Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci se niso uspele prebiti v nedeljski finale kvalifikacij UEFA Lige prvakinj. Kaj so bridkem razpletu dvoboja s Shelbournom dejali Zlatko Gabor, Špela Kolbl in Živa Rakovec?

Irski prvak Shelbourne je s hitro doseženim golom izkušene Heather O'Reilly tlakoval pot do velikega finala kvalifikacij UEFA Lige prvakinj, v katerem se bo v nedeljo pomeril z islandskim Valurjem.

V taboru Beltinčank po tesnem porazu niso skrivali razočaranja, saj so si po irskem golu v četrti minuti tekme priigrali nemalo zrelih priložnosti, ki pa so po zaslugi nezbranosti pa tudi vratarke Amande Budden ostale neizkoriščene.

Da je prav slaba realizacija v napadu botrovala k temu, da so ostali brez napredovanja v veliki finale kvalifikacij, so se po zadnjem sodniškem žvižgu strinjali tudi trener Zlatko Gabor, kapetanka Špela Kolbl in mlada Živa Rakovec.

Gabor brez zamer do svojih varovank

»Tekmo smo izgubili v uvodnih petih minutah. Vratarka Iva Kocijan je še obranila enajstmetrovko, nato pa je sledila nespametna poteza naše obrambe in prejeli smo zadetek. To je bilo vse od nasprotnic. 

Na žalost, nogomet se igra za gole. Imeli smo pet, šest izrednih priložnosti, vendar nismo dosegli zadetka, posledično pa ni moč zmagati tekme. 

Dekletom nimam kaj zameriti, borile so se, pokazale so boljšo igro, na žalost pa smo izpadli proti slabši ekipi,« je po bridkem razpletu dvoboja dejal trener Zlatko Gabor.

Čeprav je zaradi prepovedi igranja pogrešal Špelo Rozmarič in Lucijo Kos, je strateg Beltinčank poudaril, da to ni imelo večjega vpliva na tekmo, saj si je njegova ekipa ustvarila dovolj priložnosti za preobrat.

Le-tega gledalci na tribunah Fazanerije niso dočakali, izid pa se po golu trikratne olimpijske prvakinje Heather O'Reilly žal ni spremeni. Nedeljska tekma za tretje mesto ne bo imela pravega tekmovalnega motiva, jasno pa je, kakšne so želje v nadaljevanju sezone:

»Osnovni cilj je osvojiti prvenstvo in pokalno tekmovanje. Žal smo izpadli iz kvalifikacij lige prvakinj, vsi smo si želeli nedeljskega finala, vendar nam ni uspelo.«

Na evropskih tekmah izkoristiti vsako priložnost

»Gol na začetku tekme je bil izziv. Skozi celotno tekmo smo gradile igre in si ustvarjale priložnosti, vendar na žalost nismo zadele,« se je na dvoboj s Shelbournom ozrla Špela Kolbl.

Kapetanka Beltinčank je nekajkrat uspešno izigrala obrambo nasprotnic, a se je tudi ona strinjala, da je zmanjkalo osredotočenosti pri zadnjem udarcu:

»V tekmo smo šle z nekaj nervoze, hitro smo prejele zadetke, potem pa sreča ni bila na naši strani. Vsekakor bomo morale biti bolj učinkovite. 

V Evropi je potrebno izkoristiti prvo takšno priložnost, mi smo jih imele dvajset, pa nismo zadele.«

Srce pustile na igrišču

»Mislim, da je za nami težka tekma, na žalost poraz. Mislim, da je vsaka igralka dala vse od sebe, srce smo pustile na igrišču. Menim, da nam ni moč kaj očitati, razen več osredotočenosti v zaključkih akcij,« je po grenkem razpletu dejala Živa Rakovec.

Nastnica iz Apač, ki je s koncem minule sezone prerasla kadetski staž, je z vrstnico Tijo Šoštarič Karič zaigrala na položaju bočne branilke in dobro opravila svoje zadolžitve.

Tudi ona je obžalovala, da vsaj eden od poskusov Pomurk ni končal za hrbtom razigrane Amande Budden, ki jo je po strelu Sare Makovec reševal okvir gola, Irka pa je bila še nekajkrat na pravem mestu.

»Bile smo boljše, ustvarjale smo si priložnosti, zmanjkala pa je pika na i v zaključku akcij. V tekmo smo krenile slabo, po enajstmetrovki in golu smo se zbudile in igrale, kot znamo. 

Na žalost je, kot sem že dejala, malo zmanjkalo v zaključku akcij,« je po koncu tekme priznala mlada članica »žuto-plavih«, ki se bodo v nedeljo pomerile še z armensko Hayaso.

Armenke so v polfinalu izgubile z Valurjem, nedeljski obračun pa bo nekakšna ponovitev lanskega dvoboja s Harkovom, saj Hayaso ob nekaj bivših igralkah ukrajinske zasedbe vodi Valentina Kotik.

Nedeljski obračun v Radencih se bo pričel ob 11. uri.

Komentarji (9)

Nelaži (ni preverjeno)

Ni važno koliko ste vložile truda ,važen je rezultat in ta pove vse.!!!!

HJA, DEKLICE !!! (ni preverjeno)

Potrebno se bo lepo ponižno obnašati v bodoče, dosti, dosti treninga in spoznanje da pa res ni vsaka deklica za igranje nogometa, še taka volja ni zadosti, potreben je talent in sposobno strokovno vodstvo. Vsega tega pri vas NI oziroma ste daleč od evropskega nogometa in to je žal realnost zato v bodoče pred takimi tekmami ne zganjajte vik in krik in samohvalo. Če se v bodoče hočete kosati v Evropi je potrebno začeti čisto drugače, trener mora biti strokovnjak z ustrezno strokovno nogometno izobrazbo, ne pa nekdanji povprečen igralec nogometa ala Ziko, da ostale osebe ki mu pomagajo ne omenjam, ker nimajo pojma o nogometu Sicer pa če ste gledali nedavno končano evropsko prvenstvo za ženske ste tam vse videli kakšen mora biti pristop do nogometa. Deklice dosta žganikov še bo potrebno pojesti.

čarni vrag (ni preverjeno)

nekdanji povprečen igralec nogometa ala Ziko

Kakšen igralec nogometa pa je bil recimo Morinho? Veliki igralci so običajno bolj slabi trenerji.

In reply to by HJA, DEKLICE !!! (ni preverjeno)

Hsgj (ni preverjeno)

Menjati trenera Mure

Bg19 (ni preverjeno)

Taktika za tekmo se je verjetno delala v lokale prek zavarovalnice...Tam je dom KAVČ trenerjev..

čarni vrag (ni preverjeno)

Nogomet je nej za babe!

wwwq (ni preverjeno)

živi dolgčs tale igra

Fuzbal (ni preverjeno)

Vej pa ste ka drugo cakali ce ste Kozica nazaj zeli?Ne lomite ga no…..Zaj pa te opet nic pejnaz iz Evrope nede Kozic pa ze racune delal ka de pod mizo pa kaseral…..znam te pusko dok si pistolj bila

Falko (ni preverjeno)

Zdaj se pa svadi sam sebof, kak se seposedi ali pa na mesec dni..

In reply to by Fuzbal (ni preverjeno)

Starejše novice