FOTO: Peter Dominko
Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltince so se po reprezentančnih obveznostih spet zbrale v Bratoncih, kjer so prvič vadile pod vodstvom Amirja Karića. Novi strateg Beltinčank je spregovoril eksluzivno za Sobotainfo.

Amir Karić, bivši reprezentant Slovenije in nekdanji nogometaš Maribora, je novi trener članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci.

Član zlate generacije slovenske izbrane vrste, s katero je leta 2000 zaigral na evropskem, dve leti kasneje pa tudi na svetovnem prvenstvu, je na klopi najtrofejnejšega ženskega kluba v Sloveniji nasledil Zlatka Gaborja.

Gabor se je, tako kot smo napovedali pri Sobotainfo, v minulem tednu preselil v prestolnico. Z ljubljansko Olimpijo naj bi se, kot so pred dnevi zapisali pri Pomurju, dogovarjal že v času, ko je bil še trener aktualnih prvakinj.

Uprava kluba iz Beltincev je po naših informacijah opravila razgovore z več kandidati, na koncu pa je vodenje devetkratnih državnih prvakinj zaupalo znanemu nogometnemu imenu.

Karić je po tem, ko so se v klubske vrste vrnile članske in mladinske reprezentantke, včeraj v Športnem centru Bratonci že opravil uvodni trening, po njem pa je spregovoril za bralce Sobotainfo.

V Mariboru del zgodovinskega podviga

»Prvi vtisi so zelo dobri. Vesel sem, da sem se pridružil največjemu klubu v Sloveniji, z najboljšimi igralkami. Mislim, da glede sodelovanja ne bo nikakršnih težav, saj so dekleta pridna in delavna. 

Še veliko imamo za postoriti, s treninga v trening in s tekme v tekmo se bomo spoznavali ter poskušali skupaj premagati ovire na vsaki preizkušnji. Verjamem, da se bomo dvigali kot ekipa pa tudi posamezno. Zadovoljen sem, da sem tukaj,« je uvodoma dejal novi strateg Pomurk.

Ljubitelji nogometa se Amirja Karića najbolje spomnijo iz članske izbrane vrste, saj je v dresu Slovenije zbral 64 nastopov in bil vselej znan po svoji nepopustljivosti pa tudi odličnem predložku z levico.

Nekdanji nogometaš, ki je igral tudi na Japonskem, Cipru in v Angliji, kjer je bil član Ipswich Towna in Crystal Palacea, je globok pečat pustil tudi v Ljudskem vrtu. 

Za Maribor je odigral kar 235 tekem in bil pomemben del zasedbe, ki se je v sezoni 1999/2000 prvič v zgodovini kluba prebila v skupinski del UEFA Lige prvakov.

Pomurje želi popeljati do dvojne krone

»Seveda, cilji so vedno isti. Kot sem že dejal, gre za največji ženski klub v državi, samo prvo mesto pa nekaj prinaša. Ta cilj hočemo izpolniti tudi v letošnji sezoni. 

Vemo, kaj prinaša nastope v evropskem tekmovanju, v katerem hočemo sodelovati vsako leto in se uvrstiti še malce dlje kot v zadnjih sezonah. Želimo si dvojne krone, torej tudi pokalne lovorike,« Karić pravi o ciljih.

Oseminštiridesetletnik se je po koncu bogate kariere posvetil trenerstvu, sprva deloval v nogometni šoli Maribora, po obdobju v Jarenini pa je bil doslej trener mlajših selekcij Malečnika, pri katerem je sicer še v lanski sezoni tudi igral.

Kot trener Beltinčank se bo prvič preizkusil v ženskem nogometu, kar je, kot priznava, tudi zanj nekaj novega, a nekdanji bočni branilec verjame v uspešno prihodnost:

»Ta sprememba je tudi zame nekakšna novost. Mislim pa, da se bomo z dekleti hitro ujeli, saj gre za kakovostne igralke, skoraj vse so članice različnih reprezentančnih selekcij. 

Kar se tiče kakovosti, to ni težava, s skupnimi močmi pa bomo skušali uresničiti skupne cilje, torej cilje kluba. Naredili bomo vse, da uspemo v tem!«

Energijo in potencial spraviti na igrišče

»Zagovarjam predvsem napadalno igro, saj mora Pomurje igrati napadalno in držati tempo igre vseh 90 minut tekme. 

To bomo skušali delati s tekme v tekmo in se privajati na to, da to energijo z domačih prenesemo tudi na evropske tekme. Skozi sezono se moramo pripravljati tudi na to,« je optimističen Karić.

Po njegovih stopinjah je najprej šel Sven Šoštarič Karič, ki se je poleti vrnil v Ljudski vrt, nato pa tudi Tija Šoštarič Karič. Sedemnajstletnica barve Pomurja brani že dve leti, zdaj ji bo s klopi poveljeval oče.

Je tudi hčerka, ki se za razliko od očeta in starejšega brata bolje znajde z desnico, zaslužna, da se je Amir odločil preizkusiti v ženskem nogometu?

»Že prej so bili stiki, vendar se ni izšlo, sem pa vesel, da sem danes tukaj in bomo skušali z ekipo narediti dober rezultat. Veliko je energije in potenciala, kar pa je potrebno spraviti na igrišča in potem bo vse v redu.

Pred treningom smo z dekleti opravili krajši sestanek, na katerem sem jim povedal, da me zanima borba in pritisk na nasprotnice. Na ta način se bomo dvigali kot ekipa. 

Menim, da bomo rasli s tekme v tekmo, čeprav bo verjetno prisotna tudi kakšna napaka, vendar sem prepričan, da smo najbolj kakovostna ekipa lige. Z dekleti komaj čakamo naslednje tekme, da to tudi dokažemo.«

Verjame v uspeh

Beltinčanke, ki so avgusta na prvem derbiju sezone povozile Olimpijo, bodo pod vodstvom Amirja Karića prvič zaigrale že v nedeljo. Na Ptuju bodo izrazite favoritinje za zmago.

Novi strateg »žuto-plavih« je prepričan, da je pred Pomurkami uspešna sezona, čeprav se bodo v državnem prvenstvu še trikrat pomerile z zeleno-belimi iz prestolnice.

»Igralke so tako kakovostne, da jim njihov ego ne bo dopustil tega, da ne bi bile prve v državi. Za ta rezultat bodo naredile vse, menim pa, da so na dobri poti. Skozi vsa ta leta so pokazale, kam spadajo. 

Smo pa zdaj na točki, ko tudi vse v regiji zanima, kdaj se bo ekipa uvrstila v nadaljevanje lige prvakinj. To je moj največji cilj in samo zaradi tega sem se pridružil kluba, saj v ekipi vidim veliko kakovosti. 

Potrebne je zgolj nekaj športne sreče, da bi se uvrstili v naslednji krog evropskega tekmovanja,« je za konec še dejal novinec na klopi Pomurja.

Bodo nogometašice Pomurja z novim trenerjem osvojile deseti naslov državnih prvakinj?

Komentarji (18)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

On je bil za časa igralske kariere zaradi ne/inteligence znan kot "šupćina". Pa tudi kot velik hazarder, nenazadnje so mu upniki, kolikor je znano, malo "zakurili" tudi avto.
Mogoče se je spremenil, če pa ne, tak človek ni primeren za trenerja prvaka Slovenije v nogometu!

RobertH66 (ni preverjeno)

Tako kot Čontala....saj sta že dva samo v 8 km razdalje....

In reply to by Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Kiki2 (ni preverjeno)

Ko se bom naveličal svojega posla bom šel za ginekologa.
Da bom malo raziskoval.

RobertH66 (ni preverjeno)

Zdaj sta pa dva velika kockarja v dveh klubih....Čontala in Karič....bosta kar skombinirala pare za super življenje....

33ep (ni preverjeno)

hahaha,..... money, money

vrana (ni preverjeno)

iz najuspešnejšega Slo nogometnega kluba delate podpovprečev nogometni klub, vodstvo da te kap

pom (ni preverjeno)

tega kluba dragi moj, več ne bi bilo, če ne bi prišlo pred pol leta to novo vodstvo. Sicer pa imate sedaj volitve za predsednika čez mesec dni, pa izvolite, probajte, naredite si ekipo in popeljite ŽNK Pomurje v višave. Sedanje vodstvo, vas bo pri tem podprlo.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

nebi bil??? no zdaj ga pa nebo, hvala

In reply to by pom (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

pred pol leta je bil predan vodstvu v popolni kompletni zasedbi-dragi moj ,oj-piši riši, sedaj je odšlo že koliko igralk in vse top igralke??, seveda krivo po tvojem prejšne vodstvo. Takrat je igral klub kvalifikacije za LP, sedaj bodo zasedle šele drugo mesto v državnem prvensvu, seveda po tvojem-krivo prejšno vodstvo, in kdo bi zdaj skoraj po tem takem, spravil klub do neobstoja??

In reply to by pom (ni preverjeno)

pom (ni preverjeno)

Mislim da ti bolj žališ sedanje vodstvo, kot pa jaz govorim kaj o prejšnjem. In ja, vemo koliko smo delali, da smo pokrili vse dolgove, vemo koliko igralk na novo je prišlo v klub, so pa problemi, trudimo se in jih rešujemo sproti. O financah ne bom, ker to lahko preveriš sam, ker spremljaš ta klub podrobno pa lahko opaziš da je v klub vpetih blizu 70 sponzorjev. Ti napišem koliko jih je bilo prej, ma ne, to itak veš. Odhodi so se dogajali tudi prej, ne samo sedaj, ostaja pa dejstvo da je bilo ob prihodu novega vodstva 57 aktivnih igralk v klubu , sedaj jih je čez 80. Vsem top igralkam, ki so odšle, želimo uspešno nadaljevanje kariere, prav tako vsem cenjenim strokovnjakom, ki so bili v našem klubu. Smo pa veseli, da nas spremljate, komentirate, žalite in sebe poveličujete, to je še edino kar vam je ostalo. Za konec še povem samo to, nismo obremenjeni s tem, da moramo biti prvaki, dokler pa smo v igri za prvo mesto, pa se bomo borili do konca.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

ker govorim dejsta so za tebe žalitve, so igrale kvalivikacije za LP-so., so bile ob prevzemu od prejšnega vodstva v popolni zasedbi-so, kje je tu žalitev, lahko se vprašamo drugače, premore trenutno vodstvo prenesti kritiko na svoj račun, kot izgleda ne, in poveličujemo mi sebe posamezniki absolutno ne, podajamo samo dejstva in kritino

In reply to by pom (ni preverjeno)

pom (ni preverjeno)

dejstva so ta, da ste lani izpadli iz tekmovanja, tako kot ta ekipa letos, s tem da ste naredili dolga še pa še, katerega je sedanje vodstvo v celoti poravnalo. Ob tem ste dobili še dva rdeča kartona, posledično zaradi tega Rozmarič in Kos L. nista igrale proti Shelburnu. Če hočete lahko greva tudi v podrobnosti z argumenti. Kaj se pa tiče prvega mesta, si še enkrat preberite kaj sem napisal, aha, pa še o igranju v drugem krogu, čestitke za to, igralo pa se je tudi 2014 v drugem krogu in sicer v Lendavi, čez 1000 gledalcev z italjanskim Toresom, verjetno pa to itak veš.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

Vrana (ni preverjeno)

Vidim da ni jasno od poslovanja do tekmovanja, povprecen klub boste v roku enega leta, in skoda nepopravljiva

In reply to by pom (ni preverjeno)

pom (ni preverjeno)

Tudi to se lahko zgodi, da bomo povprečen klub, dosti tudi po vaši zaslugi, seveda če ste bil v vodstveni strukturi kluba. Imam pa še eno vprašanje, če je bilo vse tako oh in sploh pri vašem vodenju kluba, kako ste pol pustili nekaterim, ki so pred leti odšli iz kluba, da se vrnejo. A so se sami prislinili, ali pa ste zabredli tako globoko, da je to bila edina rešitev in ste jih prosili za pomoč.

In reply to by Vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

niste obremenjeni z tem da bi bili prvaki, manjka vam ambicije in verjetno je sto sedaj tudi žalitev, so pa to vaše besede, niste obremenjeni z tem da bi bili prvaki. To razložite Amirju, kako bi to prenesli v serijskem prvaku Maribor, če bi tako izjavo podal nekdo iz kluba. Vidite kako enostavno

In reply to by pom (ni preverjeno)

Mura 05 (ni preverjeno)

To ka je odavo tekme njeme nemremo pozabete...on pa.obilinovic,rakovic,pejkovic, itd....mrs

čačipress (ni preverjeno)

Ziko ge razmrdal cejli klub. Ali šteri ga pozna nej ge nikaj čüdnoga. Kozic tij ga poznaš jako dugo. Kak te ge lejko tak nasamaro?

vodka (ni preverjeno)

Vidin ka sta se dva vrezala. Eden nekdanji funkcionar šteri je biu poleg pri delanju ogromnega dolga in drugi kateri je bil zraven pri pokrivanju dolga. Jasno je šteri ma bole praf.

Starejše novice