Slika je simbolična.
Obtožnica za uboj se je spremenila v umor. Obtoženemu zato sedaj, namesto pet do 15 let zapora, grozi od 15 do kar 30 let za zapahi.

Vse se je začelo v soboto, 10. septembra, malo po 18. uri, ko je osumljenec umora partnerke v Peskovcih poklical na telefonsko številko 113 in operaterju dejal, naj policisti pridejo na njegov naslov in jim nato priznal, da je vzel življenje 35-letnici.

Osumljenec se ni zagovarjal

Po prihodu policistov in kriminalistov različnih enot Policijske uprave Murska Sobota so ga pridržali in dva dni pozneje privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Murska Sobota.

Slednja je predlagala pripor zaradi umora in nevarnosti ponovitve zločina.

To je sprejel tudi osumljenčev zagovornik, odvetnik Mojmir Šafarič, znano pa je tudi, da se osumljenec v preiskavi ni zagovarjal.

Drži pa vsekakor, da je do družinske tragedije, v domači hiši v Peskovcih na Goričkem, prišlo zaradi ljubosumja 46-letnnika, ki doslej še ni bil nikoli kaznovan.

Šlo je za umor in ne uboj

Čeprav se Orešek pred preiskovalno sodnico ni zagovarjal, naj bi neposredno pred umorom, v shrambi domače hiše prišlo do verbalnega spora. Nato je žrtev z rokama začel daviti, nakar ji je okrog vratu zavezal pleteno vrečo in jo z dolgim kuhinjskim nožem zabodel v levi del prsnega koša.

To je povzročilo notranje krvavitve in nazadnje smrt.

Zaradi tega naj bi tožilka Jana Rogan, po končanem zaslišanju dejala, da bo zoper osumljenca vložila obtožnico za umor in ne uboj, kot je sprva sporočila murskosoboška policija.

Po tožilkinem mnenju je osumljeni žrtvi vzel življenje iz nizkotnih nagibov, zaradi ljubosumja. Partnerka si je preko telefona dopisovala z drugim moškim, za katerega je menil, da ga z njim vara.

Do vseh teh dokazov je tožilka prišla po preučitvi zaznamkov in drugih dokumentov, ki so jih na kraju dogodka in z zaslišanjem nekaterih prič zbrali kriminalisti.

Ker se je obtožnica spremenila v umor, obtoženemu sedaj, namesto pet do 15 let zapora, grozi od 15 do kar 30 let za zapahi.

Po umoru klical brata in sosedo

Po surovem umoru, okoli 18. ure, naj bi osumljenec pred prihodom policije opravil še nekaj telefonskih klicev.

Menda je klical brata, da naj pride po otroka in mu hkrati priznal, kaj je storil. Enako naj bi povedal tudi sosedi, ki jo je poklical in ji dejal, da ji več ne bo mogel pomagati pri opravilih okoli hiše.

Povedal naj bi ji še, da je otroka zaprl v sobo, sam pa gre v zapor. Prav omenjena soseda naj bi vedela največ o nesrečni družinici, tudi o njihovih finančnih in družinskih težavah.

Postajal je vse bolj ljubosumen

Osumljeni naj bi tudi priznal, da je izredno ljubosumen in si ne more pomagati. Trdil je, da ima telefonsko številko psihologa, ki ga bo poklial in ga prosil za pomoč, a se to ni nikoli zgodilo.

Po hiši naj bi prav tako nastavil prisluškovalne in snemalne naprave. Vse to, po prepričanju tožilke, govori o tem, da je ljubosumnost postala tako intenzivna, da je partnerki raje vzel življenje, kot da bi jo videl z drugim moškim.

Tudi zaradi tega naj bi obstajala ponovitvena nevarnost, če bi osumljenca pustili na prostosti, saj bi lahko umoril tudi moškega, ki si je dopisoval z njegovo pokojno partnerko.

Komentarji (25)

Gogo888 (ni preverjeno)

Šafarič? Ni ta policist? Od kdaj je pravnik?

Kobajagi (ni preverjeno)

Ka mislis,ka samo en Safaric obstaja?!!!

In reply to by Gogo888 (ni preverjeno)

Ankica (ni preverjeno)

To je njegov oce-odvetnik

In reply to by Gogo888 (ni preverjeno)

Ena tam (ni preverjeno)

Bil je policaj, zdaj je odvetnik...

In reply to by Gogo888 (ni preverjeno)

deajan svinskoglavii (ni preverjeno)

če bo šel tak naprej bo prišel še do sodnika

In reply to by Ena tam (ni preverjeno)

Vseh barvah (ni preverjeno)

Uboga ženska kaj vse je morala pretrpeti s ton šizofreničnin - sociopatom...Ovi prasec si je pripravil vse da jo zadavi z tisto vrečo in tistim velkim kuhinjskim nožem in to samo da ji na zelo krut način odvzame življenje za večne čase da bi potem on v miru drk.l kur.c...
Za moje pojme ta psihopat ni ljubosumnež, ampak hladnokrven morilec !

Kobajagi (ni preverjeno)

Slabe pojme mas,on je obouje,ce je to napravo iz ljubosumnosti.

