FOTO: Bralec
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče v katerih sta se dve osebi telesno poškodovali, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, sedem kršitev javnega reda in miru, pridržali eno osebo, zasegli štiri osebne avtomobile in štiri primere povoženja divjadi.

V Ljutomeru je v dopoldnskem času, med vožnjo po nadvozu čez železniško progo padla kolesarka in se pri tem hudo telesno poškodovala. V Murski Soboti je zaradi izsiljevanja prednosti na cestnem prehodu za kolesarje, voznik trčil v kolesarko. Pri tem se je kolesarka hudo telesno poškodovala.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju.

Kršiteljica, ki se kljub opozorilom policistov na javnem kraju ni hotela pomiriti, je bila pridržana v prostorih za pridržanje na Policijski postaji Murska Sobota.

Med kontrolo prometa so policisti zasegli štiri osebne avtomobile, ker vozniki niso posedovali vozniškega dovoljenja za vožnjo.

Stanje prometne varnosti se je poslabšalo

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju.

Zaradi splošno zaostrene prometne situacije so policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa. Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola.

Vse udeležence pozivajo: v promet se vselej podajajte odgovorno, spoštujte cestnoprometne predpise, poskrbite za svojo varnost in pazite na šibkejše udeležence cestnega prometa.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območjih Policijske postaje Ljutomer in Murska Sobota.

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rtttaffbs (nepreverjen)

Kolesarka je kriva ka misli ka glavna na piciklene izsilila mu je prednost kazniti jo!

Dusanzauc (nepreverjen)

Tako je malomi pa nekšno vzgojno kazen dati kak v vrteci dečak se samo pelo stara prepotentna kuzla z biciklinon na socialni podpori pa misli ka ma una prednost se niti nemre stavite na prehodi pa se prepričati če je fraj fejst se je zmotila in tou de jo drago koštalo!

In reply to by Rtttaffbs (nepreverjen)

wllll (nepreverjen)

To je LAZ! So posnetki iz kamer in se vidi ka je krif retarderani sofer!

In reply to by Rtttaffbs (nepreverjen)

Pct (nepreverjen)

Po vašen bi mogel šofer čakati pol vore če se što zmisli ka de leto prek ceste

In reply to by wllll (nepreverjen)

Teep (nepreverjen)

Nej zadosti ka si babo ta vdaro? Zdaj se sitnaris tu dale? Vupan ka te stozi tak ka do se tvoji vnuki delali za to kazen

In reply to by Pct (nepreverjen)

Kfkflxlx (nepreverjen)

Zaj ce babo ta vdaro pomeni ka nesmi vec v ms?

In reply to by Teep (nepreverjen)

Kfkflxlx (nepreverjen)

Zaj ce babo ta vdaro pomeni ka nesmi vec v ms?

In reply to by Teep (nepreverjen)

Pct (nepreverjen)

Po vašen bi mogel šofer čakati pol vore če se što zmisli ka de leto prek ceste

In reply to by wllll (nepreverjen)

Zaltakoje (nepreverjen)

Te po tvoje pa lejko pela prejk lidi, kda njemi pac zapase pa kda je mnenja ka predugo caka? Te se maj drugje vozi, nej skos center ce nema za bremze. 4 leta nazaj je en pri Triglavi tudi enoga ta prasno na prehodi pa of niti nej mel nika spotreto samo odrgnine, in je na konce sofera stozo za 20.000€, tak ka ta ka ma zlome, de se vec lejko stozila od objestneza!

In reply to by Pct (nepreverjen)

Maribalera (nepreverjen)

Golfaši nemate za bremze pa normalen dizel a???? stožiti taka de za 10let tankanja cifra… p te nedo več letali z zrjavenimi bremzami na golfaj

In reply to by Rtttaffbs (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Fsi nan kolesaron gučijo , ka moremo paziti. Pazimo, samo tak pa pa nejde, ka bi samo kolesari pazili na dogajanje v prometi. V istini je gratalo na cestaj čisto klanje, pijandure, objestnost, nepoštüvanje, nejpoznavanje cestnij predpisov. Policisti bi pa mogli malo več delati na preventivi, tüj kolesarske z pločnikami so v slabon stanji.

necepec (nepreverjen)

Nika vij ne pazite --- tan, ge je zarisana kolesarska, tan ste vij cari.
Prek ceste lejčete brez da bi poglednoli levo-desno, vej ste pa na kolesarskoj --> in tan si tij car!!
Zelo radi se pa tudi vozite poleg kolesarske - po cesti.
In te se najde še en takši šofer, in te se zgodi!!!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Debeli fuknjen… (nepreverjen)

Debeli fuknjenec meni ide na živce ka tij non stop komentiraš. Z 208 se tij zaleti nekan pa de mer.

