Slika je simbolična.
Nedavno je po družbenih omrežjih zakrožil iskren zapis izkušnje potovanja z vlakom od Ljubljane do Murske Sobote. Pri pristojnih smo preverili, zakaj prihaja do toliko zamud in zakaj je vožnja tako dolgotrajna.

Šale tem, kako zelo počasni so slovenski vlaki in koliko časa potrebuješ, da pripotuješ z enega konca na drugega, so postale že povsem običajen del vsakdanjih pogovorov. 

Od Ljubljane do Murske Sobote skoraj štiri ure. Kako?

Vse tegobe potovanja z vlakom po naši državi, je pred krakim strnil uporabnik družbenega omrežja Twitter, ki je od Ljubljane do Murske Sobote potoval skoraj štiri ure.

Na Slovenskih železnicah zamude pripisujejo investicijskim delom in s tem povezanimi zaporami: 

»Na slovenskem železniškem omrežju se izvajajo obsežna investicijska dela, kar trenutno žal neizogibno povzroča na posameznih odsekih počasne vožnje ali vožnje samo po enem tiru, tudi zapore prog in s tem potrebno usmeritev potnikov na določenem odseku na nadomestne cestne (avtobusne) prevoze.

To povzroča zamude v voznem redu oziroma v prometu, a na dolgi rok prinaša potnikom boljšo infrastrukturo, tudi prenovljene železniške postaje in možnost za boljše vlakovne povezave po slovenskih tirih.«

Zakaj v Sloveniji nimamo hitrih vlakov?

Kaj traja tako dolgo? Zakaj Slovenija ne pozna hitrih vlakov?

»Potovalni čas je precej odvisen od konfiguracije proge in dovoljenih hitrosti voženj. Če vzamemo za primer dolžino poti iz Ljubljane do Kopra, je železniška pot občutno daljša v primerjavi s cesto, kar posledično pomeni daljši potovalni čas. Železnice so speljane glede na naravne danosti, včasih ni bilo toliko tunelske in viaduktne gradnje, zato imajo proge daljše kilometrske razdalje v primerjavi s cestno povezavo,« so pojasnili in nadaljevali:

»Večinoma so železnice gradili po naravnih geografskih možnostih. Hitri vlaki pa zahtevajo ločeno infrastrukturo. Poleg tega je recimo proga Divača - Koper enotirna, kar omejuje kapaciteto voženj. Prav tako dolenjska proga, kjer so omejene kapacitete voženj.«

Ugotavljajo, da bi v primeru dvotirne proge lahko zagotavljali še boljšo pretočnost vlakov in zelo razširili ponudbo, ker je tu po njihovih besedah potencial potnikov resnično velik, omogočena bi bila vzpostavitev taktnega prometa, ki je prijazen za uporabo.

Poudarili so, da je tudi nova kočevska proga je po času potovanja v časovnih konicah primerljiva s cestnim prevozom, prav gotovo pa varnejša, udobnejša in prijaznejša do okolja.

Potniški vlaki Slovenskih železnic lahko sicer tehnično dosegajo najvišje hitrosti od 100 do 200 kilometrov na uro. Hitrost vožnje pa morajo tako kot na cesti tudi na železnici prilagajati infrastrukturnim omejitvam, ki so prevozniku predpisane.

V načrtu več regionalnih vlakov na vseh progah

Zanimalo nas je, ali bi se dalo vlake vsaj pospešiti na način, da bi bilo manj postojank in bi vlak hitreje prišel do cilja na daljše razdalje med večjimi mesti.

»Z novimi vlaki nam bomo v prihodnje dodajali v ponudbo še dodatne regionalne vlake, ki hitreje pripeljejo potnike iz bolj oddaljenih krajev, ker imajo manj postankov. Denimo, če je 15 postankov in vsak postanek vzame od eno do dve minuti, to precej podaljša vožnjo.

Na vseh progah bi radi dodali več regionalnih vlakov, da pritegnemo potnike tudi iz bolj oddaljenih krajev, saj bo čas potovanja atraktivnejši,« odgovarjajo na Slovenskih železnicah.

Na starih vlakih brez klime in wi-fi omrežja

Za potnike brezplačen wi-fi po besedah Slovenskih železnic deluje na vseh modro-belih novih vlakih Stadler, na vlakih ICS  in na rdečih vlakih Siemens.

Wi-fi omrežja nimajo v starejših vlakih, ki s prihodom novih vlakov odhajajo iz prometa ter na mednarodnih vlakih, ker je veliko vagonov v lasti drugih železniških uprav.

Klimatska naprava je na voljo na vseh novih vlakih, vlakih Siemens, ICS in nekaterih drugih …. Niso pa na voljo na starejših vlakih, ki so predvideni za izločitev iz prometa z dobavo novih vlakov. Vozna sredstva brez klimatizacije bodo izločena iz prometa z dobavo novih voznih sredstev.

Veliko jih bo po njihovih besedah izločenih že v letošnjem letu, ko se zaključi druga faza dobave novih vozil. Modernizacija voznih sredstev se bo nadaljevala v prihodnijih letih s tretjo in četrto fazo. Navedene posodobitve načrtujejo do leta 2025.

Do jeseni pričakujejo skupno 52 novih potniških vlakov modelov Flirt in Kiss. V septembru letos bo dobavljenih vseh 52 novih vlakov, objavljen je že razpis za dodatnih 20 novih potniških garnitur, želijo si še dodatne nove potniške vagone (20 vagonov) in vsaj štiri nove večsistemske električne lokomotive za mednarodni promet.

Z železnico so sicer povezani z večino večjih evropskih mest. A ponudbo mednarodnih povezav bi radi še povečali, tudi takih, kjer bi bili mi prevoznik do Zagreba ali Gradca oziroma Beljaka.

»Naša velika ambicija je, da bi to uresničili že v letu 2024, s čimer bi povezovali čezmejne regijske prevoze, kar bi veliko prineslo tako domačim prebivalcem kot tudi turistom. Želimo si tudi več nočnih vlakov, za katere pa potrebujemo večsistemske lokomotive in vagone, za katere upamo, da prav tako najdejo mesto v naši ponudbi,« so pojasnili.

Varnejši in energetsko varčnejši vlaki?

»Pomemben je tudi velik prispevek k okolju, saj so novi vlaki energetsko še varčnejši. In več potnikov na vlakih pomeni manj potnikov na cesti, več sproščenega in varnega prevoza. Z vlaganji in izboljšanjem ponudbe javnega prometa lahko prispevamo veliko dobrega za družbo in naš življenjski slog,« so izpostavili.

Zatrjujejo, da velik poudarek dajejo razvoju multimodalnosti, recimo možnosti souporabe koles in električnih avtomobilov za potnike v železniškem prometu.

Komentarji (31)

qoqp (ni preverjeno)

pa to je ze sto let tako, pa nic novega. ne vem zakaj za ta clanek.

Veko (ni preverjeno)

Ko bodo v minusu pa jo bmo dokapitalizirali mislim v p...

In reply to by qoqp (ni preverjeno)

Landini

Edina rešitev za SŽ je popolna prodaja. Prodaja tako infrastrukture kot podjetja tujemu zasebniku.

fekkonja (ni preverjeno)

Za mali denar bodo kupili SŽ, pobrali in odnesli vse proge ter vagone.

In reply to by Landini

Landini

To je mantra iz časov Juge. Vse mora bit naše in tujci nas ogrožajo.

In reply to by fekkonja (ni preverjeno)

Anon2103 (ni preverjeno)

Nagradno pitanje za sto evrov: Ka se zgodi, kda ma privatnik na svojon področji monopol?

In reply to by Landini

tutu (ni preverjeno)

To je palik odvisno od toga, što je tej tujec in ka dela s podjetjon... Adria Airways je recimo dober primer, kak je prodaja uničila nekoga...
Sicer pa, Slovenske Železnice so definitivno nej dobro vodene. To definitivno. Se samo spomnin, kak je še nejdugo nazaj gomulka bila zelo pogost cug ka si se pelo proti Lotmerki pa Maribori. Pa še puno primerov izjemnih praks. Ampak prvo kak prvo trbej dobro infrastrukturo. In ta je, roko na srce, v Sloveniji katastrofalna. Vlaganj očitno neje bilo oziroma neje ščelo biti oziroma so penezi nekan izginili. To pa bi moglo biti izključno naloga države. Vejpa odseki glavne železniške povezave na Madžarsko so komaj pred 10 leti dobili elektriko, pa še zdaj gej samo en tir. Isto povezava do edinoga slovenskoga pristanišča. Še itak samo en tir, drugi tir pa se dela za nenormalno ceno. Lejko idemo še dale: Avstrijcan se očitno bole splača delati novo progo od Graza proti Celovci in s ten pospešiti povezavo s Trston kak pa ka bi to šlo prek Slovenije. So očitno med drugin vidli, ka s tej mele nede kruja...

In reply to by Landini

Tecumseh (ni preverjeno)

Mislim, da je pred šestimi leti pred volitvami, ko je mnenje o železnicah povedal... pa bom tiho: Ko so v Evropi posodabljali proge, gradili viadukte in predore, razvijali same vlake... smo mi v socializmu tire razstavljali in kar je ostalo, bili zadovoljni z vlaki tipa "gorička mariška"! Vse na ceste, vse z avti, vsak proletarski delavec naj ima fička!
In sedaj bi hoteli, da ujamemo druge, kjer vlaki vozijo čisto normalno preko 250 na uro??? Pa ne hecajte se!

In reply to by tutu (ni preverjeno)

smešnež (ni preverjeno)

Gda si se ti pametnjakovič nazadnje z vlakon pelo? Ges se pelan vsaj enkrat mesečno iz MS v LJ. Nej so naši vlaki počasni, problem je pri nas to, ka komaj malo zaleta dobi že bremza ka je na sakših 15km postaja. Vlak stoji pri sakši kapelici, zato pa traja vožnja telko kelko traja. Pa še ta dela mogoče dodajo še pol ure dodatka. Tudi, če nič ne delajo se od MS do LJ pelaš okoli 3,5 ure. Zakoj so v tujini vlaki hitrejši? Zato ka v Namčiji na primer hitri vlak vozi samo med velimi mesti, tisti lokalni vlaki kak pri nas (glede na velikost države po moje tistih rednih hitrih vlakov sploh ne rabimo) pa isto tak dugo vozijo ker se stavijo v sakši grabi. Če se je što gda pelo z lokalnin vlakon po Nizozemski zna ka gučin. Maš občutek ka si na mestnon avtobusi ka se sakših 5 minut stavi. In ti majster bi zdaj lovil tiste ge vlaki vozijo 250kmh???? Pa nej ste normalni eni. 250km je pri nas skoraj prek cele države. Malo nucajte možgane prlej kak takšne nebuloze pišete. Ka bi rad meo linijo MS - KP brez vmesnoga postanka? Ka če de se tej brzinski vlas stavlo na vseh postajah ka zdajšnji vlaki de se mogoče prišparalo pol ure ali pa še to nej.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

black panter

ne lapaj

In reply to by smešnež (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

No ja, roko na srce, Avstrijci progo Graz-Celovec pa predor pod Semmeringon (šteri de skrajšo potovalni čas med Grazon pa Dunajon) tudi komaj zaj delajo. Ges neven, kak se je delalo pred 1990, vidin pa, ka se po 1990 ne dela telko, kelko bi se lejko. Oziroma kelko bi celo bilo potrebno. Pa nej trbej vlake, šteri se pelajo 250 km/h. Kak pravi komentar nad menov, to pomeni, ka prideš čez celo slovenijo v malo več kak vri in pomeni, ka vmesnih postankov nemre biti. Ges bi že bil srečen, ka bi bilo možno med regijskimi središči z vlakon priti hitreje kak z avtojon. Ker komi na čast de se što iz MS pelo v MB z vlakon? Plačan približno enako kak za bencin, ampak nucan 1:30, torej trikratnik poti z avtojon. Podobno MS-LJ... S ten, ka če ščeš priti na lejko po drugon mesti, palik nucaš dober javni promet ali pa izposojevalnice biciklinov tan. Oboje je v MS recimo neobstoječe oziroma zelo slabo urejeno. Pa te še dodajmo prevoz tovornjakov. Za vse bi bilo najboukše, ka se prevoz tovornjakov umakne na železnice. To palik pomeni dobre povezave pa dokaj hitre vlake. Palik infrastruktura... Pod črtov, v Sloveniji gej še marsikaj za napraviti kar se infrastrukture in te same sestave in dela SŽja tiče

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

2021 (ni preverjeno)

Naši levičarji bodo z takšnim delom, ker ne pustijo tujim vlagateljem v slo. žel. infrastrukturo uničili še LukoKoper.

In reply to by Landini

Hugor (ni preverjeno)

Edina reštev je odklop SDS od Slovenskih železnic. Še njihovi sindikalisti se ukvarjajo z vsem in svačim, samo ne z železnicami, odločajo o programu javne RTV, namesto, da bi se z ukvarjali s svojim področjem , kot je treba.

In reply to by Landini

2021 (ni preverjeno)

Žal moram ti povedati, ka si eden veliki BUMBAR.

In reply to by Hugor (ni preverjeno)

gost1 (ni preverjeno)

Stran od železnice. 8 ur v obe smeri. Sramota

gru (ni preverjeno)

Pozimi je tako dolgo potovanje celo koristno. Prišparaš pri kurjavi doma.

In reply to by gost1 (ni preverjeno)

Nadangel (ni preverjeno)

Rjavomi kurci vsaka dlaka smeta, ....pelaj se z avtojom, pa se boš samo po liblanskoj obvoznici edno voro vozu, eli pa boj doma pa staroj kefo vošči.

. (ni preverjeno)

SŽ so poligon za odslužene politike pa raj za sindikate.

Viktor O. (ni preverjeno)

SŽ so leglo SDS kadrof...

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Mi imamo zelo varčne vlake, ka se pelajo 40 namesto 300 na uro. Kot iz casov kototamo peva.

gru (ni preverjeno)

Hitrost ubija...

In reply to by . (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Ka nan Avstro -Ogrska , pa socialistična Jugoslavija napravla, tou v naši koncaj mamo, Slovenija za nas 30 lejt nej niti mrdnola praf.... Ešče avtoceste si Prejkmurci ne zaslujžimo, hitra cesta je za slovensko Sibirijo čista zadosta.... Pa nema veze , lejvi ali desni, nišče za Prejkmurje nema mar.... Vogrin v Prejkmurje v dvej lejtaj več vložo, kak slovenistan v 30 lejtaj.... Nej sramota; tragedija!!!!

Vijek (ni preverjeno)

joj, no, saj ne bo večno tak. potlik pa bo samo bolje. do ta čas pa malo potrpet, pa vse piše, so obvestila in vse. komur pa ne paše tako, pa....

Ja,ja, (ni preverjeno)

Koristite usluge slovenskih železnic,kajti življenje tako hitro mineva, ka pa je to za države pa je najboljši dokaz ka smo v 30 letih nej sposobni napraviti 25 km proge , taka za 5 let je luka Koper adijo, pa tudi to ka se pri Maribori dela se nadomešča nadvoz iz časa Franca Jožefa, lepo vas prosim no.

deasd (ni preverjeno)

Palik se velki ekonomisti ala NSi / SDS / Procentovalsek / LDS oglasajo.

Vi bi privatizerali pa te bi bil s ten problem resen, geli? Eceki ne kapcite niti tau, ka nejso vsi trgi isti, pa ka je to nej neksa generala sema za apliceranje - npr liberalizacije cen na tankstelaj prosto po Jansi pa Vizjaki, kda nebos mel vstopa novih tekmecov v 100 lejtaj (baren EU komisija zdaj vsaj popravla prodajo Orbani) neje genialna ideja, kar je vidno v iz vesolja. Podobno prodaja Adrie faking financnomi skladi npr.

V ton konteksti - mislite rejsan, vi struckoji, ka de npr. za privatnoga ponudnika profitabilno voziti po slovenskih vukojebinah ala prekmurje? Mislis, ka de profitabilno meti 2 ponudnika ali vec na tej bogi povrsini + ka je od toga se velki del gorato podrocje?

Ce bi se SZ rejsilo politicnih kadrov in bi se zacalo vlagat v to podjetje, bi ze bila razlika opazna. Tip lastnistva tu ne de spremenil ka dosti.

Se svaban z mocnin avtomobilskin lobijon de pomali jasno, ka de trbelo vlake pojacati. Mala Slovenija bi to ze zdavnaj mogla napraviti. Isto tramvaje vpelati npr v LJ kak so v Grazi. 2 Avtoja na familijo je passe. Kikiriki, seljaci.

mi12963 (ni preverjeno)

Pa zelena slovenija z avtom si v 2.5ure če maš srečo še prej in kako bi šeu z vlakom v službo v Lj 4ure vožnje 10ur dela 4ure vožnje ki pa te spiš in si z družino.na japonskem taka relacija cirka 30 min neglede na teren

Hi,hi,hi, (ni preverjeno)

Deasd, nemreš ka ne bi omenil politikov iz določenih opcij , pa še malo Orbana ,geli majster to je tak prijetno za vaša levojajčna ušesa, samo vsi našteti, četudi ne poimensko so gospodje za tebe krnjaša, aja mogoče je še kje na ministrstvu še kakšno prazno mesto, ker takih kot si ti je tam poln ku....

Zamudnik (ni preverjeno)

Ge san se vozo iz MS v LJ rekordnih 8,5 vor leta 2010. Vse ka je možno je šlo narobe tistokrat. Ovak pa je bila klasična fura cca. 4h v eno smer...

gru (ni preverjeno)

Človek ne živi tako dolgo, da bi si želel tako počasno vožnjo.

Ivan Brglez (ni preverjeno)

Slovenke greznice so gnojna jama zaprašiče ki se valajo v dreku.

stefpokica (ni preverjeno)

Slovenske Železnice imajo panoramsko vožnjo iz LJUBLJANE do MURSKE SOBOTE štiri ure vožnje za cca 13 eur.,oziroma ob vikendih sobota ,nedelja ,praznikih 3,25 eur., upokojenci brezplačno vsak dan. JANŠA je vse zrihto .

Starejše novice