Foto: Feuerwehr Deimlich
V Avstriji je včerajšnje neurje za seboj pustilo pravo razdejanje, drevesa so pokopala pet ljudi.

Na avstrijskem Štajerskem je bilo v času neurja brez elektrike 75.000 gospodinjstev, nekateri brez električne oskrbe ostajajo še danes. Železniški promet na Koroškem, Štajerskem in Vzhodnem Tirolskem je okrnjen oziroma ne obratuje. 

Po poročanju avstrijskih medijev so uničujoča neurja, ki so v četrtek zajela jug Avstrije, zahtevala pet življenj.

V zelo kratkem času so sunki vetra s hitrostjo do 140 kilometrov na uro povzročili ogromno uničenje, zaradi česar sta se zrušila oskrba z električno energijo in promet vlakov.

Reševalci so intervenirali do poznih nočnih ur, čiščenje in sanacija pa se bo nadaljevala tudi še danes. 

Kaj se je dogajalo?

Siloviti sunki vetra so Koroško sprva dosegli popoldne. Ogromna drevesa so prelomljena ali celo izruvana, dve deklici, stari tri in osem let, sta umrli v dolini Lavant, 13 ljudi pa je bilo poškodovanih, nekateri huje.

Na vzhodnem Koroškem je prekinjena oskrba z električno energijo, na tisoče gospodinjstev je začasno ostalo brez elektrike, prav tako Štajerska, ki jo je neurje zajelo nekoliko pozneje.

Pohodnike ubila drevesa

Še tri žrtve je zahtevalo neurje okoli 17. ure v Spodnji Avstriji.

Pet pohodnikov so v Gamingu presenetili siloviti sunki vetra. Podrla so se številna drevesa, eno od teh je zadelo tri pohodnike, ki jim niso mogli več pomagati.

Tudi za danes so na omenjenih območjih napovedane ponovne nevihte, napoved za naše kraje pa lahko preberete tukaj.

Komentarji (5)

Cilnuk (ni preverjeno)

žrtve so sami krivi. vsak normalen človek preden se kam odpravi, zlasti na tako mesto, pogleda vreme. in če je kaj takega napovedano, se naj ne gre.

Obala (ni preverjeno)

Si ti normalen? Si prebral članek? Pa kak ste lahko ljudje tak hudodbni, da pisete take neumnosti. Zadeva te preseneti v sekundi. Si si prebral starost zrtev? Upam da ne, ker ce si si prebral in izjavis tako neumnost, ti lahko samo povem da si idiot, pa brez zamere.

In reply to by Cilnuk (ni preverjeno)

Hjdtfhhgb se tu DDV (ni preverjeno)

Cilnuk ti kreten eden,ka še vedno ti je nej jasno ka se z vremenom manipulira?? Idi na Google pa imalce preveri,brskaj kaj pomeni HAARP-,Geoenergeening🖕

In reply to by Cilnuk (ni preverjeno)

Vijek (ni preverjeno)

Točno, tak, se popolnoma strinjam!

In reply to by Cilnuk (ni preverjeno)

Vijek (ni preverjeno)

S Cijukom se strinjam, da ne bo pomote. Malo razmislite, pa vam bo jasno.

In reply to by Vijek (ni preverjeno)

Starejše novice