"Na protestih v petek so bili tudi plačanci, ki so proti uslugi (plačilu in pločevinki piva) nosili transparente, ki so jim jih njihovi naročniki pripravili na zalogo," je po petkovih protestih dejal župan Anton Štihec. Sicer je zadovoljen s protestniki,

»Ponosen sem na prekmurske protestnike, ki so proteste izvedli brez izgredov in neredov,« je po preteklih petkovih protestih dejal Anton Štihec, župan Mestne občine Murska Sobota. Za enega najbolj mirnih protestnih shodov, ki so zajeli Slovenijo, je župan dejal, da so Prekmurci strpnejši in se bolj zavedajo, da nasilje ne vodi k rešitvam: »Tudi policisti so pravočasno in korektno pozvali k mirnim protestom.«

»Nisem pa seveda zadovoljen z dejstvom, da proteste proti težkemu gospodarskemu, socialnemu, finančnemu in političnemu stanju, v katerem se nahajamo vsi, nekateri posamezniki na lokalni ravni izkoriščajo za blatenje in tudi grožnje svojim političnim tekmecem. Na teh protestih v petek so bili tudi plačanci, ki so proti uslugi (plačilu in pločevinki piva) nosili transparente, ki so jim jih njihovi naročniki pripravili na zalogo. Kolikor vem, ti plačanci niso bili niti vsi iz Mestne občine Murska Sobota, naročniki pa so celo iskali tiskarja za tisk v naprej pripravljenih plakatov, ki so jih potem plačanci delili mimoidočim,« je ozadje protestov komentiral župan. 

V zvezi s petkovimi protesti smo poklicali tudi na Policijsko upravo Murska Sobota, kjer so dejali, da je policija pri varovanju protesta v Murski Soboti svoje naloge opravila strokovno in korektno. »V policiji smo zadovoljni, da je protestni shod  minil mirno in brez nasilja. Vsem udeležencem protesta se zahvaljujemo, da so svoja mnenja in stališča izražali mirno in dostojanstveno,« je dejal tiskovni predstavnik policije Jožef Prša. Obenem pa policija ponovno poziva vse udeležence, da na novem protestnem shodu, svoja mnenja in stališča izražajo na miren in strpen način.

Spomnimo, da se je petkovega protesta v Murski Soboti udeležilo okoli 2.500 protestnikov. Protestni shod je potekal mirno in brez izgredov, pridržana pa sta bila dva protestnika stara 18 in 29 let, ki sta na protest poskušala priti z betonskimi tlakovci. Zoper oba protestnika, ki sta bila pridržana in takoj po protestih izpuščena iz pridržanja, so policisti zaradi kršitve zakonodaje o javnih zbiranjih podali obdolžilni predlog

Protestniki pa so preko Facebok skupine Prekmurska vstaja, ki ima zdaj že preko 1.500 všečkov, za petek napovedali nove proteste - 2. prekmursko vstajo. Udeležbo na novem protestu je potrdilo preko 200 uporabnikov.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
artur

boj ponosen pa odstopi

lethal lexi

boš ponosen kda de se protesteralo prote tebe?! varčeval boš na praznični okrasitvi??!!!???!?!?!? A za en cecek pa fuknete 85.000€ pa vi ste ja nej normalni.

Vipko
artur

tej cecek je njegova sošolka iz gimnazije, veze i poznanstva so se skouz nači trtejrala, majo dobre izkušnje na ton področje. Čista žalost, da se pelaš skouz Soboto, sran jih je lejko

šarmantko

točno tak, naj z ponosom odstopi. S svojin skrumpejranin obnašanjon samo sramoto dela. Še enkrat več je dokazo ka tan ge bi lejko pomago ne pomaga, ampak narod zajebavle. Naveza Štihec - Celec. Bruhaš.

divjejabolko

Hehe, Tonček pozna ta cecek še iz časov gimnazije. A ne da?
Zdaj pa je bil čas, da se ga še ovekoveči, dokler še tako "trdo stoji".

Sicer pa, dajte mi zdaj nekaj razložit: protestirali ste proti vladi? Proti županu? Ali pa proti občinskem svetu? Morda proti muzi? Oziroma, kaj je bil smisel tega protesta?

Saj je navsezadnje že ponedeljek zvečer (čez nekaj ur bo že torek) in se ni nič spremenilo po tem velikem "prekmurskem protestu". Vsi še kar sedijo na svojih stolčkih ...

Arrow

Hahaha, iskali so tiskarja za tisk :P Upan ka so prišli k tebi artur in si kaj mahno, či nej pa razmin tvoje razočaranje :D

Vipko
čevapčič na ražnje

"Kapitalistična ureditev je že toliko načeta, da je z njenimi eksponenti mogoč dialog, saj so pripravljeni privoliti v kompromisne rešitve." (Dr. Martin Balluch)

.. vzpodbudna analitika za trenutno (vas/nas) aktivne protestnike, vendar bo treba pokazat malo več kot skandiranje na ulicah in ne zgolj to:

"tako se pa bojim, da je vse čemur smo priča zaman, nobenih vodij, nikaršnih idej za spremembo, nikakršne ideologije, kaj storiti, ko bo vse GOTOFO. Kaj z Mariborom in Slovenijo, ko bodo vsi GOTOFI. Samo, da se nekaj doigaja, da se počutimo pripadne pa da bo vse GOTOFO, zavoljo biti Gotofo samo."(Luka Gašperič)

zima.bela

Čevapčič, že spet plonkaš!
Daj privošči nam vsaj eno pametno iz tvojega lastnega zelnika.

pajo

Berite drugače, zraven pa si mislite še trepljanje po rami: "Pridne ovčke, pridne."

pajo

Sam sem bil odločen, da grem na soboški protest.
Ampak Zakaj?
Proti kanglici nima smisla. Je šel.
Proti Jankoviču? Saj ni moj župan.
Proti Štihecu?
Ne vem zakaj...?
Je pa res, da me skrbijo druge zadeve, zadeve ki se obetajo v prihodnosti.
Do takrat pa vse dobro...

spidi55

Mislin ka za vse sranje v občini nej krijf župan ampak za večijno je krijf cejli občinski svejt.

Plemeniti

Če bo v petek tak mraz kak je napovedan za naslednje dni, potem pred občino v MS nebo niti teh 200, ki so potrdili udeležbo.

BorutB

Če že protesti, potem mora to nekdo prek vzeti, ki ima neko prakso in izkušnje, znanje - sindikalisti z nekim znanjem iz preteklosti, kaj se je obljubljalo in podobno. Z ozvočenjem in primerno muziko, pa tak dale, kak se tou šika.
Poleg tega mora nekdo 'čeden', brez pomoči alkohola, sploh pa ne v komi zadnjega stadija alkohola prebrati glavne točke zakaj se prostestira, pred tem nekje te vsebine objaviti, da sploh vemo zakaj smo tam, napisati smiselne parole, ne pa da si tam vzameš nek napis kot gratis cuker v trgovini, pa sploh ne veš za kaj ga nosiš in čemu.
Da ne izpademo kot 'JENA JENA' pred kamerami, brez neke rdeče niti (či me razmite).

BB

"Organizatori" morejo pač prešaltati iz mrzle pločevinke pijva na kupico küjanoga pa de par lidij znankar prišlo ;)

Je pa rejsan izglejdalo patetično kak je določeni del občinstva čustveno protestejro če glij neje znao zakoj :/

bajs01

ko se eden prepira z mnogimi , je ali genij , ki je nerazumljen , lahko pa je tudi obratno. Moje mnenje pa je , da je genijev zelo zelo malo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice