FOTO: zajem zaslona
Se je pričela nova reprezentančna pravljica? Slovenci so zmago nad Norveško potrdili s točko na Švedskem, po mojstrskem golu Benjamina Šeška pa so si priigrali obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov.

Reprezentanca Slovenije si je z remijem v Stockholmu zagotovila obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov.

Švedi, ki so bili pred zadnjim šestim krogom na dnu skupine, so morali za obstanek premagati reprezentanco Slovenije, ki je na tretje mesto skočila s sobotnim skalpom Norveške.

Četa selektorja Matjaža Keka je imela pred zadnjo in odločilno tekmo pet točk, Švedi pa dve manj, zato je Slovencem zadostoval tudi neodločen rezultat, ki so ga naši fantje tudi dosegli. Znova je bil junak vroči Benjamin Šeško.

Šeško v slogu van Bastena

Gostitelji dvoboja so v skladu s pričakovanji udarno vstopili v obračun, kljub temu pa so se vodstva veselili Slovenci. In to po kakšni mojstrovini v 28. minuti.

Petar Stojanović je poslal dolgo žogo v domači kazenski prostor, Benjamin Šeško pa je v slogu Marca van Bastena iz prve zadel iz praktično nemogočega položaja in žogo spravil preko vratarja Robina Olsena. Zadetek, ki zagotovo spada med najlepše v zgodovini!

Kmalu zatem se je priložnost za podvojitev prednosti ponudila še Janu Mlakarju, ki pa ni dobil soočenja z domačim čuvajem mreže, kazen pa je sledila tri minute pred odmorom. Izenačil je Emil Forsberg.

Švedska je v nadaljevanju tekme še močneje pritisnila proti golu Jana Oblaka, ki je odbil nekaj domačih strelov, najlepša priložnost drugega polčasa pa se je ponudila Slovencem. Po podaji Benjamina Verbiča je Jon Gorenc Stanković z bližine z glavo meril mimo gola.

Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil, Slovenci pa so z borbeno igro zadržali točko, ki je evrogolu Benjamina Šeška dovolj za obstanek v drugem rangu UEFA Lige narodov.

Komentarji (8)

Bisgec (ni preverjeno)

Bravo naši, bravo mali Šeško ;) .

alojzios (ni preverjeno)

razen gola vse ostalo 0 totalna

najvijač (ni preverjeno)

Kelko 100% žog za gol so zapravili. Mogo bi Tio špilati.

330'0iew (ni preverjeno)

zato pa so ustvarili ligo luzerjev, kjer lahko med sabo enaki tekmujejo in ne zasedajo terminov z uspešnimi reprezetancami. In se veselijo zmag :) vsak luzer ima svoje veselje, samo v pravo ligo ga moraš uvrstiti.

In reply to by najvijač (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Da... in ne! Take bolj srednje ali ekipe slabše kakovosti so imele ogromno težav pri pridobivanju nasprotnikov v prostih terminih za prijateljske tekme. Drži tudi, da je npr. ena Slovenija redko igrala s kakšno reprezentanco svetovnega slovesa.
Kaj imajo sedaj? Tekmovalni naboj v tekmovanju te Lige narodov, če je žreb ugoden igrajo dokaj kvalitetne tekme (kakor v tej izvedbi lige Slovenija) kot pripravo za formiranje reprezentance, kar pride zelo prav pri pravih kvalifikacijah.
Ne pozabimo: v tej drugi ligi bo v naslednji izvedbi igrala tudi Anglija, skoraj bi Francija...
Vsa čast slovenski reprezentanci za borbenost in pravi rezultat včeraj. Vedno ne moreš igrati tako, da boš kolikor-toliko izenačen z nasprotnikom. Včeraj so na Švedi res stisnili, ampak po svoje smo imeli več in boljše priložnosti. Potrebno jih je realizirati, kajti obramba vedno tudi ne bo vzdržala takega pritiska!

In reply to by 330'0iew (ni preverjeno)

22eew (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kaj pa je to za šalabajzerske lige. veselijo se pa kot da so prvaki.

gost81 (ni preverjeno)

tebi je vse šalabajzersko, razen sideti pri računalniki, tu pa ti nega para. Šeško je zvezda v vzponu, samo da ga poškodbe zaobidejo.

In reply to by 22eew (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Obstanek v 2. razredu lige narodov je zaslužen. Vsi si zaslužijo čestitke. Strokovnost in sposobnost selektorja, je bila znova potrjena. Gol mladega Šeška, pa je bil prava mojstrovina. Sama tekma je bila s strani SLO zaigrana borbeno, srčno in odgovorno, kar je tudi prineslo želeni planirani cilj.

Starejše novice