Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerja leta 2022 izbral predsednika uprave NLB Blaža Brodnjaka in generalno direktorico družbe Varis Lendava Sabino Sobočan.

Priznanji bosta prejela danes na Managerskem kongresu v Portorožu.

Brodnjak je avtor izjemne preobrazbe NLB - od prejemnice države pomoči do uspešne banke, ne le v Sloveniji, temveč tudi v regiji. Na vseh šestih trgih, na katerih NLB deluje, je med top tremi bankami, izbor pojasnjujejo v Združenju Manager.

Pod njegovo taktirko je NLB po pojasnilih združenja izboljšala poslovne rezultate in tudi zadovoljstvo zaposlenih.

Ti ga opisujejo kot zaupanja vredno osebo z visokimi etičnimi standardi. Prav tako je zagovornik družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja ter velik podpornik športa.

Brodnjak je univerzitetni diplomirani ekonomist, svojo izobrazbo pa je nadgradil z MBA IEDC Poslovne šole Bled. NLB se je pridružil leta 2012 kot član uprave, štiri leta pozneje pa je postal njen predsednik. Pred tem se je kalil v Hypo Alpe Adrii v Celovcu, Zavarovalnici Triglav, Bawag banki, Reiffeisen Krekovi banki in Bank Austrii Creditanstalt.

Bilančna vsota NLB skupine, ki je bila konec leta 2015 približno 11,8 milijarde evrov, se je do danes skoraj podvojila. Povečali so se tudi prihodki: leta 2016 so znašali 476 milijonov evrov, konec leta 2021 pa 667 milijonov. Donos na kapital pred davki je bil lani 11,8-odstoten, čisti dobiček poslovnega leta pa je znašal 236 milijonov evrov.

Brodnjak je tudi aktiven član Gospodarskega kroga. Ob tem je predsednik Amchama Slovenija, predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije, član izvršnega odbora Rokometne zveze Slovenije ter član upravnega odbora košarkarskega kluba Cedevita Olimpija.

Menedžerka leta pa Sobočanova 

Priznanje za menedžerko leta bo medtem zvečer prejela Sobočanova, ki je po navedbah združenja družinsko podjetje Varis Lendava uvrstila med vodilne evropske proizvajalce gotovih kopalnic - do zdaj so jih izdelali že več kot 100.000.

Varis Lendava 95 odstotkov svojih prihodkov ustvari na tujih trgih, največ v Nemčiji. Vse bolj se usmerja k zelenim rešitvam in je med drugim razvil okolju prijazen zeleni beton.

Sobočanova stavi na vključujoče vodenje, zaposleni pa jo opisujejo kot odločno in vztrajno pri doseganju ciljev, so zapisali v utemeljitvi.

Sobočanova je magistrica ekonomskih znanosti. Svojo poslovno pot je gradila v več podjetjih, Varisu se je pridružila leta 2013, vodenje družbe pa je prevzela dve leti pozneje. Od tedaj so se čisti prihodki podjetja povečali za 2,5-krat in so konec lanskega leta znašali 31,9 milijona evrov.

Čisti dobiček se je v času njenega vodenja podeseteril in znaša 6,3 milijona evrov. Bistveno je v teh letih zrasla tudi dodana vrednost, in sicer na 67.000 evrov na zaposlenega, kar je 65 odstotkov več od povprečja panoge, so izpostavili v Združenju Manager.

Tudi Sobočanova je aktivna v številnih organizacijah. Je članica upravnega odbora zbornice za gradbeništvo in gradbene materiale, članica predsedstva in upravnega odbora pomurske gospodarske zbornice, članica Združenja Manager in upravnega odbora sekcije managerk ter delovne skupine za trajnostno voditeljstvo, članica Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in združenja žensk SBC Ona ter združenja FAM - Društvo poslovnih žensk Slovenije.

Visoko priznanje za Sobočanovo je marca letos prišlo iz Francije, saj je bila izbrana med 21 voditeljic, ki jih je v okviru predsedovanja EU francoski predsednik Emmanuel Macron 8. marca povabil v Elizejsko palačo k podpisu deklaracije za uravnoteženost spolov. 

Priznanje tudi mariborskemu podjetju 

Na kongresu bo združenje podelilo tudi priznanje Vključi.Vse 2022, ki ga bo prejelo mariborsko družinsko podjetje Mikro+Polo.

Kot so zapisali v združenju, gre za največjega slovenskega dobavitelja laboratorijskega pribora, opreme, kemikalij in diagnostike ter proizvajalca laboratorijskega pohištva. Lani je beležilo 27 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in 1,9 milijona čistega dobička, letos pa načrtujejo 35 milijonov evrov prihodkov.

Samo v prvih osmih mesecih leta je podjetje pridobilo 40 odstotkov več naročil kot v istem obdobju lani in razvilo prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu, s katerim v naslednjih petih letih načrtujejo ustvariti 100 milijonov evrov prihodkov.

»Podjetje, ki ustvarja trende in premika meje, krasi raznolikost. To so zaposleni povsem ponotranjili in jo razumejo kot sprejemanje vseh vrst drugačnosti: po spolu, starosti, izobrazbi, narodnostni pripadnosti, morebitnem posebnem statusu in spolni usmerjenosti,« so še zapisali v združenju.