In reply to by necepec (nepreverjen)

😂 (nepreverjen)

Ka tvoja mati tak debela pa ti tak na zifce ide ka so zdaj za tebe vsi debeli? te traume za debele mores od nege meti 😂😂

In reply to by Debeli fuknjen… (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Nekateri komentarji so od "sile"! Vso krivdo valite na kolesarje, a pozabljate, da so pogoji za vožnjo s kolesom že do trgovine slabi, s polno prehodi preko nivojsko drugače postavljenih pasov, s preveč ovinkarjenja, kjer tudi vozniki avtov imajo slab pregled. Dodajmo že luknje, pesek in še kaj na t. i. kolesarskih stezah in splošni vtis je vsaj za Soboto porazen. Kaj bi pa porekli vozniki avtov, če bi imeli na cestah šoder? Za kolesarja je že kamenček premera pol centimetra ovira, je nevaren, še posebej, če je t. i. sekanec, kajti hitro ti predre gumo. Za avtomobile bi npr. zmetali na cesto kamenje premera kakšnih pet centimetrov in kaj bi porekli? Če se pa pelješ z dirkalnim kolesom pa je več ali manj jasno, da pride v poštev samo vožnja po cesti in nikakor po kolesarski. Pri takih kolesih so gume še bolj občutljive za predtrtje, pa tudi kolesar se težje vozi levo in desno po teh ostrih ovinkih na rondoju. Pač tako kolo je namenjeno za hitro vožnjo in to je to.
Sam se vozim s potovalnim kolesom več ali manj po Soboti po kolesarski, drži pa, da nekje niti pod razno. Zame je veliko bolj nevarno prečkati nekajkrat cesto, da se peljem okoli rondoja, kakor da se pripeljem po cesti. Če voznik avtomobila vsaj malo pozna problematiko bo bolj vesel mene na cesti, kakor da mu štirikrat prečkam cesto, tudi na mestih, kjer ima mrvi kot! Zdaj bodo baje tudi rondo pri ul. Staneta Rozmana in Gregorčičeve ulice naredili tako, da bo moral kolesar na višji nivo in se voziti okrog, okrog... namesto, da na cestišču zarišejo kolesarsko. Veliko varneje bi bilo.
Se pa strinjam, četudi imaš prednost, poglej levo in desno, počakaj, če se približuje avto v rondoju ali na križišču in šele potem prečkaj ali prehod, ali kolesarsko preko ceste. Nekateri vozniki te ali ne vidijo, ali ne upoštevajo! Pa tudi to je res, da ob prečkanju cestišča na kolesarski več ali manj kolesar niti nima prednosti, saj prečka vozišče avtomobila. Vsaj tako so me učili in se tega tudi držim, čeprav ogromno avtomobilistov tega ne ve in vzorno ustavljajo.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Vsak dan vidim, ko kolesar prileti iz nasprotne smeri, kot ima zarisano smer vožnje in ga ne priakuješ.

Da ne pišem, ko prileti s kolesom čez prehod za pešce, kjer sploh ni namenjeno za kolesarje.

In s polno hitrostjo po pločniku, da se ljudje bojijo in ne vejo kam se naj umaknejo !!!

Malo več kulture bi kolesarji morali imeti !!!

Pct (nepreverjen)

Tou je pa resan ka lečejo vsepoprek kak če bi cesta bijla njuva

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

GTI🔞 (nepreverjen)

Vepa zato so napravli ceste ka leno dirkajo neje za okras😂😂😂😂😂

In reply to by Pct (nepreverjen)

Šofer (nepreverjen)

Kriv je tej mali preserator z ten golfon ka se cele dneve naganja po soboti misli ka je faker ka ma 20 let star avto. Naslednječ kda de se mi na rit kelo njeme zabremzan pa še par gor nakladen

Futtboll (nepreverjen)

Mene bi bilo sram voziti se v starem golfu to je avto za siromačine

In reply to by Šofer (nepreverjen)

Ehhhh (nepreverjen)

