Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je danes stopil pred novinarske mikrofone in pojasnil okoliščine krutega napada na 20-letnico s kuhinjsko sekiro in nožem.

Napad na 20-letno dekle, ki jo je v noči na nedeljo s kuhinjsko sekiro in nožem močno iznakazil 22-letnik, pretresa Maribor in širše okolje. Kot je razkril Večer, ji je napadalec odrezal palec in jo poškodoval do neprepoznavnosti.

Porezal naj bi jo tudi po ušesu, jo večkrat zabodel v predel trebuha in ji iznakazil obraz. Obležala je v mlaki krvi.

Storilec, ki je še vedno v policijskem pridržanju, se je na zločin dobro pripravil, je danes še razkril Večer, saj je na srečanje z žrtvijo prišel oborožen s kuhinjsko sekiro in nožem, pred napadom pa si je nadel tudi rokavice.

Zločin, ki se je zgodil nedaleč od sedeža Policijske uprave Maribor, po doslej znanih informacijah ni imel očividcev, policisti so posebej hudo poškodovano 20-letnico našli med rednim delom in ji nudili prvo pomoč. 

Policisti so storilca prijeli, ko se je na kraj zločina vrnil po nahrbtnik

20-letnica še vedno v smrtni nevarnosti

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je danes sporočil več podrobnosti grozljivega zločina.

In sicer je razkril, da je 22-letni moški želel 20-letnico v Mestnem parku umoriti, kar mu ni uspelo, ker sta se med njegovim napadom na oškodovanko na kraj zločina pripeljala policista.

Isti čas sta zaradi vpitja 20-letnice v neposredno bližino kraja zločina prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta policista opozorila na dogajanje. Policista sta v neposredni bližini Akvarij - terarij Maribor na tleh opazila poškodovano žensko.

Takoj sta zaprosila za reševalno vozilo in 20-letnico skušala ohranjati pri zavesti. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnika, mu odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. 

Napadeno dekle so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je po kirurškem posegu še vedno v smrtni nevarnosti.

Po do sedaj zbranih informacijah policistov sta se osumljenec in žrtev poznala, vendar nista bila par. Pri ugotavljanju motiva so policisti ugotovili, da je osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja.

Preiskujejo pa, ali je bilo srečanje dogovorjeno ali pa jo je 22-letnik pričakal v zasedi. Osumljeni pa bo danes s kazensko ovadbo priveden pred dežurnega preiskovalnega sodnika. 

Pred tem 22-letnik izvedel vlom

Je pa Meglič danes tudi potrdil, da je za 22-letnika tudi utemeljen sum storitve kaznivega dejanja s področja premoženjske kriminalitete na območju Policijske postaje Šentilj, in sicer pred že omenjenim kaznivim dejanjem.

Natančneje gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in dejanje velike tatvine, natančneje vloma, pri čemer gre za vlom v nepremičnino mame napadenega dekleta

V tem primeru pa policisti še zbirajo obvestila, pri čemer pa Meglič poudarja, da moškega policisti pred tem še niso obravnavali zaradi nasilja.

Za kaznivo dejanje umora je po določilih predpisana kazen najmanj 15 let zapora, pri čemer pa se lahko storilec podobno kaznuje tudi za poskus umora.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor skupaj z ostalimi policisti še vedno intenzivno zbirajo obvestila in izvajajo različne operativne ukrepe, je še dejal Meglič. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. 

Komentarji (8)

tuncika

Ljubosumje je zagotovo najtežja, najhujša oblika psihične stiske, kjer je odločitev že znana. To, da pa si je ta fant vse to pripravil, načrtoval in jo iznakazil pa priča o malodušju mladine danes. Dosmrtni zapor je premila, preblaga kazen.

tanja flaškonn (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

meni se pa fant smili
Takšen fejst fant

In reply to by tuncika

Histor (ni preverjeno)

vodi si ga kuči
kuuzla jalova

In reply to by tanja flaškonn (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec prizadeti si do amena. Se vijdi ka si obična pederčina. Gnoj.

In reply to by tanja flaškonn (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

tunčika + ... samo vupan, ka nej od kakše živijne dejte pa bi se zmazo.... Tej si svobode več ne zaslujži!

In reply to by tuncika

i (ni preverjeno)

Mladine danes? To se že od vekomaj dogaja

In reply to by tuncika

nagicigan (ni preverjeno)

kaj bo pa dobil, VIKEND ZAPOR 3 zvezdice ... saj pa poznamo naše sodstvo.

lalika (ni preverjeno)

Zob za zob.

Starejše novice