Slika je simbolična.
Prišlo naj bi do zamenjave dveh pacientov!

Ministrstvo za zdravje je bilo zgodaj zjutraj obveščeno o izrednem dogodku v Splošni bolnici Celje, ki deluje pod vodstvom Aleksandra Svetelška, poroča Delo

Popoldan se bosta z vodstvom bolnišnice sestala minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in vršilec dolžnosti direktorja Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder. Od vodstva bosta zahtevala pojasnila.

»Zaenkrat lahko potrdim, da je v naši bolnišnici prišlo do izrednega dogodka, ki ga obravnavamo. O dogodku smo obvestili ministrstvo za zdravje in policijo. Vzpostavili smo kontakt s svojci. Potem, ko bomo opravili razgovor s svojci, vam bomo lahko dali dodatne informacije,« so za Delo pojasnili v Splošni bolnišnici Celje. 

Za umrlega že pripravljali pogreb

Po Delovih informacijah naj bi šlo za smrt starostnika, in sicer naj bi iz doma upokojencev na zdravljenje pripeljali dva starostnika, v bolnišnici pa naj bi prišlo do zamenjave.

Zamenjali naj bi namreč, kdo od njiju je umrl. Da je prišlo do napake, so  ugotovili v domu starostnikov, ko se je eden od njiju vrnil v dom, svojci umrlega pa naj bi že pripravili pogreb, piše Delo, ki informacije še preverja.

Po neuradnih informacijah bo minister Bešič Loredan zahteval odstop generalnega direktorja Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje.

Več informacij sledi.

Komentarji (15)

ombb (ni preverjeno)

Tak ka nisce od toga svojca se je nej sao poslovit od njega v bolnico ka bi vido ka to dejansko neje njegovo truplo?! Ocitno so ga fest meli radi no. Glavno ka so pripravlali pogreb ka se ga cim prle resijo. Aja pa te sledi se eno pitanje - torej so jiva niti nej dobro zdravili?! Mogoce je of drugi gli zaradi toga mro ka je dobivo napacna zdravila

tt (ni preverjeno)

Tocno tak, ocitno sta te niti nej dobivala dobrih zdravil. Pri starcaj je fest pomembno ka dobivlejo prava zdravila, kera se nesmijo mesati.

eeeee (ni preverjeno)

V lekarni je bil pred mano starejši gospod, ki je dobil veliko Mercatorjevo vrečko zdravil, okoli 10 različnih zdravil. Farmacevtka mu je govorila, to zdravilo vzamite na 8 ur, to zjutraj in zvečer, to zdravilo pred jedjo, to zdravilo na 12 ur, to po potrebi itd... Ali je zdravo jemati koliko tablet??? Moja sorodnica je stara prek 80 let in ne jemlje nobega zdravila in deluje zelo zdrava.

In reply to by tt (ni preverjeno)

takjetk (ni preverjeno)

Verjetno ma raka. Moj tast z razsirjenin rakon ma
tudi ogromno zdravil. Kda rak napreduje nega vec obsevanj in kemoterapij ampak samo zdravila.

In reply to by eeeee (ni preverjeno)

Vuhoo (ni preverjeno)

pa še to ni nujno. pa niti ni nujno, da se gre za rak. itak da obstajajo bolezni že od rojstva, za katere nucaš ogromno zdravil, kaj šele starčki

In reply to by takjetk (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Generalni direktor osebno seveda ni nič kriv. Ne more nadzirati vsakega zaposlenega, vsak postopek. Zadeva je res sila "škakljava"... kljub vsemu pa se je verjetno zmotil/a kakšen navaden medicinski brat pri birokraciji. Kolikor vem, so pri operacijah že tudi "pozabili" v abdomnu škarje in še kaj.
Ljudje smo zmotljiva bitja, napake so se in se bodo vedno dogajale. Zato bi bilo tudi na mestu, da je minister prizanesljiv. Je on vse v svoji službi kot zdravnik vedno naredil prav?

Zmešnjava. (ni preverjeno)

Ges san se tüdi zmejšo, pa san potežo sosido namesto moje, pa je sosid bil vesejli, ka san ga rejšo dela.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Kako lahko zagovarjate tako zmotljivost in napake? Človek ni stvar. Upam, da gre za lapsus.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Viktor O. (ni preverjeno)

Svetlešek pa Vindišar, kader najboljše stranke, kader največjega, najboljšega in najlepšega predsednika stranke, kero vodi že 30 let. Plus žena njemi je tudi tan zaposlena... Živela!

Patolog (ni preverjeno)

Ko smo pacienta oživljali je bil že mrtev. Verjetno bo v tem primeru šlo za vstajenje in za posmrtno življenje.

Golobof (ni preverjeno)

Tebe, Debeli Fuknjenec, ne bi bilou škoda, ka bi te zakopali živoga, brez ikakve pomoute.
Fsi bi plejsali, ka so se te rejšili - končno.

Golobof (ni preverjeno)

Tebe, Debeli Fuknjenec, ne bi bilou škoda, ka bi te zakopali živoga, brez ikakve pomoute.
Fsi bi plejsali, ka so se te rejšili - končno.

Vuhoo (ni preverjeno)

saj to delajo tudi v tej zabiti rakičan bolnici.

gru (ni preverjeno)

Težak, neprijeten spodrsljaj. Gre za nedoslednost in neodgovornost zaposlenih. To se ne bi smelo zgoditi. Sicer pa starejši kot si, bolj te obravnavajo z levo roko. V kolikor je imel ta človek svojce, je zaradi dogodka, zagotovo sledil šok.

Eh ne pitaj (ni preverjeno)

Rakican je hujsi. Tan san delala kak diplomerana medicinska sestra pa vidla kak jin je vseeno za lidi. Samo ka se jih hitro resijo pa ka cim menje kosta.

Starejše novice