In reply to by Vseh barvah (ni preverjeno)

Gripa (ni preverjeno)

Kakorkoli...in karkoli sta mela med sabo, se zaradi tega ljudi ne ubija. Ce je bolano ljubosumen naj se gre zdravit.

Fakkk (ni preverjeno)

Točnotak .preprosto..
Kak pri kronicnih alkoholikih keri maltretejrajo druzino

In reply to by Gripa (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Ljubosumje je neozdravljivo. Ljudje, ki so temu podvrženi so lahko kadarkoli potencialni kandidati za storitev slabih dejanj. Partnerstvo s takimi, predstavlja določen riziko.

In reply to by Gripa (ni preverjeno)

khmmm (ni preverjeno)

Te clovek je psihero vse svoje bivse, delo po tereni tan delo svasta, ona je placuvala njegove racune ka je on zapravo vse za feste in alkohol… In te on njo buje? Zensko kera je prenasala njegovo kurbarijo, zapravljanje in alkoholizem… Pa ce si je pisala z 200 moskami, itak je konec koncov prenasala gnoja od deda. Pa se sosido je zval ka njoj vec nede mogo delati? wtfff??? Kaksen psihic. Normalen clovek po neksni hudi stvari kak je smrt nema cas pa premislavati taksne banalne stvari.

Yyy (ni preverjeno)

Khmmm ti si pa živel/živela skupaj z njima da veš kdo je čigave račune plačeval kdo se kurval in pil.daj ne seri pa ne pametuvle.za to so drugi da bodo njemu sodili nej pa ti

In reply to by khmmm (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Ka misliš ka lejko gnes kaj skriješ nekaj časa že a vse pride vo

In reply to by Yyy (ni preverjeno)

Heeeh (ni preverjeno)

V bistve je delal na tereni, zivel, festal in bil je 24ur na den z 10 sodelavci iz Prekmurja. Tak ka mislis ka je ostalo kaj skrito? Ka lejko ostane ka kole skrito kda lidje zivejo in pijejo skup? Pa ka vseh teh 10 lidi nede vse to dale neslo?? Pa ka se nede ona potozila kome?? Goricko je fest malo in tan vsi znajo vse…

In reply to by Yyy (ni preverjeno)

Asfalter (ni preverjeno)

Morilec. Nej v zapor z njin. V grob z njin. Smrtna kazen

Sobotašizavarn… (ni preverjeno)

Frajeri eni bi isto napravli kak on (samo se zdaj v tem dopisovanju ladijte )(mrš mater vam J žensko biti na
Konci zaklati >>>ge bi ga nagoga slejko pa tele na njega spusto (frajeri se na ženske iživljajo dajte takšni frajeri napište svoje telefonske oz naslove na sobota info ….pa te bojte frajeri pa ženake zbijte pa ka vas vijdin ….

Gobar (ni preverjeno)

Niti ena srecna in zadovoljna zenska se nede sla kurvat. Ce se je… tak ka bi mogo prvo spucati pred svojim pragon zakoj je nesrecna z njin pa te njo kar kole obtozevati… isto vala za moske. Srecen moski nede sao druge iskat. Za propad zveze sta vedno kriva dva. Nema pa niti eneden nobene pravice z drugin na kaksne kole nacin obracunavati. Poves fala za ribe in ides po svoje v zivote.

clovek ne jezi se

Bi se lejko brigali za sebe pa svoje, zakoj pometate pred drugim pragon? Sram vas je vse lejko.

Javen (ni preverjeno)

Morilce trbej braniti in ujcakati? Zadosti ka skrivlemo imena obsojenih pedofilov. Bi mogli tudi mi kak vsi ostali meti javen arhiv obsojenih pedofilov in morilcov… ka bi se se te rodbine teh izmeckov pazili pa izogibali

In reply to by clovek ne jezi se

per (ni preverjeno)

Zakaj pa ti ne pometaš svojga praga in ne podučuj drugih ker si isti kot morilec

In reply to by clovek ne jezi se

Ete (ni preverjeno)

Znam za eno ka jo je pol vesi .... na konce sta se locila goricko je znano po ton problem je pijaca ... zenske .... mladina z plastiko se po ms sminkejra golfeki itd

Fakkk (ni preverjeno)

Fanaticno ljubosumni moški so omejeni v pameti...pomeni ka ce drugi moški samo pogledne njegovo zeno in se mu zena nasmehne je že vojna. ...oz..če sumi ka ga vara in to ne prenese ka zbesni,,,pomeni ka bi on tudi rad ženo prevaro ali nema jajc zato oz. ne ve kak bi jo...in grata sfrustrejrani..

Hunda (ni preverjeno)

jao koji idioti. bojijo se da bi ponovil zločin? na kom? na že ubiti, mrtvi ženi? takpne neumne sodnike odstraniti s strelom v čelo

Nmms (ni preverjeno)

Joj..kako si omejen, na moškem svkaterim si je dopisovala

In reply to by Hunda (ni preverjeno)

JLo (ni preverjeno)

Prosim.... človek je ubil mamico otrokoma, ki sta jo najbolj potrebovala. Kdo je lahko na njegovi strani? Ste vsi bolani? Njega zapreti do smrti. Nihče nima pravice nikomur streči po življenju!

Starejše novice