V soboški bolnišnici včeraj uspešno zaključili kontrolno zunanjo presojo po mednarodnem akreditacijskem standardu za zdravstvene organizacije.

V murskosoboški bolnišnici je 6. in 7. aprila potekala kontrolna zunanja presoja po mednarodnem akreditacijskem standardu AACI (American Accreditation Commission International) in standardu ISO 9001:2015

Prve splošne ocene presojevalcev so bile zelo dobre, pisno poročilo presoje bomo prejeli v prihodnjih dneh, sporočajo iz soboške bolnišnice. 

Štirje zunanji presojevalci so presojali delovanje bolnišnice na področju kliničnega okolja oziroma oskrbe pacientov, fizičnega okolja in sistema vodenja kakovosti.

Najprej so pregledali ali so bila odpravljena neskladja iz predhodne presoje, potem pa kakšno je sedanje delovanje bolnišnice z vidika kakovosti in varnosti v različnih dejavnostih, oddelkih in službah. V skladu z načrtom presoje so obiskali oddelke in službe in se seznanili s procesi v bolnišnici ter opravili razgovore z zaposlenimi in pacienti, so sporočili. 

Prva splošna ocena zelo dobra

Proučili so zapise, politike, postopke in ukrepe iz prejšnjih presoj. Prva splošna ocena presojevalcev je bila zelo dobra, na zaključnem sestanku so izrazili napredek in zadovoljstvo z zavzetostjo zaposlenih na področju izboljševanja kakovosti in varnosti v bolnišnici, podana so bile le manjša neskladja.

Pisno poročilo presoje bodo prejeli v naslednjih dneh. Temu bo sledil akcijski načrt z ukrepi za odpravljanja neskladij na področju kakovosti in varnosti.

Zunanja presoja zdravstvenih zavodov je postopek, ko zunanja institucija oceni in presodi, ali zdravstveni zavod izpolnjuje vnaprej pripravljene in objavljene standarde kakovosti.

Kakšni so cilji zunanje presoje?

Cilji zunanje presoje so: ocena kakovosti in varnosti zdravstvene oskrbe; ocena sposobnosti zdravstvenega zavoda, da nenehno izboljšuje oskrbo bolnikov; izdajanje priznanj zdravstvenim zavodom; spodbujanje za možne izboljšave z jasnimi priporočili.

Letošnja presoja je bila v murskosoboški bolnišnici že trinajsta zapored. Vsakokrat predstavlja nov izziv sprejemanja nepristranskih ugotovitev in izvajanja postopkov odpravljanja neskladnosti v smislu zagotavljanja vse višje kakovosti in varnosti zdravstvenih storitev, so še sporočili iz splošne bolnišnice. 

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
RODIJLA (nepreverjen)

Ges pa bi samo rada pohvalila vse delavce na porodnon oddelki ka so daleč daleč najbole prijano pa zavzeto osebje v Sloveniji. Pa san že marsige bijla zaradi starih staršov. Kapo dol vsen delavcon na porodnon oddelki. Rejsan s srcon pri deli pa v oporo pri porodi.

Luster (nepreverjen)

Zato ka majo najmenje dela haha pol pizde ne delajo

In reply to by RODIJLA (nepreverjen)

huehue (nepreverjen)

glij naša bolnica si zasluži dobro oceno ja. polovica osebja sploj nej v celoti usposobljeno za delo, pomožne službe konstantno na dnevni bazo popravljajo napake za njimi. ena izmed njih je na primer mikrobiološki laboratorij, poznan lidi ka tan delajo in nobeden od njih nima dobrega mnenja o bolnici, ki je njihov največji partner.

Dd (nepreverjen)

Totalno nesposobna bolniščnica, ne zaradi odnosa do pacientov temveč zaradi odnosa nadrejenih do podrejenih… čudno da nas je in še bo toliko odšlo od naše bolnišnice.

Neko (nepreverjen)

V SBMS vse štima, kot vedno. Samo delavcev se naj nič ne vpraša, večina jih bo tak tiho, ker se bojijo zoperstaviti že leta nastvljenim glavnim sesteram z nerazumljivo visokimi plačnimi razredi in individualnimi pogodbami. Ko niso v SB so na AM ali kje drugje. Da ne bo kdo, da so samo doktorji dvoživke. Prišli smo tak daleč, da se najdejo tudi troživke v tem poklicu.

Kr en (nepreverjen)

Potrebno bo počakati, da pade stara garnitura in bodo z njo šle tudi vse te glavne sestre, ki se jim je do sedaj marsikaj omogočalo.

In reply to by Neko (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Mislim, da je cas de se pošlje anonimka na inšpekcijo v Ljubljano ker samo oni lahko rešijo oziroma pomagajo. Ker če so take place gl.sester prejšnjih in. Zdajšnjih res dovoljene, je potrebno preveriti. Pa potem bo enkrat za vselej mir v hiši. Revizijo.

In reply to by Kr en (nepreverjen)

Stranka (nepreverjen)

Ko si v njihovi oskrbi, vidiš in spoznaš, kakšno osebje tam dela. Ko si na dnu in se tako grdo obnašajo do tebe. Ineterni oddelek - katastrofa.

.joško. (nepreverjen)

Nemo piso kolko smo čakali na gips, ka so nas pozabili dati dale. Kljub sistemu naročanja, prošnjam ka dugo čakamo. Zaj ka majo šefi ta papir, se to nemre zgoditi.

. (nepreverjen)

In na katerem delovnem mestu sta te zdaj Lipič Baligac pa Korošec????

In reply to by .joško. (nepreverjen)

šajnov (nepreverjen)

Kdo pa te je glavna sestra zdaj?Nič nega o njoj slišati, zdaj je že en čas.

In reply to by . (nepreverjen)

Varzej (nepreverjen)

Najbolj opasna je glavna na pljučnem. Pa na internem..Ta je spravila že pol bolnice v zdravstveni dom ms in v dom za starejše. Še bomo šli. Vsi.. pomalen..
Samo kdo bo te delal?Zdaj vidimo, ko je bil Koroßec je bil vsaj malo red..
Teh novih pa ne vidimo..
Delamo oa vsak dan več.

kukeca (nepreverjen)

kafastrofa bolnica.

Makov (nepreverjen)

Ko je bil Korošec, je še nekako bilo. To zdaj vidimo.ZDAJ pa vsak dan slabše.

sbmsssss (nepreverjen)

Zakak samo negativni komentarji??
Ni vam prav staro vodstvo, ni vam ptav nvo vodstvo..
Pa poglejte komentar na drugem portalu:

"Sam kot pacient ugotavljam, da je Bolnica Rakičan v zadnjih 10 letih, posebej pa še v zadnjih dveh letih naredila velik korak naprej. Poglejte samo Ortopedijo, naši pacienti se že raje operirajo v domači bolnišnici in ne silijo več v Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. Opažam, pa tudi paciente iz Ljubljane, ki so si izbrati za diagnostiko in zdravljenje Bolnico Rakičan. Pohvala vsem delavcem in vodstvu. Samo tako naprej!"
Vsi se teudijo po svojih močeh, eni bolj, drugi manj. A takšni smo ljudje., vsepovsod, ne samo v zdravstvu.

P. (nepreverjen)

Aha Sobota info komentarje namerjene v vas zbrišete, komentare šteri žalijo, vse povprejk pa pistite , Fse samo za pejneze , klike, promovejrate mržnjo v Prekmurji. Zamislite se ka delate !

sbmsssss (nepreverjen)

sbmsssss (nepreverjen) 29 minut nazaj
Zakaj samo negativni komentarji??
Ni vam prav staro vodstvo, ni vam prav novo vodstvo..
Pa poglejte komentar na drugem portalu:

"Sam kot pacient ugotavljam, da je Bolnica Rakičan v zadnjih 10 letih, posebej pa še v zadnjih dveh letih naredila velik korak naprej. Poglejte samo Ortopedijo, naši pacienti se že raje operirajo v domači bolnišnici in ne silijo več v Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. Opažam, pa tudi paciente iz Ljubljane, ki so si izbrati za diagnostiko in zdravljenje Bolnico Rakičan. Pohvala vsem delavcem in vodstvu. Samo tako naprej!"
Vsi se trudijo po svojih močeh, eni bolj, drugi manj. A takšni smo ljudje., vsepovsod, ne samo v zdravstvu.

. (nepreverjen)

Super da imaš tako izkušnjo, drugi s Hernijo nismo imeli take sreče ves. Je bila potrebna ponovna operacija v Mariboru.

Jože153476 (nepreverjen)

Potrebo je pohvaliti vse medicinske sestre in brate, ki tam delajo, saj so resno z srcon pri stvari in ti včasih vedo bolj pomagat kot kaki doktor. Glede doktorjev pa se da debatirati, tako arogantni in slabo kvalificirani kot so nekateri, je kar žalostno. Na lastni koži sem izkusil kako na urgenci doktor ni znal upravljati z računalnikom, na katerem so bile rentgenske slike iz ljubljanje in seveda se je obnašal kot vsevedoči. Nato so na srečo drugi zaposleni preslišali pogovor in doktorju pokazali kako to gre. Katastrofa res, če niste za delo z ljudmi dajte odpoved, pa naj se že uredi slovenski zdrastveni sistem, da nam mladina ne bo odhajala v tujino, mi bomo pa uvažali 'jugoviče', kateri so pogosto slabše kvalificirani.

. (nepreverjen)

Žal nas je vse več takih s podobnimi izkušnjami.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice