Na današnjem nadaljevanju sojenja Megy Jerebic, ki je 16. julija s kladivom napadla Matejo Gomboc in taščo, je o njenem duševnem stanju spregovorila sodna izvedenka.

Danes se je nadaljevalo sojenje Megy Jerebic, ki jo obtožnica bremeni nedokončanega uboja 26-letne Mateje Gomboc. Obtožena se je na zadnji obravnavi izrekla za nedolžno, priznava le povzročitev lahke telesne poškodbe tašče obtožene. Na današnji obravnavi, ki se je odvijala dokaj hitro, so priče ponovno potrdile že podane izjave glede okoliščin na usodni večer, ko se je 18-letnica s kolesom odpravila iz Gančan v Melince. Po poročilu sodne izvedenke nevropsihiatrične stroke, Martine Tomori, je način čustvovanja Megy Jerebic “zelo dramatičen”, na dan dogodka pa naj bi bila sposobna presoditi o posledicah napada.

Tesnobnost posledica medijskega poročanja in odziva javnosti

O njenem duševnem stanju v času obravnave sem ugotovila, da ni imela težjih psihopatoloških simptomov,” je uvodoma pojasnila sodna izvedenka, ki pravi, da je obtožena na čustvenem in psihološkem stanju v povprečju s svojimi vrstniki. Po besedah slednje je obtoženka bila v čustvenem razpotju, dogodki so vplivali na njeno razmišljanje in obvladovanje, vendar ne v bistvenem obsegu, torej v obsegu, ki bi 18-letnico v času napada opisal kot neprištevno. Tesnobnost se je po prebranem poročilu pojavila kot posledica medijskega poročanja in odziva v javnosti.

V hišo enkrat ali dvakrat?

Sodni mlini se bodo v primeru Megy Jerebic ponovno zagnali 27. februarja, ko bodo presojali dejstva glede izpovedi Gomboceve in njene tašče, ki se po besedah sodnice Natalije Pavlič Goldinskij preveč razlikujeta od navedb obtožene. Ena izmed ključnih dejstev v dotičnem primeru bo presoja sodišča glede vstopa v hišo, za katerega se ne ve, ali je obtožena vstopila enkrat ali se je vrnila še drugič. “Jaz smatram, da je na to vprašanje treba odgovoriti, saj je to vprašanje zelo pomembno za ta primer,” je nenazadnje še povedala sodnica.

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
uzk

ta fora "neprištevnosti" očitno več ne pali na sodiščih. fala bogi, mnogi so to izkoristili..

rokii.k

haha dobra "rajše hamer girl, kak pa ciganica" se strinjan ;-)

mcmario

rokki.... pa komi se vo meces? ka mas proti ciganon.. KAK JE MEGY DRUGE TOZILA CIVILNO ZAVOLO SOBOTAINFO TAK MO GE TEBEJ....KA SAMO PROTI CIGANON ZNATE PISATI JEBEM VAM MATER VSEN....

.komentator.

OPOZORILO

PRIPOROČAM DA NE GRESTE V BANOVCE K MATEJI V GOSTILNO MIŠA BAR, KER BOSTE DOBILI SKISANO MLEKO V KAVO. LP.

.komentator.

OPOZORILO

PRIPOROČAM DA NE GRESTE V BANOVCE K MATEJI V GOSTILNO MIŠA BAR, KER BOSTE DOBILI SKISANO MLEKO V KAVO. LP.

uzk

neven zakoj minusi.. nejsan nej za megy, nej proti njej, pravim samo, da je slovensko sodstvo eno najslabših na sveti, kar se je že neven kelko krat pokazalo.

rokii.k

ge pa pa ne razmin zakoj brišejo komentare doj, te že naj raj onemogočijo komentejranje! ge san pač mnenja ka rajše hamer girl, kak pa ciganica in basta

komentator

No što si je pa sposodo moj nick...

špeLa.

