Po napornem delu v fotostudiu sledi sproščanje z ribolovom.

V Ribiški družini Murska Sobota je med člani družine in aktivnimi ribiči tudi Tomaž Berke iz Murske Sobote, ki se z ribolovom ukvarja od malih nog, saj mu je bilo ribištvo položeno v zibelko.

Poklicni fotograf si v prostih trenutkih rad vzame čas za ribolov, saj, kot pravi sam, po napornem delu v fotoateljeju uživa v sprostitvi nekje zunaj v naravi, še toliko bolje je, če se znajde kje ob vodi, pa najsi je to jezero ali gramoznica, kjer lovi s trnkom in vabo po načelu ujemi ‒ spusti

Z ribiško opremo se največkrat nameni do gramoznice v Satahovcih ali Renkovcih, med vsemi sladkovodnimi ribami pa se najbolj razveseli krapov. 

Tomaž Berke se je pred dnevi odpravil na športni ribolov daleč stran od prekmurskih ravnic, podal se je celo izven slovenskih meja. Napotil se je vse do bosensko-hercegovsko-srbske meje in pripotoval do naselja Dolnji Žabar, ki se nahaja v srbskem delu Bosne in Hercegovine. 

Končno je prispel do želene točke: jezero Žabar. Seveda se mu je pri ribolovu kaj kmalu nasmehnila sreča, saj se je palica naenkrat začela nagibati in Tomaž je spoznal, da je ujel nekaj večjega kot običajno. Z znanjem in spretnostjo je krapa najprej potegnil do obrežja, kjer ga je dal v ribiško mrežo in povlekel na obrežje.

Veselje je bilo nepopisno, saj se je pred njim prikazal velikan, težek 25,18 kilograma. Po tehtanju je krapa spustil v vodo, trenutki zadovoljstva, da je v tujih vodah naletel na obilen ulov, pa so trajali. 
 

Komentarji (10)

%wwwwweerg (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

25 kg - 50% realna teža. Tou je redna ribiška haaaaaa. Nema 10- 12 kg.

%wwwwweerg (ni preverjeno)

Ka je vagau objektive???? Haaaahaaa

realnooo (ni preverjeno)

cudno ka se pri tem sporti ne oglasijo zeleni. A NEJE TAU TUDI MUCENJE ZIVALI???

%wwwwweerg (ni preverjeno)

Vago naj si kupi če ribe, nej objektive.

Ribič na dve nogi (ni preverjeno)

Pozabili ste še napisat da se ukvarja tudi z RAZDIRANJEM DRUŽIN.
LOVER BOJ

fkoki

lover boy koga briga kaj dela vsak naj pometa pred svojim pragom.

In reply to by Ribič na dve nogi (ni preverjeno)

fkoki

bravo še več takih kapitalcov

Hasan (ni preverjeno)

Izgleda da bolj malo spusti,izgleda pa tudi kot dober covjek. Uzivaj brate,i dalje pecaj ribice.nek te veseli tvoj hobij

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Tomaž ČESTITKE ❗👍🎆🍾🐬🐟🎣

Joj (ni preverjeno)

Škoda je tako lepe živali.

Starejše novice