Slika je simbolična.
Razmišljate o vožnji z vlakom iz Ljubljane do Murske Sobote? Svoje doživetje je opisal uporabnik Twitterja, ki je poskrbel za vsako podrobnost na poti.

Na prve ovire je naletel že pred začetkom svoje pot: Karte se ni dalo kupiti preko spleta, poslovalnica slovenskih železnic, ki prodaja karte v podhodu, pa je bila zaprta. 

Uspelo se mu je vkrcati na vlak, nakar ga je sprevodnik obvestil, da vlaki zaradi del vsaj eno uro zamujajo. Namesto treh je tako čakal štiri ure.

Ustavili so se v Lazah, kjer so čakali sedem minut, naslednja postojanka je bila v Kresnicah, ampak ne na postaji, ustavili so se že pred njo. Potnik je potarnal, da je plačal za karto, ki se ne ustavlja na vsaki postaji.
 

Mobilno omrežje in internet

Do časa, ko je prispel do Zidanega mostu, je postajalo že zelo vroče, vlak pa klime ni premogel, tudi pokritost z omrežjem ni bila povsod prisotna in brezžičnega interneta ni bilo.

»Da ne bo samo jamr: od Zidanega mosta do Celja smo bli chop chop, dva regular postanka, nobenega guncanja afen in gledanja kozolcev. Če bi šla cela trasa tako, bi po dobrih dveh urah vožnje že jedli dödöle. Seveda pa imamo od prej na lagerju 20 min zamude,« se je nadaljevalo poročilo.

Tudi od Celja do Poljčan je vožnja potekala gladko, vmes je le nekajkrat zmanjkalo signala.

Naslednja postaja je bila Pragersko, kjer so imeli enourni postanek: »U, postaja je gradbišče, tiri so gradbišče, skratka, dela se. Verjetno bo lušn, ko bo fertig.«

Podaljšana pot

Pogled na spletni zemljevid mu je razkril, da se mora pot nadaljevati proti Mariboru, ustavili se bodo v Ratečah in nato šli nazaj proti Pragerskem. 

Ko so bili le še 45 kilometrov zračne linije stran od Murske Sobote, so bili od cilja vseeno oddaljeni še za uro in pol.

V Mursko Soboto je vlaku uspelo pripeljati po treh urah in 55 minutah vožnje. Potnik sicer pravi, da je vlak super, če se ti ne mudi, da pa je zaradi klime težko potovati poleti.

Komentarji (12)

Stefan Pokica (ni preverjeno)

Še vedno Slovenija diši po Balkanu.
MV Ljubljana - Murska Sobota - Hodoš so še vedno vagoni iz 19.stoletja.

rooom (ni preverjeno)

Žal, če pa so balkanci na oblasti, danes, včeraj že 30let.

In reply to by Stefan Pokica (ni preverjeno)

FRAP (ni preverjeno)

Ja, pa tudi hitrost je temu primerna.

In reply to by Stefan Pokica (ni preverjeno)

Ozi (ni preverjeno)

Ja čas jih malo prehiteva. Najmanj težav bo, da si karto za vlak pač kupiš kakšen dan prej v poslovalnici v času uradnih ur...

curek (ni preverjeno)

fuknjenec. brez tega da prideš do teh izkušenj, bi vse to lahko vedel vnaprej. sicer pa poglej prej vozni red in relacijo, vse jasno piše. v nekaterih vlakih pa še klime ni. in svet bo razpadel, če ni par ur interneta, oh joj, bog moj dragi, no! razvajence v 3 krasne. če je taki frajer naj si nabavi helikopter pa srečno in naj ne jamra. samo prej naj pazi na glavo, da mu jo ne odseka propeler. no, po drugi strani pa ne bi bilo veliko izgube s tako glavo.

Fiktus (ni preverjeno)

Točno tako! Vsak "brihtnež" planira stvar, se zaveda nepredvidljivih stvari.

In reply to by curek (ni preverjeno)

Jack00000 (ni preverjeno)

Čudi me, da so uspeli vsaj parne lokomotive zamenjat. Aja,to smo v jugoslaviji.sicer bi se danes imeli kurjaca zraven strojevodje. Itak,SŽ,prava katastrofa. Edinokrat,ko je vlak točno pripeljal, je bilo ko so nas v Celju zaradi del naložili na bus do Ljubljane.

FRAP (ni preverjeno)

Avtobus je boljša izbira.

Gripa (ni preverjeno)

Od MS do KP se vozis 5.45 ur. Stari vlaki so tudi vozili tako dolgo in so bili bolj udobni.Na tem pendolinoju nimas drzala za noge, ne obesala za rocno torbico, ne mizice na nasprotnih sedezih, ne sencil na oknih ( stari vlak je vse to imel), sedezi so pa tako trdi, da tudi clovek celi trdi izstopi po skoraj 6 urah voznje.Preverjeno,

lukčev mesec (ni preverjeno)

Prenavljajo proge, prenavljajo postaje.
Nujno bi morali prenoviti še ljudi oziroma razmišljanje.
Tudi marsikje v drugih branžah je podobno.
Razmišljanje se ponekod vleče "iz roda v rod" in se nič ne posodablja.
Hardware je nov, software pa star.
In zato smo v Sloveniji, ker smo.

FRAP (ni preverjeno)

v času adaptacij infrastrukture
bi si ti moral adaptirati tudi možgane
če jih imaš
seveda

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Zaposlenni (ni preverjeno)

Važno je ka majo zaposleni dobre plače. Za nedelo in za ničelno dodano vrednost in seveda druge ugodnosti( apartmaji na hrvaškem za 1000 najemnine na leto).

Starejše novice