Policijski sindikat Slovenije v Pomurju šteje približno štiristo policistov, ki bodo stavko izvajali v obliki neizrekanja glob in opozoril kršiteljem.

Policijski sindikat Slovenije je vladi očital, da neizpolnjuje dogovorov stavkovnega sporazuma zaradi dodatnega omejevanja pri izplačilih delovne uspešnosti zaradi dodatnega obsega dela. Po besedah predsednika območnega policijskega sindikata Murska Sobota Andreja Kocbeka, želijo policisti opozoriti na neizpolnjevanje sporazuma, podpisanega s pristojnimi maja lani. Stavka bo potekala v obliki neukrepanja v primerih izrekanja globe ali opozorila kršiteljem.

Naš sindikat ima okrog 400 članov, v stavki pa bodo sodelovali v večji meri vsi,” je uvodoma pojasnil Kocbek. Kot ključni razlog za stavko navaja oviranje uresničevanja stavkovnega sporazuma, s katerim se je vlada zavezala k izpolnjevanju finančnih obveznosti, predvsem glede izplačevanja delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela. Obenem navaja, da pristojno minsitrstvo v okviru zakona o izvrševanju proračuna za letošnje in prihodnje leto dodatno ovira dogovor. “Obseg dela se ob nenehnem zmanjševanju kadra veča, ne izlačujejo se nadure. Morate razumeti, da imamo velike obremenitve prav v času protestov,” je pojasnil podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije, ki je podal pobudo za današno stavko.

Poostreno na mejnih prehodih v podporo kolegom na današnji vstaji

V času stavke bodo stavkajoči policisti po vsej državi izvajali vse naloge, ki jih morajo v skladu z zakonom o policiji, kar pomeni, da bodo obravnavali nujne dogodke, klice na pomoč, hujša kazniva dejanja in hujše prekrške tako v prometu kot s področja javnega reda. Policisti v okviru stavke ne bodo ukrepali v primerih, ko policist lahko izreče globo ali opozorilo, po besedah govorca pa bodo poostrili delo na mejnih prehodih. “Na mejnih prehodih bomo v podporo našim kolegom v Ljubljani, ki bodo danes opravljali delo na vstaji, poostrili nadzor, s čimer želimo opozoriti na nepravilnosti,” se je Kocbek kritično dotaknil vladnih ukrepov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
joshy

Tooo... v avto pa po gase...

Marduk

7 dni prepozno... šmrk.

jonie

nejso mogle včeraj stavkate, damn

Starejše novice