To so utrinki ribiškega druženja v Krogu.

Kraparska sekcija, ki deluje v okviru Ribiške družine Murska Sobota, je v gramoznici v Krogu pri Murski Soboti pripravila kraparsko druženje z ulovom krapov.

Druženja so se udeležili ribiči iz Ribiške družine Murska Sobote, pa tudi iz drugih pomurskih in podravskih družin.

Srečali so se v četrtek, 1. septembra, druženje pa zaključili v nedeljo, 4. septembra, ko so najboljšim ekipam podelili praktične nagrade. 

Dnevno-nočno druženje

Srečalo se je sedem ekip, pri čemer sta bila v vsaki po dva ribiča. Za ribiče je bil dnevno-nočni ulov prava »poslastica« in izziv, kdo bo ujel najtežjo ribo.

Ekipe so se razporedile okrog gramoznice, kjer so namakale trnke in lovile ribe, nekateri člani pa so se celo popeljali z ribiškim čolnom. Ob gramoznici so si postavili šotore, kjer so štiri dni sobivali z naravo, v šotoru so počivali in celo prespali. Lovili so več ali manj na vabo boilo. 

Ulovili so 35 krapov s skupno težo 321,01 kilograma. Vsega skupaj se je kraparskega druženja udeležilo 14 ribičev.

Lovili so z ribiško palico in vabo, vsako ulovljeno ribo pa so potem še stehtali in jo nato spet spustili v vodo. Seveda so jih shranili tudi v evidenco, saj ribiči čez celo leto spremljajo težo rib; nekatere pridobijo na teži, spet druge jo celo zmanjšajo. Vse ulovljene ribe so bile zdrave in brez kakšnih koli poškodb.

Ob koncu druženja so najboljšim podelili praktične nagrade v obliki ribiške hrane in opreme. Pri podelitvi so sodelovali predsednik kraparske sekcije Timi Bencak, podpredsednik Ribiške družine Murska Sobota Dejan Bukovec in tajnik Ribiške družine Murska Sobota Saša Matulic

Prvo mesto je osvojila ekipa Car Tim Habana v postavi Aleš Marzel in Matic Cvetko ter otroka, bodoča mlada ribiča, ki so v štirih dneh ujeli 249,56 kilograma rib ‒ vsi so člani Ribiške družine Maribor.

Aleš Marzel iz Zgornje Polskave je ujel najtežjo ribo, ki je tehtala 19,975 kilograma. Ulovljena pa je bila tudi najmanjša riba s težo 3,375 kilograma. 

Kot je povedal Marzel, je užival pri ulovu krapov in vsako ribo je z veseljem potegnil na obrežje gramoznice. Čeprav hodi ribarit v gramoznico v okolici Maribora, velikokrat pa ga pot popelje tudi v tujino, rad prihaja v Prekmurje, saj so tukaj dobri pogoji za ribolov.

Drugo mesto je zasedla ekipa DU Kukoruz, ki je ulovila 48,725 kilograma rib, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Pepi Team, ki je imela natehtanih 9,125 kilograma rib. 

Komentarji (11)

TNT666 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to je plastični reklamni krap oziroma otroška igrača
Takih krapov pr nas ni sploh
so največ dolgi 18 cm

Grgrgt (ni preverjeno)

Se ti celinplasti ni ka te je hahja

In reply to by TNT666 (ni preverjeno)

carni vrag (ni preverjeno)

so jih prejšno soboto v Lentiji prodajali po 5 evri
Kitajska roba
Plastike je že itak preveč

In reply to by TNT666 (ni preverjeno)

Histor (ni preverjeno)

tam pri glavi ima ventil za pumpanje
Bolj ga pumpaš večji je

In reply to by carni vrag (ni preverjeno)

TNT666 (ni preverjeno)

pumpajte pumpajte pubeci
samo pazite da vam ne bo počil

In reply to by Histor (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

sem pumpal pa pumpal pa pumpal in bum
nema više krapa
deca se joka kad sam jim spiliko uničil

In reply to by TNT666 (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

ge ste ljubitelji zivali!?

. (ni preverjeno)

Tij genijalec krape nazaj pistijo nej si mogo ka nebi zašinfo.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Banda pokvarjena!!!

kaplanPolizali (ni preverjeno)

V Krogi vsaki den ven nesejo kakšnoga 😂😂 kakšni takšni člani “ribiške” družine … vsi so mastni okoli ust.. doma pa babe potrebne kak sahara vode

gru (ni preverjeno)

Pravi ribič vzame svojo ženo zraven na ribičijo, ko ima ta gliste. Kot kaže, je uspeh ulova zagotovljen. Le tako se ulovi tak veliki krap. Na koncu so vsi veseli, zadovoljni in siti.

In reply to by kaplanPolizali (ni preverjeno)

Starejše novice