Te idiot se skos kda je najvecja guzva v MS spravi na cesto pa se preseravle… Te se naganja, nabija muziko pa spila najvecjoga frajerja. Se vidi ka prihaja na splosno iz zelo problematicne druzine. kak pa bi bil drugacen

In reply to by Šofer (nepreverjen)

Pct (nepreverjen)

Pazi ka ti ge nebi dal problemmatična familija

In reply to by Ehhhh (nepreverjen)

Pred (nepreverjen)

Mogo bu ga fceraj viditi, celoga posranoga, bledoga pa trepetacojoga. Se tan pri avtoje skup vlejko kak poljska mis. Nej bilo nej duha nej sluha “frajerji” Saj nesce ga je tan snemo, vupan ka da nekan video v javnost, ka te vsi vidli toga macoja pa frajerja kak je sposrani kda ide zaresan. Pred policajon se malo nej na kolena meto. Ta prava prpa. Skoda edino ka ga moz od poskodovanke nej tan napoko

In reply to by Ehhhh (nepreverjen)

Brothers (nepreverjen)

Neguci bedarije neje sofer krif baba je sama kriva pusto je ostale lidi ka so šli mimo pa da je so z mesta je z biciklinom pripelala pa sama napravla sebi skodo +toga kelko znan se na prehod za pešce nesmis z biciklinom pelat ka ga mores rivat prek😁

In reply to by Šofer (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

KDO JE SIBKEJSI CLEN V PROMETU, KOLESAR ALI VOZNIK AVTA!???? Kdo lahko prej reagira!???
ZA MENE KOLESAR IN LE TA MORA V PRVI VRSTI BOLJ PAZIT!!!

Uvesti nazaj rivanje kolesa preko prehodov!!
Sem kolesar in voznik in se zavedam, da na kolesu moram bolj pazit in ne samo hitet cez kolesarske!!

Resli (nepreverjen)

Vupan ka je vceraj poskodovana kolesarka in njena rodbina vidla v prvotni temo na Sobotainfo o nesreci in kak se je sofer-povzrocitelj obnaso, kak so se obnasali njegovi kolegi! In vupan ka glede na to, ka je sofer brez dvoma krif, (policija ze ma posnetke in sosednjih lokalov) in ne obzaluje popolnoma nicesar ka do sli tudi v civilno tozbo! Ker za taksne smrklase keri ze prvi den ne cutijo nobene krivde, nobenoga obzalovanja je najvisja mozna kazen edina resitev! Ker taksni keri ne cutijo obzalovanja so tampetana bomba… Ka pa se na konce zgodi vsi znamo! Obzalovanje de ocitno
cuto samo kda ga redno vdarijo po toslini. Te pa de jokco pa stoko kak je vceraj pred policijo…

Pct (nepreverjen)

Samo komenterati znate

In reply to by Resli (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Takega smrkavca so po navadi miličniki še malo obdelali in je bil potem mir in nobene glasbe več v avtu in mirna vožnja !!!!

Žled (nepreverjen)

Fala bauge se je kolesarka čisto pravilno peljala. Drek šmrklavi keri baje lejče s ten golfon po MS,se pa naj malo zamisli. Znamo što si in enkrat mo vido po varaše ka delaš pizdarije mo te poisko in de ti fejst žau. No kazen de ti pa itak test plačo ,pač ta malo več gume montejrala.

River (nepreverjen)

Sto je te tej tast?

In reply to by Žled (nepreverjen)

GTIIIIIIIIIIII… (nepreverjen)

Delate se kak ce bi jo bujo

GTI🔞 (nepreverjen)

Kakse mate ka sofer ne obzaluje,pa kak so se njegovi kolegi obnasali pa ne cutijo prvoga dneva krivde in ka te bi se mogli tan jokati pa se delat ka jin je zao?prvo kak pro do se za sebe postavili pa te za njo REALNO😅🤷‍♀️.......P ov tisti en komentar ka napiso mores bar pou vre pocakati na prehot za pesce ge ce bi van bila bi napisala slasti 1h.......Budale ste pa takse ka vekse nega neka tu pisete al pou vas pa tan neje bilo kakse pou skoro nisce!......

100-100 (nepreverjen)

Ešče deca v vrteci, bokše , bole čitlivo napišejo. Marš nazaj v osnovno šolo.

In reply to by GTI🔞 (nepreverjen)

Brothers (nepreverjen)

Neka se pametni delate sto de pa branik farbo? Se dobro ka je navadna siva barva ka nede draga barva😂😎

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice