Danes so v okviru vseslovenske vstaje v večih mestih napovedani protesti, med drugim tudi v Murski Soboti.

V luči vseslovenskih protestov so slednji danes ob 16. uri napovedani tudi v Murski Soboti, kjer bodo nezadovoljni občani, občanke in ostali udelelženci ponovno izkazovali nazadovoljstvo napram političnim ter ostalim elitam. Tokratni tretji protesti se bodo poleg Prekmurske prestolnice odvijali v večih slovenskih mestih, osrednjie dogajanje pa bo ponovno v Mariboru in Ljubljani.

Murskosoboški protesti so doslej potekali brez večjih izgredov, po podatkih pomurskih policistov sta doslej bila pridržana le dva udeleženca, 18 in 29 – letnik, ki sta se protestov poskušala udeležiti z granitnimi kockami, medtem, ko so na protestih v Mariboru in Ljubljani bili pridržani številni protestniki. "Zahtevamo, da Državni zbor Republike Slovenije z ustavno in/ali zakonsko spremembo prizna pravico volilk in volilcev, da sprožijo inštrument ljudske nezaupnice, s katero bo omogočen odpoklic poslanca državnega zbora ozioroma župana," so med drugim zapisali na Facebook strani Vseslovenske vstaje, v okviru katerega se obetajo še protesti v Mariboru, Ptuju in Gorici.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
george

Že pa do kakšne sprepitnine larmale v tri dni.
Vesele svetke.

center

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f1XLLPb4Qvk

PESEM UPORA- KOMBINAT
Pesem upora naj širi svoj glas, sanje milijonov naj vzdignejo glas,
svoboda je misel posebna kot Kras, svoboda je ogenj, ki greje naš obraz.
Bitke pogumnih in srčnih ljudi za nas niso zgodbe pozabljenih dni.
Za njih naj naša pesem živi, za njih zdaj soncu mi dvigamo pesti.

Dvignimo glave za vse, ki trpe
podajmo roke vsem ki hrepene
misli premnogih, ki sejejo strah
spreminjamo barve vseh človeških ras.

M4LiCk4

Žalostno, ka se te protesti izvajajo še zdaj, pred (takšnimi) prazniki.
Saj pa več kak jasno (kar smo naredili na 1. protestu) izraziti nestrinjanje, ne gre.

Dajmo mirno zaključit to leto, nej pa z nekšnimi revolucijami.
Tak je preveč sranja že bilo.

Pa ČAROBNE praznike želim.

dexter

M4LiCk4 , več kak četrtina slovencov de v teh praznikaj v prazne sklejce glejdala, pa pod jelko marsištero dejte nede nika najšlo, dosta si jih jelk niti privouščiti nemre... tak ka so tej protesti čista na mesti tüdi ob takšnon časi.

M4LiCk4

... Ampak s temi protesti se brezposelnost in kriza le še povdarjata in ne rešujeta!
In tudi za to četrtino upan, ka bodo za to pristojne organizacije poskrbele (kot tudi ponavadi so, SPLOH ob takšnih praznikih).

Ge man nekak v navadi, ka naj je vsaj konec leta malo bole miren pa optimističen. Saj pa nikjer ni rožnato, ali nekak si probaš tak napravti ...

BuLsHiT

lol in ka je zaj to taksoga ka je kunec leta?? zato bi mogli si rozice saditi pa pozabiti kakse nategancije se saki den dogajajo?? vej pa to ka se zadne dneve dogaja je ze vec kak ocitno jebanje lidi v glavo...

zima.bela

M4liCk4,
ti kar imej rit doma na toplem, zakaj protestirat, ven v ta mraz in meglo!! Kaj imaš TI od tega?
Ko pa ti vzamejo službo, plačo-edini vir za preživetje, gretje in za življenje in s tem še osnovno človekovo dostojanstvo - potem pa pridi, pa protestiraj. Takrat bo to ZATE, ne za druge!
Vsaka r.t pride na svoj s....t!

mixer

Protesti so legitimni in potrebni, ker le tako lahko državljani izrazimo svoje nestrinjanje s politiko vlade, ki samo leporeči, izhoda iz krize pa se ne potrudi pripeljati.Briga jih za državljane, glavno, da imajo sami.Pogledati je treba le na Hrvaško, tu jim je za čestitati,kako so počistili s svojimi tajkuni, od vrha vavzdol. Pri nas je to le utopija.Mladi z diplomami hodijo po cesti in leta ne dobijo službe, ker raznorazni direktorčiči in ravnatelji razpise prirejajo prevladuje nepotizem. Pa še vedno ste zadovoljni s to vlado?

bajs01

Prav zanimivo , da s skoraj vsake veselice pripravite fotogalerijo , tukaj pa ena sama fotka. Je kakšen razlog za to ali pa zgolj naključje?

Direktna

Je bilo kaj protestnikov v ms ali nej? Ali zakoj nega nikšoga prispevka?

bajs01

samocenzura ! ali ?

Vipko
artur

Bole bougo je bilo. Ne ven, če nas je bilo 100 - 150. Se vidi ka smo pomurci ešče veči leliji pa hlapci od ostale Slovenije

Spy

Kak mi to na živce ide. Po forumih ne vidiš drugoga kak jamranje kak nam slabo ide, kda pa se organizerajo demonstracije in bi vsak tej osebek keri jamra kak slabo živi, mogo prevzeti vlogo aktivnoga državljana in se udeležiti protestov... te pa beeee. Rajše leži doma na kavči (in še naprej jamra seveda).

Direktna

@Spy, to je tisto hlapčevstvo.

Ka zaj narod, te zdignoli svoje riti in s svojo navzočnjostjo pokazali, ka se ne strinjate s ten, kak nam državo kradnejo in vse kar se da? Ali te dale sideli pred tv-jon, se poneumljali z big brother-om in podobnim sranjom? Poleg pa dopuščali, ka do v politiki lidje, keri nemajo nikšij moralnih načel, zakoni so jim zadnja briga, označüvlejo pa vas za zombije?

I-OWN-YOUR-MOM

Ge san bil na vseh do zaj v LJ, probo san stati čim duže v mrazi, galamiti, ali kaj drujgo na protestaj zaenkrat naj ne bi delali.

Ščen povedati, ka mirni protesti nemrejo biti rešitev (to gučin bole za LJ, ge je glavna drhal), če so nej npr. ali sakši den, takka več folk v slujžbo ne bi odo zaradi njih, oz. bi se mogli izvajati vse povprek na način, ka bi se oviro promet, itd. Skratka, ka bi se povzročilo TO, ka bi popizdilo še ostalih par 100 gezero lidi, keri so v pizdi, pa se jin ne da na mraz ...

Drugja je pa ta, ka se napravi seznam lidi, keri so napravili največ škode, pa se ide le-te iskat po naslovaj. V MS bi to lejko bila npr. stranka SDS, in njeni člani, keri zganjajo največ pizdarij ...

zima.bela

A imamo tu gor na forumo kakega pravnika, ki bi znal odgovoriti:
- a je nekdo s psihiatrično diagnozo sploh lahko nek predsednik (države, vlade, gasilskega društva) - če pa, če se psiho-medikamentov nažreš še avta ne smeš voziti - državo pa lahko furaš?

dexter

Gnes je en pameten človek napijso:

"Zakaj bi vstajali tisti, ki so jim sindikati kupili vesele praznike in tisti, ki se zaradi sramu ne upajo ven; pa tisti, ki so nekje daleč, s svojim plenom, pa oni z nizkimi in zasluženimi plačami v tovarnah, ki so preveč utrujeni, da bi prišli dlje, kot do svojega daljinca in seveda vsi tisti, ki vidijo boga v polnih vozičkih...preračunljivost nas bo umirila in pomorila, počasi in z lučkami..."

zima.bela

Vem, da Zombi ne bo zlepa popustil, a izgleda, da se mu počasi živci načenjajo (ko tablete malo popustijo)!

http://www.mladina.si/118995/evakuacijska-pot-premiera-janse/

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice