Mitja Horvat je v javnosti prepoznan kot direktor BTC-ja v Murski Soboti.
Mitja Horvat bo pričel z zbiranjem podpisov podpore za kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota v sredo, 5. oktobra 2022.

Mitja Horvat je na spletni strani objavil vabilo občanom, da njegovo kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota podprejo s svojim podpisom podpore.

Podpise podpore bo Horvat zbiral od srede, 5. oktobra, na stojnici pred upravno enoto na drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti.

V javnosti znan kot direktor BTC-ja v Murski Soboti

V Murski Soboti rojeni 47-letni inženir tekstilne konfekcije je večino svoje poslovne poti delal v gospodarstvu, tako doma kot tudi v tujini. V zadnjih desetih letih je v javnosti prepoznan kot direktor BTC-ja v Murski Soboti.

Tako je aktivno soustvarjal podobo Murske Sobote in njenih krajevnih skupnosti.

»V tem času smo uresničili zelo ambiciozne načrte razvoja nakupovalnega središča in privabili številna podjetja in blagovne znamke v regijo, ob tem pa omogočili prebivalcem višjo kakovost življenja, boljšo dostopnost do storitev in Murski Soboti povečali pomen v celotni regiji,« pravi o svoji dosedanji poti Horvat. 

V spletni najavi kandidature in vabilu vsem občanom, da ga podprejo s svojim podpisom, je poudaril, da si želi živeti v občini, ki je sodobna in ponuja vrsto priložnosti, je polna življenja in pozitivne energije ter je varna in zelena.

Ob tem še dodaja, da je »pomembno, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin«.

Želi povezovati ljudi

V najavi kandidature je še zapisal, da si kot neodvisni kandidat želi povezovati ljudi ne glede na njihovo politično ali drugo pripadnost, saj je to pogoj, da Murska Sobota ponovno postane to, kar je nekdaj bila – regijsko središče in glavni povezovalni člen celotnega Pomurja.

»Le tako bo mogoče spet v celoti izrabiti priložnosti, privabiti večje investitorje in se lotevati ambicioznih projektov,« pravi Horvat in doda, da je to pogoj, da bodo ljudje različnih generacij želeli živeti in ustvarjati v naši občini. 

Horvat se še zaveda, da časi podražitev in negotovosti, ki so pred nami, zahtevajo učinkovito vodenje in odločnost.

Čeprav bo Mitja Horvat kandidiral s podpisi volivcev, pa si želi široke podpore kandidaturi in vabi, da se mu pridružijo vse stranke, liste in posamezniki, ki želijo Mestni občini Murska Sobota dobro.

Komentarji (3)

tuncika

Iti iz podjetništva v politične vode, je samomor na kvadrat (primer Golob). Iz zatišja in dobre plače v "stanje, ko te lahko vsakdo, kadarkoli pošlje v tri........................

Senat

Zaradi take mislenosti smo tu, kjer smo.
In ravno zato je potrebno dati ljudem, ki premorejo pogum za takšen korak, tudi priložnost.

Predvsem zato, ker na stvari gledajo drugače in se jih lahko lotijo drugače.
Če si želimo spremembo, moramo spremembo tudi podpreti.

In reply to by tuncika

robertrogac

Zakaj enkrat ne kandidira nekdo,ki je pošten?!!!

Starejše novice