Nisem vedela da obstajajo ženske ,ki jim ugaja da jih partner vara. Sva čast Mateja tebi, s tem dokazuješ kako nizko samopodobo imaš in da nimaš nikakršnega samospoštovanja. Oprosti ampak na bruhanje mi gre ne ob megicinih dejanjih ampak o tvojih, da ostajaš s tem prevarantom, ki te je tako rekoč prevaral že z večimi ne samo s to smrkljo, da si še po vsem tem vedno dopisuje in morda celo dobiva z megy.Res žalostno, punca smiliš se mi, šče bolj pa se mi smili tvoj/vajin otrok da ima taka starša

jernej_

tale megy pa je kaliber....za pofukat bi še bla z vrečko na glavi

zima.bela

Jernej_:
naj te dopolnim: in zvezanimi rokami - za vsak slučaj!

rokii.k

dobra mrha tale Megy ;-)

slovan

Me zanima, kak bi tej celotni sodni postopek rešili recimo v Maleziji? Verjetno v roku pol dneva pred zid pa PAF!!!

manhunter05

haha, nika nede s toga. saj glupa je, nej pa nepristevna.

Vanessssa

ziher menje glupa kak ova mateja ;-)

suza

ste pa resan ene smešne, diklina si nej sama zmislila ka de se mejla za neprištevno, ampak kak v večini primerah to sodišče pač da možnost, zato je trbelo raziskati v tej smeri kak je bilo kaj z njenin psihičnin stanjon. Ta ka ne pripisujte zdaj njen toga, češ ka se ščela izmuzniti s ten ka se noro napravi.

mickeycek

Žalostno ka je odkar je to naredila dobila na fbji 2k+ kolegof kcoj, keri jo še te podpirajo pa gučijo ka je nej una krijva (seveda nej, hamer jo je hipnotizeral!). Deca gnesden... katastrofa.

sebeborszag

@mickeycek,

Hahahah tru dat. :D

Jasssmin

na pomurce je bilau prebrat ka mateja zaudarja, ka se te ne umivaš ??? najprle cejla čemerna če ji omenimo ka je romske krvi, te se pa niti telko ne potrudi ka bi skrila odked prihaja in se pošteno umila. Žalostno za žensko kot si ti.

Larisska

ne razmin zakoj se telko ubadate s ten primeron ? megica je itaq dale s ten florijanon, mateja dele nosi rogle in to je to. Či jin tak paše to nej več naša stvar

komentator

TO TEMO BI MOGLI ZAPRETI NEJ KA VSAK MESEC ENO IN ISTO....

rokii.k

takši dogodki se pa dogajajo či ti je romkinja mati otroka, valda ka se po hitron postopki naveličaš ženske ka je, to ka pač je, či pa šče povrhe vsega smrdi, te pa tak. Besede sploj nejso potrebne. Lp.

Jasssmin

Mateja te se ti ne mujvleš ?? sodeč po komentaraj ka so bili na pomurce, ka zaudarjaš, žalostno za takšo žensko!

rokii.k

mateja smo čule ka zaudarjaš, umivanje ti je tuje ali kak to?

Larisska

kda maš nonstop eno in isto stvar na sebe oblečeno lehko zaudarjaš ;-)

.komentator.

OPOZORILO

PRIPOROČAM DA NE GRESTE V BANOVCE K MATEJI V GOSTILNO MIŠA BAR, KER BOSTE DOBILI SKISANO MLEKO V KAVO. LP.

.komentator.

PRIPOROČAM DA NE GRESTE V BANOVCE K MATEJI V GOSTILNO MIŠA BAR, KER BOSTE DOBILI SKISANO MLEKO V KAVO. LP.

mickeycek

Očitno so tu gor samo podporniki ene in druge strani, glede na minuse :)

.komentator.

PRIPOROČAM DA NE GRESTE V BANOVCE K MATEJI V GOSTILNO MIŠA BAR, KER BOSTE DOBILI SKISANO MLEKO V KAVO. LP.

rokii.k

kar se mejne tiče mateja se nemre kosati z megy, pa hamer gor doj!

Vanessssa

zanimivo mateja v gostilni da skisano mleko v kavo, pa šče sodeč po komentarjih zaudarja, sramota no

bojci19

Ta punca megy se sploh ne zaveda kaj si je s to akcijo naredila. Zadeva bo jo spremljala celo življenje. Še kako hudi časi se ji približujejo. boga

ribon

Sicer nejsan gli za to, ka bi se jo vrglo v čuzo, ker s ten napravimo več škode kak haska. Ali nekša kazen pa more biti, obvezno pa obisk psihologa/psihiatra, ker očitno nema pošlihtanih določenih zadev. Pa nemreš ti nad človeka s topin orodjon, ka si nori malo??? Razlog je irelevanten, tuj, či jo je ejni Florijan (ali ka že je) vrto okoli prsta pa totalka zmanipulero, pa tuj, či je bila Mateja izzivalna, kak eni gučite etik.

Zadeva se pa še kak tiče vseh nas, ker se je to zgodlo v naših krajih in takše stvari bi v prihodnje trbelo preprečiti, ka slučajno ne pride do smrtnoga izzida oz. trajnih poškodb.

Vanessssa

Ribon če šče ne veš je megy preživejla 16 dni v psihiatrični bolnišnici in šče zdaj hodi na kontrole, ta ka ta opcija je že pošlihtana, tudi jes san mnenja ka de pogojna kazen zadosti, ali pa naj opravlja dobra dela, ker zapora si nikak ne zasluže, že zaradi okoliščin ki so bile pred samim napadon na Matejo, ker jo je Mateja resan izzivala v nulo, kar se tiče Florjana je pa tak škoda vseh besed!

ribon

Vanessssa, nejsan znau. Pohvalno, ka se neka premika v toj smeri.

Kar se pa Megy tiče pa nema veze, či je bila izzvana ali nej. Či te človek življenjsko ne ogroža, se nemaš ti kaj na njega spraviti s kladivon. Ker kda ga inok spraviš na invalidski voziček (ali cilo buješ), se ne boš bokše počuto. Je pa dejstvo, ka či bi jo obsodili na zaporno kazen, s ten v bistvi ne bi nika rešili - v prvoj vrsti bi ji život totalno sk*rcali, v drujgoj pa bi država plačuvala za enoga zapornika, šteri niti več ne predstavla nevarnosti oz. nuca samo nekšo dobro psihoterapijo. Nega potrebe.

Ka pa Florijan? Se proti njemi tudi vodi kakši postopek?

klotilda

Megy je hodila v šolo z mojin brotroncon. Pa fest se jemi je vidla. Bilo pa je eno vprošonje; KERI JE TE NJENI ATEK. Dvo pubeca v Gančanih naj bi bila poleg. Sirota, ni mela lepe mladosti, pa dvomi okli toga ateka. Kdo ve kaj več o tem?

zima.bela

MODERATOR!

Lepo te prosim, da zapri komentiranje pod to temo,
ker presega meje razuma!!

Vanessssa

fala boge je megy nej spravila matejo na noben kritičen položaj.Drugače pa san mnenja naj raje megy normalno šolo konča,mogoče de še nekda sveta kakši hasek z nje.Kelko je meni znano se zoper njega ne dogaja nič konkretnoga

a-mama

in potem vi taki punci privoščite zapor? ni že zadosti da nima pravega očeta ob sebi, da je večinoma otroštva živela v laži in kar naenkrat se v njena čustva pritihotapi nek starejši moški, ki jo povsem obnori in izkoristi. In po vsej tragediji še vedno zanima zanjo??

.komentator.

v banovcaj pri Mateji dobite skisano mleko v kavo. Pa LP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice