Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 3. februarja, opravili 3808 PCR in 103.514 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 11.668 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 8702 PCR in 120.515 hitrih antigenskih testiranj potrdili 16.654 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 194.969 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 963 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 963 covidnih pacientov, od tega je 132 pacientov na intenzivni negi, 831 pa na navadnih oddelkih.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 533 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 430 bolnikov. 

Na intenzivni negi je tako 115 bolnikov zaradi covida, 17 oseb pa s covidom in drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 418 bolnikov zaradi covida, 413 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 22 smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 5933 oseb s covidom.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ufujvcx (nepreverjen)

NATEG I PREVARA ŠTEVILKE SO PA ITAK IZMIŠLJENE. VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI GRESTE V DOŽIVOTNI ZAPOR TO BO EDINA PRAVA PRAVIČNA DEPOPULACIJA.

. (nepreverjen)

ufujvcx ka pa bluziš glij tij znaš za številke. Gnes pred Maximuson da dan se testejro pa med nekje 15 čakajočih na test 3 pozitivni. Številke so prave s ten ka je rejsan tej omikron blaga oblika vsaj za velko večino.

In reply to by Ufujvcx (nepreverjen)

Hm... (nepreverjen)

Pri enem kontejnerju sem pozitiven, pri drugem negativem. Sem prebolevnik in lahko grem s PTC po trgovinah?
Sprašujem za prijatelja

trrzrzs (nepreverjen)

Vladni odlok o izpolnjevanju pogoja PCT je nezakonit in protiustaven, trdijo v Civilni iniciativi slovenskih pravnikov
CISP – Civilna iniciativa slovenskih pravnikov je včeraj na svoji spletni strani objavila Pravno mnenje glede PCT. V njem je v 7. točkah zapisala, da pravna podlaga za vladni odlok o PCT ne obstaja, zato je odlok nezakonit in protiustaven!
Ustrezne zakonske podlage v RS za siljenje v obvezno (samo)testiranje ZDRAVIH oseb, ki ne kažejo znakov okužbe, torej NI. To pomeni, da je vladni odlok protizakonit!

In reply to by Hm... (nepreverjen)

treeaa (nepreverjen)

A niste rekli v oddaji Tarča, da je zdaj 46% več zdravnikov, kot pred desetletjem?!
Kaj pa državljani? A je tudi nas 46% več?
Kaj vam ni jasno?! Ne želite se organizirat!

rrfdsf33321 (nepreverjen)

Delo jim smrdi vglavnem da oni dobijo dodatke da cepijo s strupi in ne odgovarjajo za posledice sodelujejo v tej čarni magiji nekaj istega kot satanisti so dan danes ti iznakaženi pokvarjeni zdravniki.

In reply to by treeaa (nepreverjen)

. (nepreverjen)

ne srdi jim delo, samo v službenem času lahko delajo še za privat firmo.

In reply to by rrfdsf33321 (nepreverjen)

Smešnež (nepreverjen)

😂😂😂😂😂😂

khmmm (nepreverjen)

Zakaj pri tako nizkih številkah ne napišete odstotek pozitivnih? Kot sami veste je ta podatek psihološko najbolj vpliven, ker ste ga uporabljali cel čas pri visokih odstotkih.
No da malo pomagam: Odstotek pozitivnih je trenutno 10,9%.

Čači mači (nepreverjen)

Kak nam paše, tako bo, pa dosti vas mamo! Nikoli več nas ne boste nategnili v cepljenje! Po koncu tega vala če me bo zopet pred vhodom v vsako trgovino, itd nekdo identificiral, ga bom direkt na gobec. Dosti je!

dovolj.iamz (nepreverjen)

Dovolj je tega sranja. Upor, ne kažimo več potrdil!!! Kaj nam pa morejo? Niti zakona ni! Niti kaznovati nas ne morejo. Nič vam ne morejo! Nič. Dovolj.

In reply to by Čači mači (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

Čači mači,tij se pokakaš.

. (nepreverjen)

dva sta mi pravla, ka jima je doma hitri test pokazo, uradni pa ne. spet kaj manipulirajo s podatki, ka ne dajo na pcr?

Hm... (nepreverjen)

naj gre k drugemu, tretjemu, četrtemu... kontejneru.

In reply to by . (nepreverjen)

9w0is (nepreverjen)

"Ker razmere v bolnišnicah kljub velikemu številu okuženih niso skrb vzbujajoče, češka vlada načrtuje rahljanje ukrepov.Minister za zdravje Vlastimil Valek je napovedal, da v šolah in podjetjih od 18. februarja ne bo več obvezno redno testiranje, osttali ukrepi odpravljeni marca.
Samo pri nas namesto zdravja, oblast išče v ukrepih moč.

trefgg (nepreverjen)

Po eni strani poslušamo o strašno obremenjenih in izgorelih zdravnikih, celo skoraj na beraški palici, po drugi strani pa ti isti, izgoreli in obremenjeni, delajo še vsaj en šiht. Cela država je talec nemoralnosti ene skupine. In ZZZS. Se oproščam tistim, ki niso del te bolane vprege.

5464654543 (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! NATEG in PREVARA po celem svetu! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR!

agenda2030 (nepreverjen)

tu ne gre za virus, saj ni pandemije gre za nadzor in uvedbo ID kreditno točkovnega gren pasa (kot imajo kitajci) preko katerega vas bodo vse spremljali in tudi izključili, tudi v smrt in vam pobrali organe brez vašega privoljenja

hedrvaopa (nepreverjen)

Nisem vaša igračka in ne bedak, ki ga boste imeli za norca. Tudi sama si bom od danes dovolila zrahljati ukrepe...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice