Foto: BOBO
Hudo neurje je včeraj po Sloveniji povzročilo precej težav. Najhuje je bilo v Kranju in v Ljubljani, kjer je veter presegel 100 kilometrov na uro. Meteorološki portal Neurje.si poroča, da je ta dan v Ljubljani nastal celo tornado.

Poznavalci vremena na portalu Neurje.si so zapisali, da je najverjetneje prezgodaj, da bi sklepali zaključke, ampak po slikah in poročanjih sodeč je včeraj v Ljubljani nastal celo tornado. 

Objavi so priložili dve fotografiji, na katerih je jasno viden lijakast oblak. 

»Glede na razsežnosti škode iz druge fotografije (izruvana drevesa, odkrite strehe, vetrolom, in tako dalje) lahko zaenkrat le sklepamo, da je nastal prvi letošnji 'evidentiran' tornado,« so zapisali.

Pojasnjujejo, da je najverjetneje šlo za kratkotrajno vrtinčenje, ki je bilo verjetno zaradi izrazitih vetrovnih pogojev.

V Kranju veter odkril strehe več kot 70 stavb

Močno neurje je podiralo drevesa, več ljudi je bilo poškodovanih.

V Kranju je veter odkril strehe več kot 70 stavb, več streh je bilo odkritih tudi v Domžalah. 

V Lahovčah in Kranju je med vožnjo na dva avtomobila padlo drevo. Voznik v Kranju je bil lažje poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Kranj. V enem primeru je škodo na vozilu povzročila podrta prometna signalizacija. 

V okolici Škofje Loke je kolesar zaradi močnega sunka vetra padel in se poškodoval, v kraju Gobovce pa je drevo zadelo motorista, ki je prevažal potnika. Oba sta se poškodovala.

V prestolnici izmerili rekordno močne sunke vetra

V Ljubljani je odnašalo gradbeni material, zabojnike za smeti, panoje, prometno signalizacijo. Veter je odkril tudi del strehe ljubljanske porodnišnice in dveh poslovnih stavb.

Ljubljanski policisti so bili obveščeni o podrtem drevju in posledično neprevoznih cestah na Tolstojevi ulici, Večni poti, Derčevi ulici, Podutiški cesti, Topniški ulici, Dolenjski cesti, Zaloški cesti, Prešernovi cesti, Ižanski cesti, uvozu na severno Ljubljansko obvoznico pri Dunajski cesti, uvoz na AC na Lavrici proti Kopru, na Jeprci, na cesti Izlake - Orehovica, v Vodicah, v Domžalah, v Logatcu.

Na Bleiweisovi ulici v Ljubljani je v motorista priletel reklamni pano in ga podrl. Pri tem se je motorist lažje poškodoval. Tudi v Tivoliju je drevo padlo na žensko in jo po doslej znanih podatkih lažje poškodovalo

V prestolnici so izmerili tudi rekordno močne sunke vetra, in sicer v Bežigradu, kjer je veter dosegel hitrost 102 kilometra na uro.

Komentarji (5)

d. (ni preverjeno)

Zdaj bodo brazilci meli dela z bakreniim plejom

,,,, ,,,,,, (ni preverjeno)

zbiralci barvnih kovin
zbirajo barvne kovine
ponoči in podnevi
Sestre baje tudi pušijo
ponoči in podnevi
bi rekel carni vrag

In reply to by d. (ni preverjeno)

Si4kobja (ni preverjeno)

Pa se kaj drugo tudi,nej samo pusijo.

In reply to by ,,,, ,,,,,, (ni preverjeno)

Kiki2 (ni preverjeno)

Vse se vrača vse se plača, milo za drago.
Tej žabari si niti nika drugo ne zaslužijo.. Da bi jih še bole zribalo.

bredpit (ni preverjeno)

A veš, da imajo oni kontrolo nad davkoplačevalskim denarjem? Torej te držijo za jajca.

Zato se ne preveč veseliti, ko je kakšna naravna nesreča tam.

In reply to by Kiki2 (ni preverjeno)

Starejše novice