Komentarji (27)

MR (ni preverjeno)

Jao, te menđeri leta, ko se samo spomnim Hilde pa podobnih, ko so par let po takih nazivih firme v bankrot spravili. Vupajmo, ka nede tu isto.

tuncika

ČESTITKE. Omenjena menedžerka si zasluži vsa priznanja, ki ji namenjajo in firma Varis je že nekaj let v vrhu SLO. Upam pa , da imajo tudi delavci koristi-bonitete na ta račun.
Pa še lejpa pupa je.

Lumi (ni preverjeno)

delavci imajo en velik nič za denar in velik stres zaradi nejnega mobbinga

In reply to by tuncika

Bozic 2022 (ni preverjeno)

Vprasaj jo za bozicnico... Haha

In reply to by tuncika

Drevožder (ni preverjeno)

Čestiitke, fajn firma.

. (ni preverjeno)

nlb govno

Komunalas (ni preverjeno)

delavci pa 1000€ place.. sramota

lalika (ni preverjeno)

Kollko bi pa ti dal delavcu z srednje šolsko izobrazbo?

In reply to by Komunalas (ni preverjeno)

Gigorin (ni preverjeno)

če je za srednjo, potem je 1000 ok. poglejte furs in sodišča koliko dajo za srednjo-700 neto. sicer pa tudi 1000 je že skoraj sramota za srednjo. važno, da ima žogasta gospa največ. če ji ne bi šlo tako dobro, ne bi bila tako debela.

In reply to by lalika (ni preverjeno)

Gerečji (ni preverjeno)

Ka neje tej Varis negda državna ferma biu? Ka tou so te Sobočani s svojimi pejnezami doj kujpele? Vej pa če je pošteno kupleno, te saka čast. Naj samo delajo in davlejo plače narode. Pa vuplen, ka plače davlejo Slovencon nej pa Međimurcon pa Mađaron?

Suad Ibro Al Kohol (ni preverjeno)

Nacionalistični bedak

In reply to by Gerečji (ni preverjeno)

Hataraha (ni preverjeno)

na podoben način je artex. 2 stara brata sta po stečaju skoraj zastonj nabavila vse od prejšnje firme, pol s tem ustvarila svojo novo firmo, kamor sta posadila svoje skotene potomce, ki so s sabo povlekli še svoje kolege. lahko je tako tem novodobnim direktorjem. bi rad videl kako uspešni bi bili če bi morali vse sami od začetka napraviti. vse najslabše takšnim izmečkom!

In reply to by Gerečji (ni preverjeno)

Hedodelavec (ni preverjeno)

Odločna in vztrajna na histeričen način. Šikaniranje in mobbing. In lahko je ko je očka že vse napravil, pred njim pa je bilo že tudi vse, kot je Gerečji omenil, samo malo finančne mučkarije je bilo potrebno in voila-ja, tak se da. Še malo pa bodo tudi možgančki zeleni vsem. Pohlep namesto vesti. Plače in vzdušje v firmi pa take, da joj joj....joooooj. No, mogoče ima kdo boljše izkušnje, a jaz žal ne, zato sem odšel. Končno sem v firmi, kjer je vse na nivoju kot mora biti pa četudi se že bližam penziji. Da, da, odločno in vztrajno naprej do popolnega hedonizma, aaaaaahhhhh. Sicer pa čestitke, saj res precej delata hči in upokojeni očka. Jaz pa raje delam manj, ker sem zadovoljen z manj denarja, ampak vsaj uživati znam več.

zelman (ni preverjeno)

Malo objavite plače delavcev .

Polana pišta (ni preverjeno)

To se itak zna ka dobijo 💩💩💩💩💩
Samo hišni ljubljenčki majo lepe plače

In reply to by zelman (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

V roke vzemi letno poročilo pa izračunaj.

In reply to by zelman (ni preverjeno)

gobelin (ni preverjeno)

idiot

In reply to by afta he (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Idiot ti odgovarja. Povprečna plača za leto 2021 na delavca je 1822 EUR. Tako pravi letno poročilo. Zdaj pa idiot odgovori, če ni res.

In reply to by gobelin (ni preverjeno)

Vuhić (ni preverjeno)

neidioti bi napisali zraven bruto...ali neto

In reply to by afta he (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

a je to važno

In reply to by Vuhić (ni preverjeno)

Orban (ni preverjeno)

Da ti zelodec obrne, ko vidis to babo pa staroga pole. Nemajo sramu 🤮🤮🤮

Viktoros (ni preverjeno)

hehehe, istina! za kozlati.

In reply to by Orban (ni preverjeno)

Sinclair (ni preverjeno)

samo pa zanimivo da na lendavainfoju kdajkoli je karkoli o vafrisu ali toti ženščuri, se tam nikoli ne da komentirati. zakaj? ker zna ka lendavčani najbolje poznajo resnico o njej-njih in bi preveč resnice komentirali. in zdaj vidite kako ___________ je, glede na to da pa je tu dovolila komentarje, ki so tudi resnični. resnica pa boli, ha? ne verjemite nič njenemu nasmehu, saj je v resnici kača.

Herzog (ni preverjeno)

Če bi tako vestno upravljali z družbo, se ne bi Varis znašel na sodišču s tožbo po več deset in sto tisočih evrih. Vse ima 2 plati, slaba se odkrije v ovinkih, a se le odkrije.

Var is over (ni preverjeno)

Pa lahko je tej debeli, ce je foter v komisiji. Po katerem kriteriju je naj. Zderanju? Taki zbijajo vrednost nagradam.

. (ni preverjeno)

artex so zidovje?

Bozic 2022 (ni preverjeno)

Kje je bozicnica v Varisu?
Naj managerga leta pa ne da bozicnice zaposlenim?

Starejše novice