Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 18. februarja, opravili 2427 PCR in 86.503 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 3731 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2394 PCR in 75.198 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3771 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 88.411 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 254 novih okužb

Največ okužb so zabeležili v Murski Soboti, in sicer 33, 27 pa v Ljutomeru. Sledijo Beltinci z 23 novimi primeri, ter Gornja Radgona z 21. V Radencih je bilo 18 novih okužb, v Lendavi 17, v Puconcih 16, v Svetem Juriju ob Ščavnici pa 15. 

11 novih primerov je bilo tudi v občini Apače, devet na Tišini, sedem pa v občini Križevci. 

Po šest novih okužb so imeli v občinah Moravske Toplice, Dobrovnik in Šalovci. 

Največ občin je tokrat zabeležilo pet novih primerov, to so bile občine Črenšovci, Rogašovci, Velika Polana, Odranci, Grad in Veržej.

Tri nove primere so imeli tudi v občini Turnišče, po dve okužbi pa v občinah Kuzma in Gornji Petrovci. 

Eno novo okužbo so zabeležili še v Razkrižju ter Kobilju. Brez novih primerov pa sta bili občini Cankova in Hodoš. 

Najbolje kaže občini Hodoš

Najmanj aktivnih okužb v Pomurju beležijo v Hodošu, in sicer 14. Zgolj štiri več, 18 aktivnih primerov pa beležijo v občini Kobilje. 

Najslabše pa kaže Murski Soboti, kjer je trenutno 908 aktivnih primerov.  

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 69.081 oziroma 60,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.990 posameznikov oziroma 58,4 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 35.016 oseb oziroma 30,5 odstotka prebivalcev.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zvrkevaszi (nepreverjen)

KA PIŠETE BEDARIJE ČE JE KORONA NATEG PREKLICANE ALI SE OPET DELATE GLUPO ZABITE NEIZOBRAŽENE TELETA!

Lulek (nepreverjen)

Pa to je neverjetno!!!!

MZ2022 (nepreverjen)

V medijih je trenutno popolna zmeda glede dogajanja na področju urejanja plač v zdravstvu, zato bi radi ponovno poudarili nekaj ključnih dejstev:

Stavka 16.2. ni napovedana s strani zdravnikov, pač pa sindikatov ostalih zaposlenih v zdravstvu.
Sindikat zdravstva in socialnega varstva sicer priložnostno poudarja svojo reprezentativnost za zdravnike, katero je pridobil zgodovinsko gledano, ko še niso obstajali drugi sindikati zdravstvenih delavcev. Število oziroma procent zdravnikov članov v slednjem sindikatu žal niso dostopni javnosti – zatorej lahko o reprezentativnosti sklepamo le preko njihovih prizadevanj. Žal iz njihovih aktivnosti reprezentativnosti za zdravnike ni razbrati. Njihove stavkovne zahteve NE zajemajo izboljšanja pogojev dela ali plačila za zdravnike. Prav tako v pogajanja novembra 2021 niso vključili zdravnikov. Ravno nasprotno – svoja pogajanja so pogojevali s tem, da hkrati ne potekajo pogajanja zdravniškim sindikatom.

Zdravniki do sedaj (odkar obstaja enotni plačni sistem) nismo bili deležni nobenega dviga plač. Nazadnje je v letu 2017 prišlo do spremembe, ki NI bila dvig, ampak poenotenje izhodiščnih plač specialistov in specializantov (ne glede na trajanje specializacije).
V javnosti smo opazili zmotno razumevanje PKP10, ki je le omogočil dvig plač zdravnikom čez t.i. strop oz. 57. plačni razred. Vendar sam po sebi PKP10 NI NIKOMUR IZMED ZDRAVNIKOV dvignil plače. Ustavno sodišče je po prijavi ostalih sindikatov začasno ustavilo možnost “dviga plač zdravnikov preko stropa”. Ob tem bi sicer še opozorili na ločeni mnenji dveh ustavnih sodnikov, ki tej obsodbi javnemu zdravstvu nasprotujeta. Ampak dejstvo je, da se dvig plač za zdravnike NIKOLI NI ZGODIL.

Plače PA SO SE ZVIŠALE novembra 2021 večini zaposlenim v zdravstvu (z izjemo zdravnikov!). Ker v januarju 2022 ni bilo nadaljevanja pogajanj in pričakovanih dodatnih dvigov, so napovedali stavko.
O novih razmerjih znotraj zdravstvenih timov smo obširno pisali novembra 2021. Njihov dvig je bil ocenjen na 123 milijonov. Novembrski dvig je v resnici zanemaril nekatere poklice znotraj zdravstva, kot so mnoge srednje medicinske sestre, delovni terapevti in fizioterapevti. Zanemaril pa je tudi zdravnike, mlajše zdravnike celo dodatno degradiral.

Zdravniški sindikat Fides zaenkrat NI napovedal stavke.
Se je pa Glavni odbor preimenoval v Stavkovni odbor. Kakšne bodo nadaljnje sindikalne aktivnosti, bodo odločali na sestanku v tem tednu.

Dokler se oglašamo, pomeni, da nam je mar za naše zdravstvo.

Ko se bomo nehali, bo pomenilo, da iščemo rešitve vsak zase, kot kdo ve in zna. Do zdravnika znotraj javnega zdravstva bo posledično priti še težje, saj nas bo v njem delovalo še manj. Ne le, da kolegi odhajajo iz slovenskega javnega zdravstva, mnogo jih odhaja iz medicine v druge poklice. Dela z višjo urno postavko, kot je naša (5,57 do 10,81 eur na uro) ni težko najti ー za bistveno manjšo odgovornost in manj stresa.

Z lepimi pozdravi,

Mladi zdravniki Slovenije

Carni vrag (nepreverjen)

Medicinske sestre pusijo ponoči in podnevi

In reply to by MZ2022 (nepreverjen)

masteplan (nepreverjen)

Ka do pa zdaj ovi koronahisteriki pa sprestrašeni paničari delali?
Zna mogoče što, če se ge napoveduje kakšen skupinski samomor in vnebohod gorečih korona vernikov?

Starejše novice