Slika je simbolična.
Mariborski kriminalisti preiskujejo poskus umora.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili prejšnjo nedeljo, 16. januarja 2022, ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan.

Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka iz okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica iz okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti in ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel.

Uspelo mu je pobegniti

Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. 

Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti Policijske uprave Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

K poskusu umora napeljevala 20-letna soproga

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja.

K temu ga je naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenec je bil 19. januarja 2022 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. 

Dan pred tem, 18. januarja, so kriminalisti Policijske uprave Maribor, ob sodelovanju s policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njo odredil hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let

Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. 

Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vojna mad spolima (nepreverjen)

Marsikateri so odrezali glavo ubili vrgli u smeti gnoj nesnago

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tvojo prizadeto glavo bi tudi trbelo odrezati pa v smeti vrčti.

In reply to by Vojna mad spolima (nepreverjen)

plott (nepreverjen)

Samo cigoji so ozenjeni kda so stari 20 let…

magyar bacsi (nepreverjen)

Štajerska ikebana

Starejše novice