija. Zdaj bo "lažje", ker domači investitorji po odhodu Topiča kar "derejo" v klub. Baje so pred prostori kluba cele vrste investitorjev o katerih je razlagal Cipot. Edine ovire (Topič) več ni. Vračajo se igralci, derejo trume investitorjev... E, to da vidim, pa da umrem :)

Kdaj boste nekateri poskušali pogledati širše in ne samo ali si za Topiča, ali si pa proti njemu. Topič je vse zajebal kar se je dalo, ni pa edini... Vsaj zame ne.

Tiste, ki zdaj slavite novo garnituro bom za mesec ali dva vprašal kako kaj stojimo z denarjem za licenco. Saj denar imamo, samo Topič je moral oditi. Taki so ko bajagi po Cipotovo bili pogoji domačih investitorjev. Za eno leto pa se lahko vprašamo kako kaže tožba Topiča zaradi nelegalnih sklepov skupščine. Pa ne pozabiti do takrat kdo je bil zaslužen za novo odškodnino kot v primeru Gliha: mag. Robert Celec.

Objektivnost2013

Povsem razumljiva in logična poteza Nizozemcev. Videli so, da jih okolje ne sprejema, poleg tega jim je občni zbor pobral večino v upravnem odboru z odstranitvijo njihovih članov in posledice so tu! Sedaj pa res ni več ovir za lokalne gospodarstvenike in pomoč lokalnih inštitucij. Ni več Topiča, ni več Gregoriča, ni več Nizozecev... Dajmo Prekmurci sedaj pokazati kaj smo sposobni! Lokalna podjetja naj takoj dajo 1.000.000 EUR sponzorskih sredstev, na vseh domačih tekmah mora sedaj stadion pokati po šivih zaradi prevelikega števila gledalcev, itd. Saj so vsi do sedaj poudarjali, da ne vlagajo zaradi Topiča, na tekme ne hodijo zaradi Topiča... Kakšen bo pa zdaj izgovor? Vsemogočni Magister in njegovi pajdaši iz nadzornega odbora pa si zaslužijo nagrado za "potezo leta". Sicer si je mestni svetnik nabral nekaj političnih točk, predvsem pri nasprotnikih župana, vendar klub ne bo od tega imel prav nič! Nasprotno, še tisto malo upanja, ki je obstajalo za sodelovanje z Nizozemci je s tem splavalo po Muri... Naj živi SDS in njeni člani kot je Celec... ha ha ha!

BB

Ste gvüšni ka neje ger prevajalec kaj zamočo? Meni se to "nizozemsko vlaganje" bole čüje kak ka so se za svoje igralce pobrigali nej pa ka bi cejli klub financejrali, ali?

Kak vö vijdi je bilo eno povedano pa z drüjge strani načik razumeto...

Škoda ka se takše peskovnik finte ide delat v tak resnon primeri :(

okroglazoga

Kriv je samo in edino Topić!! On je ustvaro dolga za 1,3 mio evrov, on je lagal o Italijanih, Nigerijcih, nizozemcih, Angležih... Zgubo je vse pokrovitelje iz domačega okolja, kelko je meni znano je GMT davo tude 30.000 evrov. In še zaj moje videnje na grobo izračunanih podatkih. 150000 evrov od vstopnic(kerih dohodkov nega predstavlenih v knjigajĆ), 400000 evrov od evrope, 250000 evrov od komunale, cca. 250000 evrov od vivata, 2 krat 25000 evrov od NZS, plus ostali dohodki... da je ob cca. 1.2 mio evrih prihodkov, topić ustvaro še za 1.3 mio dolga pomeni da je ND MURA 05 v dobron leti poslovala s cca. 2.5 mio evri. Pa ka ste vi nore? proračun na ravnmi evropskoga Maribora, nešče je mogo redno kradnite, s ten ka se še za ene dohodke sploj ne vej. Pa tao ka je VIVAT svoj pejnez nakazo izključno za igralski kader, igralci so pa s toga nej vidli nikaj, dan se stavite ka je vivatov vložek folgo ka bi se poplačo celotni igralski kader! TOPIĆ, ČIMPREJ V ZAPOR!!!

okroglazoga

JE PA SRAMOTA TAO, KA ENO PAR LOLEKOV KA TU GOR PIŠE MURI PRIVOŠČI PROPAD, KA DO LEJKO CIPOTA PA ŠINFALI! KAK ČI BI MURO ON V TAO PRIPELO! PRIPELO JO JE TOPIĆ, ON JE PREDSEDNIK IN ZA VES DOLG JE ODGOVOREN SAMO IN EDINO ON!

rumble on

Za Fajića je že bil plačan dober denar, samo zgubo se je pod mizo...

okroglazoga

TUPIĆE boli resnica! Pa še tao, nige so nej pravli ka odstopajo zaradi TUPIĆA, ampak zaradi finančnoga stanja in za stanje je odgovoren TUPIĆ!! Lep pozdrav Tupić fani, keri več nete šenki na tekme odili pa se mastili na račun Mure

rumble on

Kak de li ju3 boleloooo!!

MuciChico

ne vem ali neščete razmiti ali se nori delate, to je zadnja polsezona Mure05 v prvi ligi. Po finančni konsolidaciji premik nazaj v tretjo ligo in začeti z nova. Druge ni. Finančno je klub preveč zadolžen,ka bi uspel s temi igralci, keri so ostali zagotoviti obstanek. Kriv je zna se što je bil do zdaj v UO, keri so od leta 2010 notri sedeli in delali dolg. na novo vodstvo ne morete še nič kriviti, morete pa jin priznati še zadosta hrabrosti. ka bi že eni plačuvali nekšne odškodnine nekomi, najprle more tisti odgovarjati za neumnosti, kere je dele, pa de klub nekaj plačal. Te pa lejko še samo likvidacija kluba to reši.Murina zgodba je zgodba kero nesmeš ponoviti. Je bila znak naivnosti, lažnega zaupanja, laganja .... vse kar v nogometi ne smi biti. Ge nega kohezije vseh subjektov, nega simpatije, so samo apatije. Vsi keri podperate g. Topiča ustanovite novi klub, mate zadosti privržencev, na stadioni je dosti mesta, dvej registriranivi igrišči, pa špilajte lepo.okroglažoga je lepo nakazal kako transparentno je bilo poslovanje pod staro upravo. problem članov kluba Mura ( razen igralcov in širše javnosti), da so verjeli g. Topiču in njegovemi UO, nikoli pa so ga nej pijtali, ali je sploh uresničo kakšni sklep keroga so si zadali na svojih sejah. To je bilo bole delovanje one man band.In kda se en kupček podere sproži plaz. Dugo so to cuj gledali, ne ga kaj ???

mis

Prišli bodo igralci, pa to ne slabi. Še se lahko kaj reši, da se vseeno pogovoriti, to pa ex vodstvu ni nikoli uspelo.

Spy

MuciChico, točno to jin ge gučin. Eno leto so vsi pisali kak Topič more odstopiti, zaj ga pa vsi začajo braniti pa. Prava komedija ja.

Ãt0s, umiri se. Besede kot so debil in podobne ne sodijo v kontekst. Zato ti tudi nemo replicero.

mcmario

Rajko Rep, Aleš Majer, Zoran Lesjak in Nikola Komazec

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice